مدرسه علمیه فاطمیه ابهر

  • خانه 
  • برگزاری جلسه دفاع در ۲۶ مرداد ماه ۹۸ برگزاری جلسه دفاع الماس‌هاي بي‌عيب 
  • تماس  
  • ورود 
  • بحرکاظمي صفيه گرجي 

جايگاه دعا در انديشه اسلام و رهايي از مشكلات

12 خرداد 1399 توسط فاطمیه ابهر

مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر

نشست پژوهشي با سخنرانی حجت الاسلام  والمسلمین دكتر جعفر رحيمي، امام جمعه و موسس مدرسه فاطميه(س) و استاد و پژوهشگر حوزه و دانشگاه  در مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر

نشست پژوهشي با سخنرانی حجت الاسلام  والمسلمین دكتر جعفر رحيمي، امام جمعه و موسس مدرسه فاطميه(س) با حضور طلاب و کادر با موضوع جايگاه دعا در انديشه اسلام و رهايي از مشكلات به صورت آنلاين از سامانه سيما برگزار گرديد.

به گزارش خبرگزاری حوزه حجت الاسلام  وا لمسلمین رحيمي در ابتدا به مفهوم دعا پرداخت وگفت:  دعا در لغت به معناي ندا و صدا زدن است و در اصطلاح بدين معناست كه فرد پست و پايين، از فرد برتر و بالا، با حالت خضوع و سرافكندگي، چيزي را طلب كند.

مدرس حوزه گفت : عقل هر عاقلي حكم مي كند كه وقتي انسان قدرت دارد، بايد ضرر را از خودش دفع نمايد و از طرف ديگر مي دانيم كه زندگي در اين دنيا براي هيچ انساني بدون ضرر و زيان و تشويش خاطر نيست چون : يا درد و مرضي در اندرون خود دارد و يا طلمي از خارج او را مي آزارد كه مي تواند اين آزار در شغل، همسايه و يا امثال آن باشد و ممكن است هيچ يك از اين گرفتاريها را در حال حاضر ندارد ولي باز عقل محال نمي داند كه در آينده گرفتاريهايي برايش پديد آيد. از سوي ديگر، دعا وسيله اي است كه مي تواند اين مشكل را برطرف سازد و آن را براي انسان حل كند، پس عقلا لازم است كه دست به دامان دعا بياويزيم و از آن براي حل مشكلاتمان كمك بگيريم.

حجت الاسلام  والمسلمین رحيمي  در ادامه به بيان حديثي پيرامون دعا پرداخت و گفت : از رسول خدا (صلي الله عليه و آله و سلم) آمده : أ لاَ أدُلُّكُم عَلى سِلاحٍ يُنجِيكُم مِن عدوكم ، وَ يُدِرُّ أرزاقَكُم ؟ قالوا : بَلى . قالَ : تَدعُونَ رَبَّكُم بِاللَّيلِ و النَّهارِ، فَإنّ الدُّعاءُ سِلاحَ المؤمنين.  

آيا سلاحى را به شما نشان دهم كه از دشمنان نجاتتان مى دهد و روزى تان را زياد مى كند؟ عرض كردند : آرى.فرمود: شب و روز به درگاه پروردگارتان دعا كنيد ؛ زيرا سلاح مؤمنين دعاست .

ادامه »

 نظر دهید »

کارگاه مشاوره پژوهشی

21 بهمن 1398 توسط فاطمیه ابهر

استاد سیده رقیه موسوی در کارگاه پژوهشی اصول مقاله نویسی و مشاوره پژوهشی که با طلاب پایه چهارم و پنجم بخش حضوری و پاره وقت داشت ضمن اهمیت پژوهش خصوصا مقاله نویسی گفت: یک نگارش علمی باید طبق اصول و مبانی درست پیش برود تا یک اثر خوب بر جا بماند.

به گزارش معاون پژوهش فاطمیه(س)، استادسیده رقیه موسوی، استاد حوزه و دانشگاه ،20بهمن ماه در جمع طلاب مدرسه علمیه فاطمیه(س) بیان داشت: نخستین کار برای وارد شدن به عرصه مقاله نویسی این است که فرد در رشته علمی ای مقاله ای را آغاز کند که نسبت بدان رشته تسلط نسبی داشته باشد. همچنین بهتر است که پژوهشگر موضوعی را برگزیند که نسبت به آن موضوع امکان مطالعه گسترده را داشته باشد. افزون بر این اگر کسی تسلط علمی نداشته باشد، از عهده تحقیق بر نمی آید و در مقام گزینش موضوع هم، عنوان خوبی پیدا نخواهد کرد. اگر محقق از چنین تسلطی برخوردار نیست، به یقین نیازمند مشورت با صاحب نظران است تا بتواند موضوع مناسب، بکر و مساله نویی را بیابد. همچنین انسانی که مسلط است، منابع و اندیشمندان و گذشتگان را میشناسد و مطالب دیگران را به خوبی گردآوری میکند. کسی که توانایی دارد میتواند نظرات را با هم مقایسه کند و از میان آنها فرضیه جدیدی را عرضه نماید و در صورت وجود تناقض و اشتباه در نظرات گذشتگان، بر کار آنها تصحیح انجام دهد؛ البته لازمه این توانایی شناسایی منابع موجود در مورد موضوع مشخص است.

ادامه »

 نظر دهید »

سردار پرافتخار آسمانی شد...

14 دی 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

مزد خدمت با اخلاص شهادت است

14 دی 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

معرفی مقاله هایی که در موضوع حضرت_زینب سلام الله علیها نوشته شد

11 دی 1398 توسط فاطمیه ابهر

معرفی مقاله هایی که در موضوع حضرت_زینب سلام الله علیها نوشته شد:
1. مبانی، عملکردها و روش های تربیتی حضرت زینب(س)
نویسنده: علینقی فقیهی سمیه خورشیدی
منبع: پژوهشنامه تربیت تبلیغی سال اول پاییز ۱۳۹۱ پیش شماره

2.خردورزی در سیره حضرت زینب (س)
نویسنده: اعظم نوری
منبع: پژوهشنامه مطالعات اسلامی زنان و خانواده سال اول پاییز و زمستان ۱۳۹۲ شماره 1


3.تحلیل خطبه حضرت زینب سلام الله علیها در کوفه براساس نظریه کنش گفتار سرل
نویسنده: طاهره ایشانی معصومه نعمتی قزوینی
منبع: سفینه سال دوازدهم زمستان ۱۳۹۳ شماره ۴۵ «ویژه حدیث»


4.واکاوی سبک زندگی علمی حضرت زینب (س) با رویکردی به قرآن و حدیث
نویسنده: سهراب مروتی زهرا منصورزاده
منبع: سراج منیر سال پنجم بهار ۱۳۹۳ شماره ۱۴

5.منطق حاکم بر احتجاجات حضرت زینب(س) پیرامون قیام امام حسین(ع)
نویسنده: محمد رنجبرحسینی طاهره عطار
منبع: پژوهشنامه معارف حسینی (آیت بوستان سابق) سال اول زمستان ۱۳۹۵ شماره ۴

6.بررسی شخصیت و اوصاف حضرت زینب (س)
نویسنده: بهرام مرادی فرزاد دیده باز نرگس بهرامی
منبع: پژوهشنامه معارف حسینی سال چهارم تابستان ۱۳۹۸ شماره ۱۴

7.ولایت مداری حضرت زینب(س)
نویسنده: فاطمه معتمد لنگرودی
منبع: پژوهشنامه معارف حسینی سال چهارم تابستان ۱۳۹۸ شماره ۱۴

8.تحلیل اقتباس های قرآنی حضرت زینب( س) در خطبه کوفه
نویسنده: محمد رنجبرحسینی نرجس ارج
منبع: پژوهشنامه معارف حسینی سال چهارم تابستان ۱۳۹۸ شماره ۱۴

9.روابط عاطفی حضرت زینب(س) و امام حسین (ع) با تاکید بر واقعه عاشورا
نویسنده: بشیر سلیمی سعید طاووسی مسرور
منبع: پژوهشنامه معارف حسینی سال چهارم تابستان ۱۳۹۸ شماره ۱۴

10.سیمای حضرت زینب (س) در شعر شاعران مسیحی معاصر عرب
نویسنده: سید مهدی نوری کیذقانی
منبع: پژوهشنامه معارف حسینی سال چهارم تابستان ۱۳۹۸ شماره ۱۴

میلاد_حضرت_زینب_کبری
مقاله

 نظر دهید »

بررسی رابطه علم و بندگی در قرآن

10 دی 1398 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح 2

پژوهشگر : عزیزه عزیزخانی - کسب رتبه سوم در جشنواره علامه حلی (ره) در استان زنجان در سال98

استاد راهنما:سیده رقیه موسوی

تاريخ دفاع :97/12/22

عنوان:بررسی رابطه علم و بندگی در قرآن

خداوند متعال اصل و اساس آفرینش انسان را، علم و شناخت خالق هستی و عبد و بنده خدا بودن، قرار داده است. علم و بندگی از فضایل و کمالات انسان به شمار می­رود و ارزش و اعتباری که انسان در کرامت و شرافت نسبت به دیگر مخلوقات کسب کرده است به سبب وجود علم و معرفت و بندگی خداوند می­باشد.

حال سوال این است که مفهوم علم و بندگی چیست؟ و چه رابطه­ای بین علم و بندگی وجود دارد؟ در زمینه­ی پاسخ­گویی به این سوال، انسان، محتاج هدایت خداوند است. بر همین اساس قرآن - کتاب جامع و هدایت­گر بشریّت- به مسأله­ی علم و بندگی و رابطه آن دو با یکدیگر به طور جامع پرداخته است.

در پژوهش حاضر که به صورت توصیفی، تحلیلی و با رویکرد قرآنی صورت گرفته است. با استناد بر آیات قرآن کریم، می­توان،توحید، ایمان، خضوع در برابر حق، دفع ضرر، قدرت، شایستگی مدیریت را از آثار علم نام برد. و بندگی فطری، بندگی اختیاری، بندگی ملائکه، بندگی هوی و هوس از آقسام بندگی به شمار می­رود. و شناخت خدا، ایمان به پیامبرJ، مراقبه و محاسبه نفس، اخلاص در عمل، از جمله راه­های رسیدن به بندگی می­باشد. همچنین می­توان علم را عامل هدایت انسان به سوی بندگی و تقوای الهی، و بندگی را سبب کسب علم و معرفت برشمرد. و بندگی بدون علم و معرفت، و علم بدون بندگی، بی­نتیجه و بی­پایه و اساس می­باشد.

کلید واژه ­ها: علم، بندگی، معرفت، عبادت، عبودیّت.

 

 نظر دهید »

تحلیل کمّی مضامین مناجات التّائبین مناجات خمس عشر

10 دی 1398 توسط فاطمیه ابهر

چکیده مقاله

مولف : سرکار خانم خاطره محرمخانی

کسب رتبه دوم در جشنواره علامه حلی(ره) در استان زنجان در سال98

مناجات بیان خواسته بنده از خدای خویش می­باشد که همراه با اظهار خضوع و عجز و طلب است. ادعیه­هایی که از معصومین علیهم السّلام برجای مانده است، علاوه بر اهداف تربیتی، نحوه مناجات با پروردگار را آموزش داده­اند. این ادعیه­و مناجات­ها، به دلیل معارف غنی و عمیق، همواره از اهمّیّت برخوردار بوده است. از این میان، مناجات­ها و ادعیه­ی امام سجّاد علیه السّلام به دلیل شرایط حاکم بر زمانشان و روش حضرت در تربیت نفوس، از اهمّیّت ویژه­ای برخوردار می­باشد. چرا که حاوی عمیق­ترین مطالب اخلاقی، تربیتی و عرفانی­ در رابطه با خدا است.

      به عبارتی دیگر این مناجات، کلاس درسی است که طیِّ آن، بنده­ی گنه­کار با شیوه صحیح توبه آشنا می­شود. در این تحقیق سعی شد تا ضمن بررسی شرایط فرهنگی- سیاسی و اجتماعی عصر امام سجّاد علیه السّلام ، مضامین مناجات موردتحلیل کمّی واقع شود. لذا با استخراج نمودارهای فراوانی مضامین ومفاهیم موجود در این مناجات، این متن مورد مداقّه قرار گرفت. مقولاتی چون معنای توبه حقیقی، جایگاه صفات الهی و صفات الهی مؤثّر در پذیرش توبه، ارکان توبه و آثار زیان­بار گناه از مواردی بودند که این مفاهیم بدان اشاره داشتند.

کلید واژه: مناجات التّائبین، امام سجّاد علیه السّلام، توبه، تحلیل کمّی، تائب، مناجات خمس­ عشر

 

 

 

 

 1 نظر

پژوهش باید در متن جریانات علمی باشد

10 دی 1398 توسط فاطمیه ابهر

 

استاد فرزانه بازدار در کارگاه پژوهشی اصول مقاله نویسی که با طلاب پایه چهارم و پنجم بخش حضوری و پاره وقت داشت ضمن اهمیت پژوهش خصوصا مقاله نویسی گفت: طبق فرموده مقام معظم رهبری(مدظله العالی) تحقیق و پژوهش و اطلاع و آگاهی از حقایق و معارف عالم و وضع علمی دنیا، از چیزهایی است که برای حوزه علمیه لازم است. حوزه علمیه نباید از مسائل و جریانات علمی دنیا منزوی باشد. باید در متن جریانات علمی باشد.

به گزارش معاون پژوهش فاطمیه(س)، استاد فرزانه بازدار، استاد حوزه و دانشگاه ،2دی ماه در جمع طلاب مدرسه علمیه فاطمیه(س) بیان داشت: پژوهشگر در جریان تحقیق، نخست به اطلاعاتی خام دست می یابد که به آنها «داده ها» یا «یافته ها» گویند. سپس این یافته ها مورد ارزیابی قرار می گیرند و اطلاعات ارزشمند و معتبر به دست می آید. این اطلاعات معتبر برای تحقیق، پردازش می شوند. اطلاعات شایسته و معتبر آنهایی هستند که مرتبط با موضوع، کامل، صادق، دقیق، واضح، نو و مستند باشند. اما گاهی برخی پژوهشگران یافته ها را به جای اطلاعات به کار می گیرند، در حالی که یافته ها ارزش کاربردی ندارند؛ برای مثال کسی که هر حدیثی را در هر کتابی که یافت - بدون بررسی سند و ارزیابی متن - به کار می برد؛ محقق شمرده نمی شود.

وی در مورد تبارشناسی مسائل گفت: برخی از مسائل تک تباراند،مثل مسائل فقهی نماز در اینجا نیاز به مطالعات میان رشته ای نیست. اما برخی از مسائل چند تباراند؛ مثل ماهیت ایمان که از منظر کلام، تفسیر قرآن و روان شناسی قابل بررسی است؛ در این گونه مسائل بدون مطالعات میان رشته ای و تطبیقی جواب کامل به دست نمی آید. برخی از پژوهشگران به تبارشناسی مسائل توجه نمی کنند؛ از این رو مسئله را تک بُعدی و ناقص می بینند و پژوهش آنان نتیجه کامل نمی دهد. این خطا در خلط روش علم مورد استفاده نیز تأثیر دارد.

 استاد حوزه های علمیه ادامه داد: مقالات انواع مختلفی دارند مانند: 1. مقاله ابداعی یا ابتکاری : (original papers ) مقالاتی که بر مبنای تجربیات ، معلومات ، احساسات و افکار و عقاید شخصی نویسنده نوشته شوند . این نوع مقالات جزو منابع دست اول به شمار می آیند . بعضی رساله ها ، اشعار و داستانهای کوتاه و بلند از این نوع هستند .

2. مقاله پژوهشی کتابخانه ای ( مقالات مروري ) : Library Research Paper مقاله ای که از روی کتاب ها و مدارک موجود در کتابخانه ها تهیه می شود .

 الف ) - مقاله پژوهشی بنیادی:

مقاله ای که بر اساس تحقیق آزمایشگاهی و میدانی در رشته های علوم و کشاورزی ، پزشکی ، مشاهده و تجربه ، مطالعات موردی ، آماری ، پرسشنامه ای ، مصاحبه ای ،… تهیه شده است .

ب ) - بر اساس منابع مکتوب و چاپ شده ( در همه رشته ها )

       وی یادآور شد : در انتخاب عنوان مقاله باید روش صحیح انتخاب موضوع با معیارهای را رعایت کنیم که عبارت است از :  

      الف. نیاز جامعه و مراکز علمی؛

     ب. استعداد و توان پژوهشگر؛

     ج. علاقه پژوهشگر؛

       د. ضرورت پژوهش در موضوع.

در بسیاری از موارد، مراکز پژوهشی و پژوهشگران از روش صحیح برای انتخاب موضوع و مسئله پیروی نمی کنند، بلکه گاهی برای رفع تکلیف اقدام به انتخاب موضوع پایان نامه می کنند و گاهی…

استاد بازدار در مورد اخلاق پژوهشگری گفت : پژوهشگران افراد با اخلاق و امینی هستند، به ویژه در حوزه دین که توصیه آن به دینداران رعایت اخلاق و امانت است. اما گاهی ممکن است برخی از پژوهشگران از حقوق معنوی نویسندگان دیگر آگاهی کافی نداشته باشد و مطالب دیگران را بدون آدرس نقل می کنند که این کار، نوعی سرقت علمی به شمار می آید. این امور، شایسته یک محقق نیست و از اخلاق حرفه ای پژوهشگری به دور است و از آسیب های اخلاقی پژوهش به شمار می آید.

وی در ادامه در مورد ساختار مقاله، نحوه نوشتن یک مقاله علمی، چکیده نویسی، مقدمه نویسی ، نتیجه گیری و منبع نویسی توضیحات کاملی را برای طلاب ارائه کرد.

 نظر دهید »

حذف فرهنگ حفظ محوری

01 دی 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

خداوند اجر و پاداش نیکوکاران را ضایع نمی کند

01 دی 1398 توسط فاطمیه ابهر

گروه معارف ــ مدیر مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران استان زنجان در جلسه ی اخلاقی که با کادر و اساتید حوزه داشت ضمن قدر دانی و تشکر از اساتید و کادر حوزه گفت: گاهی خدمتی که انجام می شود ما نمی بینیم و خبر نداریم نگاهی که در حوزه هست نسبت به جاهای دیگر متفاوت است ولی دل خوشی و امید ما به این است که در دستگاهی عمرمان را سپری می کنیم که صاحب دستگاه خود امام زمان(عج) است و با هیج جا قابل مقایسه نیست  

 حجت‌الاسلام حسن صادقی، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان زنجان،26آذر ماه در جمع کادر و اساتید مدرسه علمیه فاطمیه(س) بیان داشت: “ان الله لا یُضیعُ اجرَ المُحسنین” خداوند اجر و پاداش نیکوکاران را ضایع نمی کند و ما باید حضور در حوزه را قدر بدانیم و با تمام محدودیت هایی که وجود دارد هیچ تردیدی نیست که حضرت گوش چشمی به ما دارند و امیدوارم این خدمت ها و زحمت ها مقدمه ای باشد برای حضور حضرتش

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان زنجان در ادامه از اساتیدو کادر خواست تا درخواست های خود را مطالبه کنند و اساتید نیز ضمن خرسندی از حضور حجت‌الاسلام حسن صادقی در میان خود درخواست های خود را از مدیریت محترم اعلام نمودند که به شرح زیر می باشد.

نوری مدرس حوزه ضمن خیر مقدم گویی خدمت حاضران از حجت الاسلام صادقی خواست تا برای ارتقاء اساتیددر زمینه ی پژوهش تدبیری اندیشیده شود تا اساتید بیش از پیش در این زمینه تلاش کنند و رشد نمایند .

ولی مدرس حوزه بیان داشت: جای کتب شهید مطهری در حوزه و بین طلاب خالی است و درخواست نمود یک دوره به دوره ها اضافه نمایند با عنوان دوره معارف که بانوان علاقمند به ادامه تحصیل در حوزه در کوتاه مدت با معارف واحکام مبتی به آشنا شوند و در ادامه گفت: باید طب اسلامی هم در حوزه ها رواج پیدا کند.

بیگ وردی مدرس حوزه ضمن خردسندی از حضور حجت الاسلام صادقی در بین اساتید از ایشان درخواست نمود که برنامه ای ترتیب داده شود تا تعامل بین اساتید بیشتر گردد چون در صورت آشنایی اساتید با هم بسیاری از تجربه ها به اشتراک گذاشته می شود و معلومات اساتید بین همدیگر رد و بدل خواهد شد و از ایشان خواست تا همه ی وظایف تعریف شده برای مدیریت محترم عملی گردد.

 

 نظر دهید »

عدالت اجتماعی از اهداف بعثت پیامبران است

01 دی 1398 توسط فاطمیه ابهر

عدالت اجتماعی از اهداف بعثت پیامبران است/ عدالت اجتماعی مساله نسبی و قراردادی نیست.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان زنجان با اشاره به اینکه آیات مرتبط با عدالت اجتماعی و دلالت آنها بر حسن ذاتی و عقلی یا حسن شرعی از دیدگاه مفسران عدلیه و اشاعره مورد بررسی قرار گرفته، گفت: از مهم ترین آثار این مبنا می توان به حسن تکلیف به عدالت اجتماعی، تشویق بیشتر به عدالت اجتماعی، نفی نسبیت حسن عدالت اجتماعی و حسن عدالت اجتماعی در مصادیق فاقد نص خاص اشاره کرد.

به گزارش معاون پژوهش فاطمیه(س)، حجت‌الاسلام حسن صادقی، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان زنجان، 26آذرماه به مناسبت هفته پژوهش در جمع خواهران طلبه مدرسه فاطمیه(علیهاسلام)) در تشریح مفهوم عدالت اجتماعی بیان کرد: عدالت اجتماعی مورد تاکید عقل و فطرت است و آیات فراوانی بر آن دلالت دارد؛ آیاتی که عدالت در مسائل اقتصادی و خرید و فروش، عدالت در توزیع امکانات و عدالت در قضاوت و رعایت حرمت و کرامت انسانها  را بیان می کند و در صد بسیاری از آیات مستقیما به عدالت اجتماعی اشاره دارند و یکی از اهداف ارسال رسل نیز بر پایه عدالت است، از جمله آیه 25 سوره مبارکه حدید«لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ وَأَنزَلْنَا الْحَدِیدَ فِیهِ بَأسٌ شَدِیدٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَلِیَعْلَمَ اللَّهُ مَن یَنصُرُهُ وَرُسُلَهُ بِالْغَیْبِ إِنَّ اللَّهَ قَوِىٌّ عَزِیزٌ» این آیه به خوبی نشان می دهد که یکی از اهداف پیامبران عدالت است

وی ابراز کرد: به‌طورکلی در حسن و قبح افعال و به‌طور خاص در حسن عدالت اجتماعی، یک بحث مهم کلامی وجود دارد و آن این است که آیا عدالت اجتماعی در مقام ثبوت و در واقع و نفس‌الأمر، دارای ارزش است، یا آنکه عدالت اجتماعی ذاتا نه خوب است و نه بد و تنها جنبه قراردادی دارد؟ باید گفت عدالت اجتماعی دارای حسن است و به قرارداد و اعتبار انسان ها بر نمی گردد و عقل انسان خوبی آن را درک می کند همانگونه که بدی یه امر ناپسند را درک می کند.

 مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان زنجان ادامه داد: آیا جعل خدای متعال منشأ حسن و قبح عدالت و ظلم اجتماعی است، یا اینکه عدالت اجتماعی صرف‌نظر از امر شارع مقدس دارای ارزش واقعی است؟ اگر عدالت عقلا و داتا خوب است چه نتیجه ای برای ما دارد؟ آیه ای که در جنبه حسن ذاتی و عقلی عدالت اجتماعی  ظهور بیشتری دارد آیه 28 و 29 سوره اعراف «وَ إِذا فَعَلُوا فاحِشَةً قالُوا وَجَدْنا عَلَيْها آباءَنا وَ اللَّهُ أَمَرَنا بِها قُلْ إِنَّ اللَّهَ لا يَأْمُرُ بِالْفَحْشاءِ أَ تَقُولُونَ عَلَى اللَّهِ ما لا تَعْلَمُونَ «28»و هرگاه كار زشتى كنند، (در توجيه آن) گويند: ما پدران خود را بر اين كار يافتيم و خداوند ما را به آن دستور داده است. بگو: خداوند هرگز به كارهاى زشت فرمان نمى‌دهد. آيا چيزى را كه نمى‌دانيد به خدا نسبت مى‌دهيد؟! از این آیه می توان برداشت کرد که خداوند ما را به قسط و عدل سفارش کرده و نسبت دادن کار فحشا به خداوند امری ناپسند است و هر چیزی که ذاتا خوب باشد خداوند به آن دستور می دهد و امر ونهی خداوند دارای حکمت است و آن حکمت مربوط به آن شی است و عقل انسان ها هم این را درک می کند.

وی یادآور شد : با توجه به اینکه عدالت عقلا و ذاتا خوب است 3 نتیجه برای انسان دارد : 1. وقتی خداوند ما را تکلیف به عدالت می کند معلوم است که این خودش فی نفسه خوب است و نیازی به علت ندارد. 2. عدالت اجتماعی مساله نسبی و قراردادی نیست که افرادی آن را بپسندند و دیگری نپسندد  مثلا در گذشته عدالت اجتماعی خوب بوده و در قرن 20 و 21 در عصر مدرنیته عدالت اجتماعی جایگاهی ندارد.

3. حسن عدالت اجتماعی در مصادیق قطعی فاقد نص خاص است همانظور که در بعضی موارد دلیل خاصی نداریم مثلا درزندگی آپارتمانی آیا انسان می تواند هر جور بخواهد رفتار کند و آرامش را از همسایه ها سلب کند! عقل انسان اقتضا می کند که اذیت همسایه امری ناپسند و غیر اخلاقی است و نیاز به نص ندارد.

این مسئول با اشاره به اینکه گستره عدالت اجتماعی بر اساس قانون الهی است، بیان کرد: خداوند انسان را آفریده و اداره آن را هم خودش می داند و اگر نگاه الهی باشد محدود به این دنیا نیست بلکه این عدالت مقدمه است برای قرب و کمال.

 این مسئول حفظ کرامت انسانی را از دیگر آثار عدالت اجتماعی دانست و گفت : اگر انسان دارای کرامت است، و حقی هم دارد، باید حقوق آن رعایت شود و طبق فرموده امام علی (علیه السلام) در توصیه به مالک اشتر در نامه 53 نهج البلاغه فرمودند : «و در مورد آنان همچون درنده اى مباش که خوردنشان را غنيمت شمارى، زيرا آنها دو گروهند يا برادر دينى تواند و يا انسان هايى که در آفرينش شبيه تو هستند (در هر حال بايد حقوق آنها را محترم بشمارى؛  إِمَّا أَخٌ لَكَ فِي الدِّينِ وَ إِمَّا نَظِيرٌ لَكَ فِي الْخَلْقِ) » توضیح این مطلب این است که انسانها یا برادر دینی تو هستند که به کرامت اکتسابی افراد برمی گردد و یا اینکه در آفرینش مانند تو هستند که به کرامت ذاتی آنها مربوط می شود.

وی در آخر  با اشاره به اینکه رونق علمی بر پایه پژوهش است؛ اظهار کرد: علم و معلومات خودمان را بیشتر کنیم و زمینه پژوهش را برای دیگران نیز فراهم کنیم تا از علم ما استفاده کنند و این کار را از محیط مدرس خودتان شروع و تا جامعه بین الملل خصوصا فضای مجازی گسترش دهید و یکی از فولید مهم پژوهش در عصر حاضر پاسخگویی به شبهات مطرح شده در جامعه است و توجه شود که پژوهش ها روشمند باشد و نسبت به این امر مهم جدی باشید.

 

 نظر دهید »

نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی

01 دی 1398 توسط فاطمیه ابهر

 

به مناسبت هفته پژوهش نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر صادقی، مدیر حوزه های علمیه خواهران استان زنجان افتتاح شد. در این نمایشگاه 112 تحقیق پایانی به همراه مقالات طلاب و اساتید به نمایش گذاشته شده است.

 نظر دهید »

جلسه اخلاق با سخنرانی لیلا بیگ وردی مشاور واستادمدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر

22 آبان 1398 توسط فاطمیه ابهر

 

جلسه اخلاق با سخنرانی لیلا بیگ وردی مشاور واستادمدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر

جلسه اخلاق با سخنرانی لبلا بیگ وردی استادو مشاور مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر با حضور طلاب و اساتید و کادر با موضوع مهارت های زندگی(مهرورزی)

 به گزارش خبرگزاری حوزه لیلا بیگ وردی استاد ومشاور حوزه گفت:مهرورزی به معنی دوستی ومحبت است  که   

مهرورزی مجموعه ای ارزشمند ازخوبی هاست که در زندگی اجتماعی ودرتعامل با دیگران ازانسان سرمی

زند.صفاتی نظیر نیکی ونیکوکاری،خوشرویی،مداراوسازش ورحمت وترحم و…..ازمظاهرمحبت ومهرورزی به  

شمار می آیند ودردین اسلام وتعالیم انبیاء الهی هرجااسمی ازآن ها به میان می آید،منظور همان محبت است.

ایشان درادمه گفت: مهرورزی خانواده به عنوان هسته اولیه ومهمترین کانون زندگی انسان،دارای اهمیت ویژه ای

درساختن شخصیت اوست.چنانچه زن ومرد بتوانند براساس دستورات اسلام ،این هسته اولیه زندگی اجتماعی

راسرشار ازمهر وعطوفت وگرمی وشادابی نمایند سعادت دنیوی واخروی خودو فرزندانشان را فراهم کرده اند.

بنابراین بنیان خانواده که مهمترین عامل درساختار شخصیت افرادوجلوه ای ازرحمانیت پروردگار است باید همواره

همچون دژی مستحکم در برابر انحرافات،لغزش ها وآفات وآسیب های مهم اجتماعی تقویت گردیده وارتباط اعضای

آن براساس رحمت، مودت بویژه رابطه قلبی وعاطفی میان زن وشوهر استحکام یابد.

بیگ وردی در ادامه بیانات خودگفت:در جلسات بعد عوامل استحکام وتقویت اعضای خانواده بویژه زوجین رابراساس

رهنمودهای قرآنی مورد بررسی قرارخواهدداد.او پیامبر را به عنوان انسانی بااخلاق واسوه محبت ومهرورزی

معرفی کرد و در حدیثی از حضرت رسول اکرم (ص) که فرمودند:مومن ترین افراد کسی است که باخانواده اش خوش خلق ترباشد

وپیامبر را بهترین الگو معرفی کرد واز رفتارهای ایشان برای الگو گیری بیشتر در بعدمحبت ومهرورزی بیان کرد

ودرآخر سخنان خودرا با حدیثی از حضرت محمد(ص) به پایان بردکه فرمودند:سه چیز دوستی ومحبت رادر میان

دومسلمان تقویت می کندو صفا وصمیمیت رادر میان آنان حاکم می سازد.

1.هنگام ملاقات با خوشرویی وچهره ای گشاده برخورد کند2.برای برادر مسلمان خودجاباز کندوبرای نشستن او

جایی شایسته نشان دهد.3.به بهترین نامی که دوست دارد اورا صدابزند.رسول خدا هنگامی که همسران خودرا مورد

خطاب قرار می داد از بهترین نام ها ودوست داشتنی ترین اسامی بهره می گرفت.

ودر آخر هفته وحدت ومیلاد پرنور حضرت محمد(ص) رو تبریک وشادباش گفت.

گفتی است جلسه اخلاق در مورخه 20/8/98برگزارگردید.

 نظر دهید »

چکیده تحقیق پایانی سطح2

02 مهر 1398 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح 2

پژوهشگر : نعیمه حدادیان ابهری

استاد راهنما:فرزانه بازدار

تاريخ دفاع :98/06/30

عنوان : دیدگاه­های راهبردی نهج البلاغه در مسائل زنان

 زن به مثابه­ی موجودی انسانی که­ همه­ی خصوصیّات انسان بودن در وجود او جمع است، در طول تاریخ بشری همواره مورد بحث و مناقشه بوده است. در بزرگ­داشت الهی از انسان، زن و مرد فرقی ندارند و جز در عرصه­ی سپردن مسئولیّت­ها که هر کدام ویژگی ذاتی خاصّی دارند؛ تفاوتی میان آن دو نیست. و­جود نگرش­های متفاوت و گاه کاملاً دو سویه در موضوع زنان و نیز نظریّه پردازی اقشار علمی جامعه بر اساس سلائق و تجارب شخصی باعث گردید تا مسائل آنان در انبوه ابهام و ایهام قرار گیرد. درک این مهمّ همراه با لزوم طرح دیدگاه اسلام و آراء و اندیشه­های متولّیان این مکتب متعالی سبب گردید به منظور شناسایی و بهره­مندی از توانمندی­ها و امکانات جامعه­ی زنان در راستای ایجاد فرصت­های مناسب و شایسته جهت رشد و شکوفایی متوازن زنان فارغ از جنسیّت به منابع غنی که نمایان­گر دیدگاه اسلام می­باشد، رجوع شود. یکی از این منابع، نهج البلاغه می­باشد که آینه­ی دیدگاه­ها و اندیشه­های امیر مؤمنان حضرت علی(علیه السّلام) می­باشد.

    پژوهش حاضر به روش توصیفی و تحلیل مطالب موجود در مجموعه­ی نهج البلاغه بوده و به لحاظ هدف، کاربردی می باشد. نتایج تحقیق بیان­گر آن است که از نظر امام علی(علیه السّلام) زن نیز مانند مرد و به عنوان یک انسان دارای کرامت ذاتی بوده و دارای جایگاه والای انسانیّت و مظهر جمال و اسرار الهی است. وی دارای حقوق سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی است که در این بین نقش زن در خانواده از محوری­ترین نقش­ها است؛ چرا که دو وظیفه­ی بسیار اساسی و حیاتی،(وظیفه­ی همسری و وظیفه­ی مادری) در خانواده به عهده­­­ی زن گذاشته شده­است. امام علی(علیه السّلام) توجّه به فطرت، رعایت حدّ تعادل در احاله­ی وظایف و معاشرت، توجّه ویژه به نقش تربیتی زنان در خانواده و کنترل نگاه در مردان و کنترل جذّابیّت­های زنان در استفاده از ابزارهای زنانگی و تقویّت بعد غیرت در مردان را در برنامه ریزی­های راهبردی برای مسائل زنان ضروری می­دانستند.

کلید واژه ها: دیدگاه، راهبرد، نهج البلاغه، مسائل، زنان

 

 نظر دهید »

چکیده تحقیق پایانی سطح2

12 شهریور 1398 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح 2

پژوهشگر : عزیزه عزیزخانی - کسب رتبه سوم در جشنواره علامه حلی (ره) در استان زنجان

استاد راهنما:سیده رقیه موسوی

تاريخ دفاع :97/12/22

عنوان:بررسی  رابطه علم و بندگی در قرآن

خداوند متعال اصل و اساس آفرینش انسان را، علم و شناخت خالق هستی و عبد و بنده خدا بودن، قرار داده است. علم و بندگی از فضایل و کمالات انسان به شمار می­رود و ارزش و اعتباری که انسان در کرامت و شرافت نسبت به دیگر مخلوقات کسب کرده است به سبب وجود علم و معرفت و بندگی خداوند می­باشد.

حال سوال این است که مفهوم علم و بندگی چیست؟ و چه رابطه­ای بین علم و بندگی وجود دارد؟ در زمینه­ی پاسخ­گویی به این سوال، انسان، محتاج هدایت خداوند است. بر همین اساس قرآن - کتاب جامع و هدایت­گر بشریّت- به مسأله­ی علم و بندگی و رابطه آن دو با یکدیگر به طور جامع پرداخته است.

در پژوهش حاضر که به صورت توصیفی، تحلیلی و با رویکرد قرآنی صورت گرفته است. با استناد بر آیات قرآن کریم، می­توان،توحید، ایمان، خضوع در برابر حق، دفع ضرر، قدرت، شایستگی مدیریت را از آثار علم نام برد. و بندگی فطری، بندگی اختیاری، بندگی ملائکه، بندگی هوی و هوس از آقسام بندگی به شمار می­رود. و شناخت خدا، ایمان به پیامبرJ، مراقبه و محاسبه نفس، اخلاص در عمل، از جمله راه­های رسیدن به بندگی می­باشد. همچنین می­توان علم را عامل هدایت انسان به سوی بندگی و تقوای الهی، و بندگی را سبب کسب علم و معرفت برشمرد. و بندگی بدون علم و معرفت، و علم بدون بندگی، بی­نتیجه و بی­پایه و اساس می­باشد.

کلید واژه ­ها: علم، بندگی، معرفت، عبادت، عبودیّت.

 

 

 نظر دهید »

چکیده تحقیق پایانی سطح2

12 شهریور 1398 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح 2

پژوهشگر : فریده نصرت آبادیان

استاد راهنما:سیده رقیه موسوی

تاريخ دفاع :98/03/29

عنوان:نقش حدیث قرب نوافل برآثار فردی و اجتماعی

چكيده:

نافله در اصطلاح به نمازهاي مستحبّي روز و شب گفته مي­شود. در روایات بسیاری از جمله حدیث قرب نوافل به نوافل تاکید بسیاری شده است. حال سوال این است که نوافل چه آثار فردی و اجتماعی دارد که موکَّد آیات و روایات به ویژه حدیث قرب نوافل است؟ در تحقیق حاضر با روش توصیفی و تحلیلی این نتیجه حاصل شده است که نقش نوافل در زندگی فردی عبارت است از عنایت ویژه‌ی خداوند به عبد، یار و مویّد شدن خدواند به عبد، قطع توجه از ما سوا الله و غیره که می­توان بدان اشاره نمود و در زندگی  اجتماعی انسان باعث، حصول محبّت خداوند در قلب عبد، عدم همنشینی با مفسدان، پندگرفتن و دنیا را آینه عبرت دانستن، سهو نداشتن و دنیا را محضر خدا انگاشتن و موارد بسیار دیگر می­شود. بنابراین حدیث قرب نوافل تاکیدی است بر انجام نوافل که هم آثار فردی دارد و هم آثار اجتماعی.

واژگان کلیدی : قرب، نوافل، فرائض، حدیث قرب نوافل، عابد و معبود.

 

 نظر دهید »

برگزاری جلسه دفاع از تحقیقات پایانی _ 26مرداد98

12 شهریور 1398 توسط فاطمیه ابهر

برگزاری جلسه دفاع از تحقیقات پایانی در 26مرداد ماه 98 با راهنمایی استاد سیده رقیه موسوی و داوری اساتید محترم سرکار خانم بازدار و خلیلی

 نظر دهید »

اعلام برگزاری جلسه دفاع از تحقیق پایانی

23 مرداد 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

اعلام برگزاری جلسه دفاع از تحقیق پایانی

23 مرداد 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

کارگاه آموزشی مقاله نویسی

14 مرداد 1398 توسط فاطمیه ابهر

کارگاه پژوهشی با موضوع مقاله نویسی با محوریت مقالات پایانی درمدرسه علمیه فاطمیه(س) شهر ابهر برگزار گردید.

کارگاهی با حضور استاد سیده رقیه موسوی استاد حوزه و دانشگاه با موضوع مقاله نویسی با محوریت مقالات پایانی باحضور طلاب پایه های چهارم و پنجم حضوری و پاره وقت درمدرسه علمیه فاطمیه(س) شهر ابهر برگزار گردید.

به گزارش خبرگزاری حوزه  در ابتدا معاون پژوهش مدرسه در مورد سیوه نامه مقالات پایانی توضیحاتی را ارائه دادند و در ادامه استاد موسوی  با اشاره به اهمیت انتخاب عنوان مناسب گفتند: یک مقاله خوب باید ابتدا شاخصه های انتخاب عنوان در آن رعایت شده باشد  و انتخاب عنوان مقاله کلیدی ترین بخش یک پژوهش علمی است که باید در ذهن پژوهشگر مساله ای به وجود بیاید که که پاسخ آن در جوامع علمی یافت می شود.

وی در ادامه افزود: موضوعات بر اساس علاقه و توانایی طلبه و همچنین برآمده از خلاءهایی باشد که در محیط پیرامون طلبه وجود دارد. کاربردی بوده و راهکاری برای رفع آنها ارائه دهند . از این رو محقق بایستی مطالعه اولیه ای داشته و پس از نیازسنجی موضوع خود را انتخاب نماید.نکته اصلی که باید در نظر گرفته شود این است که هيچگاه موضوع يابي خود را بدون تبديل كردن به پرسش رها نكنيد.

استاد حوزه گفت: برای انتخاب موضوع مناسب در پژوهش لازم است که هر پژوهشگربه ویژگی های موضوع مناسب که شامل:

 عنوان مقاله، بیان کننده هویت و هدف مقاله و اولین بخشی است که خواننده با آن مواجه میشود. از این جهت توجه به نکات ذیل در انتخاب عنوان ضروری است:

- موجز، روشن، شفاف و کاملا معرّف موضوع مقاله باشد.

- خطابی، پرسشی و یا شعر گونه نباشد.

- مشتمل بر اصطلاحات ناآشنا یا اختصاری نباشد.

استاد حوزه در تبیین طرح کلی مقاله بیان داشت: مقاله از یک بدنه ای تشکیل شده که اجزای آن به این شرح می باشد :1 . عنوان، 2 . چکیده، 3 . مقدمه، 4 . متن (یافته ها، بحث و بررسی، تحلیل) و 5 . نتیجه گیری می باشد که در مورد هر بخش توضیحات کاملی ارائه نمودند.

استاد موسوی در ادامه گفتند : شیوه ارجاعات در پاورقی را شرح دادند و در پایان جلسه نیز استاد به سوالات طلاب پاسخ گفتند.

گفتنی است این جلسه در 98/5/8 در سالن اجتماعات حوزه برگزار گردید.

 نظر دهید »

گزارش جلسه دفاع

06 تیر 1398 توسط فاطمیه ابهر

 

جلسه ی دفاعیه تحقیق پایانی طلاب در مدرسه علمیه فاطمیه(س)

به گزارش خبرگزاری حوزه فریبا عقیلی معاون پژوهش مدرسه علمیه فاطمیه(س) اعلام کرد: جلسه دفاعیه تحقیق پایانی 5نفر از طلاب این مرکز با موضوعات” شیوه های هدایت انبیا در قرآن ، عوامل توفیق در عبادت در قرآن و روایات، چالش های بندگی خالصانه در قرآن ”  با راهنمایی استاد مهین قاسمی راد و  ” نقش تربیت خانواده در توسعه فرهنگ اسلامی و روش های تشویق و تنبیه کودکان از دیدگاه آیات و روایات “، با راهنمایی لیلا بیگ وردی و داوری استاد فرح و زهرا علمی فردبرگزارشد.

عقیلی بیان کرد: در ابتدا لیلا بهاوری بعد از تلاوت قرآن به بیان جایگاه بندگی در قرآن پرداخت و همچنین اهمیت و ضرورت تحقیق در این مورد را بیان کرد و در آخر موانع و راهکارهای بندگی خالصانه را تشریح کرد، در ادامه استاد فرح علمی فرد اهمیت موضوع را بیان کرد و گفت سعادت جامعه در گرو بندگی و اطاعت از خداوند است و در ادامه اشکالات محتوایی و شکلی تحقیق رابیان کرد.

معاون پژوهشی مدرسه دومین تحقیق پایانی مربوط به سهیلا حسن بیگی با عنوان عوامل توفیق در عبادت در قرآن و روایات بود که حسن بیگی بعد از تلاوت قرآن در تبیین تحقیق خود اشاره ای به این موضوع کرد که عبودیت در اثر عبادت خالصانه به دست می آید و اعمال و رفتار انسان در طول عمر خود انجام می دهد نقش مهمی در کسب و یا سلب توفیق دارد و سپس استاد فرح علمی فرد نظرات خود را پیرامون تحقیق بیان نمودند.

عقیلی سومین تحقیق پایانی مربوط به مریم نجفی با عنوان چالش های بندگی خالصانه در قرآن که ایشان نیز بعد از تلاوت قرآن به تبیین تحقیق خود پرداخت و گفت خداوند بعد از خلق موجودات، آن ها را به حال خویش رها نکرده است، بلکه برای آنها کمالاتی را مقرر کرده که برای رسیدن به این کمالات هدایت و راهنمایی لازم است و این هدایت شامل هدایت تکوینی و تشریعی می باشد و در ادامه استاد بازدار سوالاتی از ایشان پرسیدند

دبیر جلسه چهارمین تحقیق مربوط به خانم زهرا نوری با عنوان روش های تشویق و تنبیه کودکان از دیدگاه آیات و روایات بود که نوری ضمن بیان اهمیت و ضرورت عنوان تحقیق گفت انسان در هر سنی نیاز به تشویق دارد چون تشویق در انسان ایجاد انگیزه می کند و در مقابل تشویق تنبیه قرار دارد که در مواردی برای اصلاح رفتار با شیوه های خاص در قرآن به آن اشاره شده است.استاد زهرا علمی فرد  هم ضمن بیان نظریات خود در مورد تحقیق از طلبه خواست تا شیوه های تشویق و تنبیه را شرح دهد.

عقیلی گفت آخرین تحقیق مربوط به خانم زهرا صمدی میموندری با عنوان نقش تربیت خانواده در توسعه فرهنگ اسلامی  بود که ایشان نیز بعد از تلاوت قزآن توضیحاتی در مورد تحقیق خود ارائه دادند و استاد زهرا علمی فر عنوان این تحقیق را از عناوین جدید بر شمردن و کار طلبه را مورد تحسین قرار دادند.

گفتنی است بعداز بیان اشکالات ویرایشی توسط استاد محترم داور طلاب تا 98/04/15 فرصت دارند فایل اصلاح شده خود را تحویل واحد پژوهش داده تا برای استاد فرستاده شود و نمره نهایی اعلام گردد قابل توجه است که این جلسه در تاریخ 98/03/29 در سالن جلسات مدرسه علمیه فاطمیه(س) برگزار شد.

 

 

 نظر دهید »

فراخوان مقاله

25 خرداد 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

اطلاعیه برگزاری جلسه دفاع در 29خرداد ماه 98

25 خرداد 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

اطلاعیه برگزاری جلسه دفاع در 29خرداد ماه 98

25 خرداد 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

اطلاعیه برگزاری جلسه دفاع در 29خرداد ماه 98

25 خرداد 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

اطلاعیه برگزاری جلسه دفاع در 29خرداد ماه 98

25 خرداد 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

اطلاعیه برگزاری جلسه دفاع در 29خرداد ماه 98

25 خرداد 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

گام دوم مقاله نویسی

04 اردیبهشت 1398 توسط فاطمیه ابهر

 

 نظر دهید »

گام های مقاله نویسی

04 اردیبهشت 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

نشست اندیشه پژوهی بیانه گام دوم انقلا

04 اردیبهشت 1398 توسط فاطمیه ابهر

نشست اندیشه پژوهی بیانه گام دوم انقلاب با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید موسوی فاضل خراسانی

به گزارش خبر گزاری حوزه نشست اندیشه پژوهی گام دوم انقلاب با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید موسوی فاضل خراسانی با حضور طلاب واساتید مدارس علمیه خواهران و برادران در مدرسه علمیه فاطمیه(س) برگزار گردید.

حجت الاسلام والمسلمین فاضل خراسانی ضمن تبریک میلاد منجی عالم بشریت گفت: گام دوم انقلاب از سه شاخصه اصلی خودسازی ، جامعه سازی و تمدن سازی تشکیل شده است که خودسازی فردی که همان تربیت است 4عامل در آن دخیل می باشد : وراثت، محیط ، اراده و ماورای نفس.

استاد  بیان داشت: جامعه سازی که یکی از شاخصه ی اصلی گام دوم انقلاب است که تاکید مقام معظم رهبری بر خانواده است. خانواده نهاد مقدسی که اگر در آرامش شکل بگیرد جامعه نیز آرام خواهد بود. جامعه آرام آماده ورود به دوره تمدن سازی است.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی فاضل خراسانی علل نا آرامی درون خانواده ناشی از 7دلیل دانست :1-اختلافات مالی 2- اختلافت جنسی 3- اختلافات درکی 4- اختلافات ناشی از فقر اطلاعات 5- اختلافات ناشی از بی خبری از اصول همسرداری 6- اختلافات ناشی از دخالت های دیگران 7- اختلافات ناشی از ناهمگرایی. وی ضمن توضیح هر مورد بیان داشت ، اگر تعادل مالی بهم بخورد و تمکین صورت نگیرد یک مشکل اساسی در خانواده ایجاد می شود که در این شرایط نباید زوجین را مورد مشاوره اخلاقی قرار داد بلکه باید قانون مدنی که در مورد نفقه آمده مطالعه و زوجی که اختلافاف در مسائل مالی دارند را مشاوری حقوقی داد.

حجت الاسلام والمسلمین فاضل خراسانی ضمن بیان اینکه اصل اختلاف بین مرد و زن را اسلام قبول دارد گفت: اصل اختلاف به خاطرتفاوت های فراوان بین زن و مرد است که طبق آیات قرآن اسلام نیز آن را پذیرفته است ولی ادامه پیدا کردن این اختلافات را اسلام حرام می داند و تاکید بر رفع کدورت ، ناراحتی و گذشت را دارد.

ایشان در ادامه به بیان راه های برون رفت از بحران پرداخت و گفت: مذاکره برای شفاف سازی نه فتنه و مکر، به گذشته برنگشتن، وارد نکردن نفر سوم در دعواهای خانوادگی، تهدید نکردن و صداقت داشتن، تمسخر نکردن ، به معایب غیر قابل رفع اشاره نکردن، بد دهنی نکردن، خشم گین رفتار نکردن و رفتارهای مبهم نداشتن دانست و به توضیح موارد پرداخت و زندگی  هر زوج را از دوران عقد تا تنهایی والدین به ده فصل تقسیم نمود.

گفتنی است این نشست در سه نوبت در روز 98/2/3 با همکاری سازمان تبلیغات برگزار گردید

 

 

 نظر دهید »

نمایشگاه مهدویت

03 اردیبهشت 1398 توسط فاطمیه ابهر

در حشیه جشن نیمه شعبان نمایشگاه کتاب و نرم افزار با موضوع مهدویت در مدرسه علمیه فاطمیه(س) شهرستان ابهر برگزار گردید.

 نظر دهید »

برگزاری جشن اعیاد شعبانیه

27 فروردین 1398 توسط فاطمیه ابهر

مراسم جشن اعیاد شعبانیه با سخنرانی استاد امیدی با حضور طلاب در مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر

به گزارش خبر گزاری حوزه استاد امیدی ضمن تبریک اعیاد خجسته شعبانیه گفت:این سه ماه(رجب،شعبان و رمضان )ماه بندگی خداست خداوند درهای حسنات را به روی همه بندگانش باز می کند و این یکی از ویژگی ها و امتیازات این ماه ها می باشد.

   استاد امیدی بیان داشت:  عقل در مباحث تربیتی یعنی قوه تشخیص خیر از شر و در ادامه مشوق می شود برای انجام کار خیر و منع کار شر در واقع یعنی(نیروی تشخیص حق از باطل)

استاد امیدی در ادامه با اشاره به حدیثی از معانی الاخبار که ضمن این حدیث حضرت امیر (ع) از امام حسن(ع) درباره عقل سوال می کند و حضرت اینگونه پاسخ داده اندکه عقل یعنی ( نگه داری آنچه در قلبت به ودیعه گذاشته ای) و این یعنی خلاصه امانتداری و هر کجا امانتداری تحقق پیدا کند همان لحظه هم خدا پرستش می شود .

استاد در تکمیل مباحث گذشته گفت: نوع کیفیت امانتداری درجات عقل را تعیین می کند مسئولیت، مدیریت، تربیت امانت هایی هستند که نوع خاصی از امانت می باشد و کیفیت خاصی را طلب می کندو تمام نعمت های خداوند امانت است و برای کیفیت امانتداری دین دستور العمل داده و عمل به این دستور العمل ها  عقلانیت و در آن واحد پرستش خداست .

استادامیدی گفت:  رجب ماه شناخت خداست و شعبان ارتباط با خداست و رمضان اطاعت از خداست و ذی الحجه و محرم وقت ایثار است و ماه تثبیت عقلانیت، معنویت و عدالت است .

گفتنی است در این مراسم خانم دژبانی مقدم مولود خوانی نموده و طلاب مسابقه برگزار نمودند و به برندگان جوایزی اهدا شد و مراسم با پذیرایی به پایان رسید.

 

 

 نظر دهید »

نقش تقوا در سلامت‌روان از دیدگاه اسلام

27 فروردین 1398 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح 2

پژوهشگر : معصومه محمودی

استاد راهنما:مهین قاسمی راد

تاريخ دفاع :97/12/22

عنوان:نقش تقوا در سلامت‌روان از دیدگاه اسلام

چکیده

تقوا به معنای پرهیزگاری و اطاعت از خدا و ترس از او می باشد و برترین و نیکوترین عمل رفتاری انسان است که خالق هستی آن را از بندگانش خواسته است تا با عمل به آن بندگانش را از نوع بندگی غیر، آزاد سازد و جایگاهی نیکو را در سرای جاوید برای او رقم زند. نزدیک ترین معناهای مترادف با تقوا سه واژه ورع و ایمان و تقوا و معانی متضاد آن فجور و اثم و عدوان می باشند.

    سلامت‌روان یکی از مفاهیم کلیدی در مباحث روان‌شناسی امروز است. سلامت‌روان علاوه بر سلامت جسمانی، از اهمّیت ویژه‌ای برخوردار است. در عرصه‌های مختلفی به سلامت‌روان اهمّیت داده شده است که یکی از مقوله‌ها، قرآن و روایات اسلامی می‌باشد. قرآن‌کریم در بسیاری از آیات کریمه خود، بر ارزش تقوا تأکید می‌کند، زیرا تقواپیشگی، یکی از اساس سلامت‌روان آدمی است. و یکی از اهداف سلامت‌روان، رشد وتعالی معنوی برای رسیدن به کمال و سعادت واقعی می‌باشد. مفاهیم مرتبط با سلامت روان در اسلام شامل: رشد و قلب سلیم و نفس مطمئنه و مفاهیم مرتبط با روان در اسلام شامل: روح، صدر، نفس، قلب می باشد.

در پژوهش حاضر که با رویکرد قرآنی و الهام بخشی از روایات صورت گرفته است، به تبیین تقوا و نقش معرفتی و تربیتی آن در سلامت‌روان که شامل: بصیرت و روشن‌بینی، فرقان، برخورداری از علم و حکمت، عزّت، توکل و شکر و انس با قرآن و… ، پرداخته شده است.

بر اساس تعریف‌هایی که از تقوا و سلامت‌روان ارائه شد، مشخص می‌شود که بر اساس آموزه‌های دینی فرد سالم روانی چگونه انسانی است.

کلید واژه‌ها: تقوا، سلامت، روان، سلامت‌روان.

 نظر دهید »

نقش حدیث قرب نوافل بر آثار فردی و اجتماعی

27 فروردین 1398 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح 2

پژوهشگر : فریده نصرت آبادیان

استاد راهنما:سیده رقیه موسوی

تاريخ دفاع :97/12/22

عنوان:نقش حدیث قرب نوافل بر آثار فردی و اجتماعی

کسب رتبه برتر

چکیده

نافله در اصطلاح به نمازهاي مستحبّي روز و شب گفته مي­شود. در روایات بسیاری از جمله حدیث قرب نوافل به نوافل تاکید بسیاری شده است. حال سوال این است که نوافل چه آثار فردی و اجتماعی دارد که موکَّد آیات و روایات به ویژه حدیث قرب نوافل است؟ در تحقیق حاضر با روش توصیفی و تحلیلی این نتیجه حاصل شده است که نقش نوافل در زندگی فردی عبارت است از عنایت ویژه‌ی خداوند به عبد، یار و مویّد شدن خدواند به عبد، قطع توجه از ما سوا الله و غیره که می­توان بدان اشاره نمود و در زندگی  اجتماعی انسان باعث، حصول محبّت خداوند در قلب عبد، عدم همنشینی با مفسدان، پندگرفتن و دنیا را آینه عبرت دانستن، سهو نداشتن و دنیا را محضر خدا انگاشتن و موارد بسیار دیگر می­شود. بنابراین حدیث قرب نوافل تاکیدی است بر انجام نوافل که هم آثار فردی دارد و هم آثار اجتماعی.

واژگان کلیدی : قرب، نوافل، فرائض، حدیث قرب نوافل، عابد و معبود.

 نظر دهید »

بررسی رابطه علم و بندگی در قرآن

27 فروردین 1398 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح 2

پژوهشگر : عزیزه عزیزخانی

استاد راهنما:سیده رقیه موسوی

تاريخ دفاع :97/12/22

عنوان:بررسی  رابطه علم و بندگی در قرآن

کسب رتبه برتر

چکیده :

خداوند متعال اصل و اساس آفرینش انسان را، علم و شناخت خالق هستی و عبد و بنده خدا بودن، قرار داده است. علم و بندگی از فضایل و کمالات انسان به شمار می­رود و ارزش و اعتباری که انسان در کرامت و شرافت نسبت به دیگر مخلوقات کسب کرده است به سبب وجود علم و معرفت و بندگی خداوند می­باشد.

حال سوال این است که مفهوم علم و بندگی چیست؟ و چه رابطه­ای بین علم و بندگی وجود دارد؟ در زمینه­ی پاسخ­گویی به این سوال، انسان، محتاج هدایت خداوند است. بر همین اساس قرآن - کتاب جامع و هدایت­گر بشریّت- به مسأله­ی علم و بندگی و رابطه آن دو با یکدیگر به طور جامع پرداخته است.

در پژوهش حاضر که به صورت توصیفی، تحلیلی و با رویکرد قرآنی صورت گرفته است. با استناد بر آیات قرآن کریم، می­توان،توحید، ایمان، خضوع در برابر حق، دفع ضرر، قدرت، شایستگی مدیریت را از آثار علم نام برد. و بندگی فطری، بندگی اختیاری، بندگی ملائکه، بندگی هوی و هوس از آقسام بندگی به شمار می­رود. و شناخت خدا، ایمان به پیامبرJ، مراقبه و محاسبه نفس، اخلاص در عمل، از جمله راه­های رسیدن به بندگی می­باشد. همچنین می­توان علم را عامل هدایت انسان به

سوی بندگی و تقوای الهی، و بندگی را سبب کسب علم و معرفت برشمرد. و بندگی بدون علم و معرفت، و علم بدون بندگی، بی­نتیجه و بی­پایه و اساس می­باشد.

کلید واژه­ها: علم، بندگی، معرفت، عبادت، عبودیّت.

 

 نظر دهید »

برگزاری دوره کوتاه مدت منبع شناسی تفسیری

23 خرداد 1397 توسط فاطمیه ابهر

 

برگزاری دوره کوتاه مدت منبع شناسی تفسیری در مدرسه علمیه فاطمیه(س) شهرابهر

برگزاری دوره کوتاه مدت منبع شناسی تفسیری به مناسبت ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام سید محمد فاطمی ابهری از اساتید برجسته مرکز تخصصی تفسیر شهر قم  با حضور مبلغات و دانش آموختگان مدرسه علمیه فاطمیه(س) شهر ابهر برگزار گردید.

به گزارش خبرگزاری حوزه دراین دوره کوتاه مدت منبع شناسی تفسیری حجت الاسلام فاطمی ابهری به صورت اجمالی سیری از تفسیررا بیان نموده و گفت: تفسیر از همان ابتدای نزول پایه گذاری شده است زیرا خداوند حکم کلی را در قرآن آورده و امام معصوم آن را تفسیر کرده است

حجت الاسلام فاطمی گفت: ائمه(علیهم السلام) تفسیر را آموزش می دادند ولی به شکل کتاب مدون نبوده است  به طور مثال زراره از امام صادق(ع) سوال می کرده و پشت سر هم می نوشته سپس در مرحله ی بعدی محدثین  مباحث فقهی و فلسفی و تفسیری را تفکیک نمودند .

صفحات: 1· 2

 2 نظر

نشستی با عنوان توصیه های پزشکی وبیماریهای مرتبط با ماه مبارک رمضان

10 خرداد 1397 توسط فاطمیه ابهر

مدرسه علمیه فاطمیه(س) شهر ابهر

نشستی با عنوان توصیه های پزشکی وبیماریهای مرتبط با ماه مبارک رمضان

نشستی با عنوان توصیه های پزشکی وبیماریهای مرتبط با ماه مبارک رمضان با سخنرانی دکتر منصور علیمردانی متخصص بیماریهای داخلی با حضور طلاب در مدرسه علمیه فاطمیه(س) شهر ابهر برگزار گردید.

 به گزارش خبرگزاری حوزه دکتر علیمردانی ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان گفت: در ماه رمضان و فصل کار تعداد مراجعین کم می شود  این نشانگر این است که روزه گرفتن موجب سلامتی افراد می شود.

دکتر علیمردانی گفت: بیمارانی که که نمی توانند داروهایشان را در طول روز قطع کنند نباید روزه بگیرند کسی که روزی دو و سه بار انسولین می زند اگر تعداد دفعات مصرفش زیاد باشد نباید روزه بگیرد .

وی در ادامه به بیماریهایی که در ماه مبارک رمضان احتمال شیوع دارد اشاره کرده و بیان داشت: بیماریهای اسهالی در این ماه نسبت به بیماریهای دیگر شیوع دارد و شستشوی دست ها ،استفاده از وسایل شخصی ،شستن میوه ها و سبزی ها و رعایت بهداشت فردی را مهمترین راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری عنوان کرد.

دکتر علیمردانی وسواس را دومین بیماری فلج کننده زندگی برشمرد و گفت: افرادی که دارای نوعی وسواس به نام وسواس شستشو هستندو بسیاری از ما در یکی از اقوام، اطرافیان یا دوستانمان موردی از آنرا سراغ داریم، بر اثر شستشوهای بسیار دچار مشکلات جسمی زیادی مانند کمردرد و اگزمای شدید پوست می شوند، چندین برابر بقیه هزینه آب پرداخت می کنند و به خاطر وسواسی که دارند ارتباط خود را با بسیاری از دوستان و اقوام خود که حساسیت آنها را در نظر نمی گیرند، قطع می کنند بیان داشت: با دو نوع قرص می شود این وسواس را درمان کرد.

در ادامه ی این نشست دکتر علیمردانی به پرسش های طلاب که در زمینه تب خال و زخم معده و زخم اثنا عشری و پوکی استخوان و افراط و تفریط در استفاده از ویتامین ها و سرطان ریه و ریزش مو بود پاسخ دادند

گفتنی است این نشست در مورخه ی 26/02/97 درسالن اجتماعت مدرسه علمیه فاطمیه(س) برگزار گردید.

 

 نظر دهید »

همایش بزرگ مبلغان در آستانه ماه مبارک رمضان

10 خرداد 1397 توسط فاطمیه ابهر

مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر

همایش بزرگ مبلغان در آستانه ماه مبارک رمضان

همایش بزرگ مبلغان در آستانه ماه مبارک رمضان با حضور حجج اسلام والمسلمین رحیمی وربیعی و موسوی نیا ائمه جمعه شهر ابهرو صایئن قلعه و هیدج  و حجت الاسلام میرزا بیگی رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهر ابهر و مبلغان و مبلغات با همکاری اداره تبلیغات اسلامی شهر ابهر در حوزه علمیه فاطمیه(س)  شهر ابهر برگزار گردید.

به گزارش خبرگزاری حوزه همایش با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجیدآغاز شد پس از آن حجت الاسلام میرزا بیگی رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهر ابهرضمن خیرمقدم گویی به حضار هدف از برگزاری این همایش را آماده‌سازی مبلغان و روحانیون برای اجرای هرچه بهتر با شکوه‌تر برنامه‌های ماه مبارک رمضان و بیان اهمیت جایگاه ائمه جمعه و جماعات و روحانیون در تبیین مسائل اعتقادی و اجتماعی برای مردم برشمردو گفت:  مبلغان و مبلغات باید نقش راهبردی مقام معظم رهبری(مد ظله ) درباره مسائلی که اتفاق می افتد را تبیین نمایند و مردم را به حمایت از کالای ایرانی تشویق و ترغیب نموده و سیره ی عملی اهل بیت(علیهم السلام) را به عنوان الگو برای مردم معرفی نمایند .

رئیس اداره تبلیغات اسلامی در ادامه بیان مباحث ضروری دین و احیای ارزشهای سنت گرایی اسلام و فقر زدایی و بیان دقیق مسائل احکام و دعوت از مردم برای حضور پررنگشان در روز قدس را از وظایف اصلی مبلغان در ماه مبارک رمضان برشمرد.

در ادامه این گردهمایی حجت الاسلام والمسلمین رحیمی امام جمعه شهر ابهر گفت: این که طلبه ای همه نظریات فقهی را بداند، اما از علم خود در جهت تبلیغ استفاده نکند، پسندیده نیست؛ ما بر اساس قرآن کریم وظیفه داریم با همه توان در برابر شبهات و هجمه های فرهنگی دشمن ایستادگی کنیم.

سپس حجت الاسلام والمسلمین موسوی در این گردهمایی «مخاطب شناسی» را یکی از لازمه های کار تبلیغی دانست و اضافه کرد: یک مبلغ نباید هر قضیه و روایتی را برای همه بیان کند، زیرا با توجه به روایات در می یابیم که انبیای الهی و معصومان(ع) همواره بر اساس درک مخاطب سخن می گفتند و مبانی اسلامی را به اندازه درک عقلی مخاطبان بیان می کردند.

وی با بیان این که مبلغان باید سلیقه مردم را به سوی «مطالب علمی» سوق دهند، مطرح کرد: یک مبلغ باید در منبرهای خود از مطالب علمی بهره گیری کند، نه این که بر روی منبر از خواب و رویا سخن به میان آورد و دین را ملعبه خواهش های عوام الناس قرار دهد.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی«زمان شناسی» را یکی دیگر از لازمه های کار تبلیغی معرفی کرد و اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب فرمودند «اگر اعلم علما باشید، اما زمان خود را نشناسید نمی توانید برای جامعه اسلامی مفید باشید»؛ نمی توان فارغ از زمان و با چشم بسته برای مردم حرف های مفید زد و در هدایت شان اثرگذار بود.

همچنین حجت الاسلام والمسلمین ربیعی امام جمعه هیدج گفت: تبليغ اثرگذار، با اخلاص و به کارگيري ابزارهاي نوين تبليغ در کنار منبر، محقق می شود.

وی ماه مبارک رمضان را فرصتي تاثيرگذار براي معرفي نعمت هاي الهي در هدايت بندگان خدا خواند و گفت: در اين ماه با عظمت که دل هاي بندگان نسبت به گذشته براي درک معارف الهي آماده تر است بايد اصل تبليغ را بر اعتلاي کلمه الله قرار داد.

گفتنی است این گردهمایی در مورخه ی 23/02/97 در سالن اجتماعات حوزه علمیه فاطمیه(س)  برگزار گردید و در پایان مراسم مبلغان و مبلغات هدیه تبلیغی دریافت نمودند.

 نظر دهید »

غباروبی و عطر افشانی مزار شهدای گمنام به مناسبت سوم خرداد

10 خرداد 1397 توسط فاطمیه ابهر

مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر

غباروبی و عطر افشانی مزار شهدای گمنام

غباروبی و عطر افشانی مزار شهدای گمنام به مناسبت سوم خرداد

به گزارش خبرگزاری حوزه غباروبی و عطر افشانی مزار شهدای گمنام توسط مدیر و کادر و چند تن از طلاب مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر به مناسبت سوم خرداد در مورخه ی 03/03/97 با قرائت زیارت عاشورا برگزار گردید.

راضیه اسماعیلی پویا مدیر مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر گفت: به مناسبت سوم خرداد از خانواده ی شهید ان مهدی برجی و جهانگیر جعفری دیدار نموده و هدیه و کتابی به عنوان یاد بود به این خانواده اهداشد.

اسماعیلی پویا گفت: در این دیدار پدر شهید مهدی برجی از ویژگیهای اخلاقی و خصوصیات پسرش آقا مهدی و دامادش آقای جعفری خاطراتی را بیان کرد و گفت: شهدا سرمایه ی ملی هستند و یاد کردن از خانواده های شهدا مایه ی قوت قلب خانواده ها می شود .

پدر شهید برجی گفت: آقا مهدی جزء قاریان خوش صدای استان بودند و نوارهایی از ایشان به یادگار مانده است و در ادامه از لحظه شهادت آنها خاطراتی را بیان نمودند و گفتند شهید برجی در کردستان و شهید جعفری در منطقه فاو به شهادت رسیدند.

و در آخر توصیه کردند که طلاب با حضور منسجم و محکم خود در اجتماع و اداره ی مراسم های ویژه بانوان می توانند ادامه دهنده راه شهدا باشند .

گفتنی است: دیدار با خانواده ی معظم شهدا در مورخه ی 05/03/97 برگزار شد.

 

 

 نظر دهید »

نمایشگاه کتاب

27 اردیبهشت 1397 توسط فاطمیه ابهر

مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر

دومین نمایشگاه تخصصی کتاب حوزه در مدرسه علمیه فاطمیه(س)

دومین نمایشگاه تخصصی کتاب حوزه با حضور موسس و امام جمعه محترم حجت الاسلام والمسلمین دکتر رحیمی ، مسئولین شهرستان ، هیئت امنای مدرسه، طلاب و اساتید مدرسه علمیه فاطمیه(س) و با همکاری کانون پژوهشی افتتاح گردید.

 
به گزارش خبر گزاری حوزه راضیه اسماعیلی پویا مدیر مدرسه فاطمیه(س) در حاشیه برگزاری نمایشگاه گفت: این نمایشگاه با همکاری نشر هاجر در 4بخش عمومی، رسانه دیجیتال، دفاع مقدس و کودک و نوجوان برگزار گردید.

مدیر مدرسه علمیه گفت: مبلغ اختصاص یافته به هر طلبه جهت خرید کتاب یک میلیون ریال می باشد که 60 درصد آن به صورت یارانه خرید کتاب والباقی را می بایست به صورت نقد پرداخت نمایند.

اسماعیلی پویا درباره استقبال طلاب از نمایشگاه گفت: این نمایشگاه که به مناسبت هفته پژوهش برپا شده است متشکل از 1000 عنوان کتاب ونرم افزار و پازل و کتاب داستان‌های ویژه کودکان بوده است که با استقبال بسیار خوب اساتید، طلاب و عموم مردم  قرار گرفت وی در ادامه افزود:  در این نمایشگاه سعی شده است تازه‌ترین کتاب‌های منتشر شده عرضه شود.

گفتنی است این نمایشگاه با همکاری اعضای کانون پژوهشی مدرسه  در مورخه ی 05/10/96 در مدرسه علمیه فاطمیه (س) افتتاح گردید و به مدت 10 روز برپا شد.

 نظر دهید »

مقاله ISI مهم تر است یا علمی-پژوهشی؟

30 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

مشاوره_پژوهشی

اعتبار و اهمیت مقالات ما در داخل و خارج کشور متفاوت است. در داخل کشور، در سال های اخیر، مجلات علمی-پژوهشی تقریبا هم سطح مجلات ISI ارزیابی می شوند. البته محافل علمی تخصصی هنوز بین مجلات خوب ISI و مجلات علمی-پژوهشی تفاوت قائل هستند. ولی به لحاظ قوانین رسمی (مانند قوانین ارتقای اساتید و یا پذیرش دانشجویان کارشناسی و دکترا) ارزش مقالات علمی-پژوهشی داخلی نیز چندان کمتر از مقالات ISI نیست. اما در خارج از کشور، اعتبار مقالات ISI بسیار بالاتر از مجلات علمی-پژوهشی است. علت اصلی آن است که مجلات علمی-پژوهشی که فارسی زبان هستند، در خارج قابل ارزیابی نیستند. حتی از نظر بعضی محافل بین المللی، کنفرانس های بین المللی ارزش بالاتری نسبت به مجلات علمی-پژوهشی دارند.

 2 نظر

معرفي منابع ديجيتالي

27 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر


? دومین نسخه از نرم افزار دانشنامه شهید صدر، مشتمل بر بیش از 190 جلد کتاب، عرضه شد.

◀️ جزئیات بیشتر ? http://yon.ir/1PSGQ

 1 نظر

«شبِ اِحیا» یا «شبِ اَحیا»؟

27 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

دو واژهٔ «اَحیا» و «اِحیا» از زبان #عربی_کهن (#عربی_کلاسیک) وارد #زبان_فارسی شده‌اند. هردو در اصل با همزه به‌کار می‌رفته‌اند، اما به‌مرور همزه‌شان افتاده‌است؛ یعنی «اَحیاء» و «اِحیاء»، براساس قوانین طبیعیِ تحول زبان، به‌صورت «اَحیا» و «اِحیا» نوشته و تلفظ می‌شوند.

? این دو واژه ریشهٔ مشترک دارند، اما معنی آنها با هم فرق دارد. هردو با «حَیّ» (به‌معنی زنده) که در فارسی کاربرد داشته و دارد هم‌ریشه‌اند. برای مثال، امروزه «حَیّ‌وحاضر» هنوز در فارسی رایج است و مفهوم آن برای همهٔ ما آشناست.

⬅️ و اما معنی «اَحیا» و «اِحیا»:

? احیا: جمع «حَیّ» است و معنی آن زندگان است.
? احیا: به‌معنی زنده‌داشتن، زنده نگه‌داشتن، زنده‌کردن و همچنین شب‌زنده‌داری و بیدار ماندن در شب است.

✅ بنابراین، «شبِ اِحیا» یا «شب‌های اِحیا» داریم نه «شبِ اَحیا*» و «شب‌های اَحیا*».

 نظر دهید »

معرفی_ناشر

27 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر


? موسسه آینده روشن

? مؤسسه آينده روشن با محوريت مهدويت و موعودگرائی به ارائه تحقيقات, توليد محتوی و محصولات فرهنگی و سمعی بصری, برگزاری همايش و نشست های تخصصی و همچنين انتشار کتاب و نشريات می پردازد. برخی از آثار منتشر شده از این موسسه در پژوهان عبارت است:

? فصلنامه مشرق موعود:
goo.gl/aoZZMB
? فصلنامه پژوهش های مهدوی:
goo.gl/13lpEH
?کتاب‌های منتشر شده:
goo.gl/2kI5pA

—————————————————
? برای استفاده از نسخه الکترونیک کتاب‌ و دسترسی به امکانات متعدد کتابخوان پژوهان، به صورت ذیل عمل نمایید:

1️⃣ اپلیکیشن اندرویدی کتابخوان همراه پژوهان را از لینک زیر دریافت و نصب نمایید:
goo.gl/RlMeKY
2️⃣ در برنامه ثبت نام نموده و وارد برنامه شوید
3️⃣ کتاب‌های «موسسه آینده روشن » را با تخفیف ویژه ? ( تا 80 درصد)، از لینک زیر دریافت نموده و مطالعه نمایید.
goo.gl/2kI5pA
—————————————————
?به ما بپیوندید?
@pajoohaan_ir
? پژوهان | لذت مطالعه و پژوهش

پژوهان؛ فروشگاه کتاب الکترونیک - Android Apps on Google Play@pajoohaan_ir
کتابخوان همراه پژوهانسامانه پژوهشی توليد و مطالعه كتاب الكترونيك

 نظر دهید »

مشاوره_پژوهشی

24 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

چکیده پایان نامه چگونه باید باشد؟

چكيده بخشي از پايان‌نامه است كه خواننده را به مطالعه آن علاقمند مي‌كند و يا از آن مي‌گريزاند. چكيده بايد در عين كوتاه بودن پاسخگوي سه پرسش ذیل باشد:

۱. سوال یا مسئله تحقیق چیست؟
۲.روش پاسخگویی به سوال یا حل مسئله کدام است ؟
۳. نتایج مهم بدست آمده کدامند؟

©چكيده بايد ترجيحاً‌ در يك صفحه باشد
©متن چكيده بايد مزين به كلمه‌ها و عبارات با معني و روشن باشد و با 300 کلمه بتواند خواننده را به خواندن پایان نامه راغب نماید
©در چكيده باید از ذكر منابع، اشاره به جداول و نمودارها اجتناب شود.
©کلمات كليدي در انتهاي چكيده فارسی و انگلیسی آورده شود.
©چكيده بايد منعكس كننده اصل موضوع باشد.
©در چكيده بايد اهداف تحقیق مورد توجه قرار گيرد.

منبع: وبلاگ دکتر سعید خواجه ای

 نظر دهید »

دانستنی_های_استناد_دهی2 در بدنه پژوهش

24 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

کجا باید استناد بدهیم؟
به طور کلی باید گفت هنگام نگارش یک اثر، هرگاه از ایده‌ها، واژه‌ها و آثار دیگران استفاده می‌کنیم باید استناد بدهیم، مگر اینکه:
1- خودمان صاحب آن ایده و نظر باشیم و قبلاً آن ایده یا مطلب را در جایی دیگر منتشر نکرده باشیم؛
2- آن ایده یا مطلب جزء اطلاعات عمومی(common knowledge) محسوب شود. اگر شک داریم آن مطلب یا ایده جزء دانش یا اطلاعات عمومی به حساب می‌آیم یا خیر، بهتر است استناد بدهیم (3،2).
واضح است که هنگامی که مقاله، پایان‌نامه، کتاب، طرح تحقیقاتی، بروشور، بولتن، پوستر و بنر، وب‌سایت‌ و وبلاگ و به طور کلی هر نوع منبع نوشتاری چاپی و الکترونیکی را در تحقیقات و یا صحبت‌های خود مورد استفاده قرار می‌دهیم، باید مشخصات و نشانی منبع را طوری ذکر کنیم که دیگران بتوانند به راحتی آن منبع دسترسی پیدا کنند. در این زمینه، ناگفته پیداست که دادن نشانی نادرست و ناقص (به هر دلیلی)، نوعی کوتاهی به شمار می‌رود و اعتبار سخنان و نوشته‌های ما را زیر سؤال می‌برد.
علاوه بر منابع نوشتاری، هر بار که از یک مطلب غیرنوشتاری استفاده می‌کنیم هم باید حواس‌مان به استناددهی متناسب باشد. این منابع غیرنوشتاری می‌تواند شامل موارد زیر باشد:
1- ایده‌ها و سخنانی که در همایش‌ها و مراسم‌های علمی و غیرعلمی به صورت رسمی یا غیررسمی مطرح می‌شوند؛
2- مطالب یا ایده‌هایی که در جلسه‌ای تخصصی و خصوصی به گوش‌مان خورده؛
3- ایده‌هایی که شخصی به منظور عملیاتی کردن یا صرفاً برای دریافت مشورت و راهنمایی با ما در میان گذاشته؛
4- اگر یکی از منابع مهم و اصلی پژوهش ما از سوی یک شخص به ما معرفی شد، اخلاقی است که در پانویس به این قضیه اشاره کنیم تا مراتب قدردانی را به جای آورده باشیم. جملۀ ما می‌تواند چنین جمله‌ای باشد: «پژوهشگران بر خود می‌دانند از آقای … / خانم … برای معرفی منبعِ … قدردانی کنند.»
هر جا که احساس می‌کنیم که با استناد دادن و قدردانی، جوانب اخلاق، احترام و سپاس‌گزاری بهتر رعایت می‌شود می‌توانیم استناد بدهیم. فراموش نکنیم که خواندن متن‌های علمی و مشاهدۀ نمونه‌های استناد و قدردانی یکی از بهترین راه‌های یادگیری شیوه‌ها و حالت‌های استناددهی است.

 نظر دهید »

دانستنی_های_استناد_دهی در بدنه پژوهش

24 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

حالت‌های کلی استناددهی: در بدنۀ علم و دانش امروزی، معمولاً هیچ پژوهشی به خودی خود شکل نمی‌گیرد و بر پایۀ مطالعات دیگران تدوین می‌شود. هنگام استفاده از مقالات و پایان‌نامه‌ها و به طور کلی آثار، نوشته‌ها و سخنان دیگران مشخص کردن منبع مورد استفاده امری ضروری است. استناد دادن در یک اثر پژوهشی علاوه بر اینکه نویسنده را از ارتکاب به سرقت علمی مصون می‌دارد و احترام به سایر آثار پژوهشی است، آن اثر را وارد ادبیات پژوهشی حوزۀ مربوط می‌کند. همچنین به خواننده نشان می‌دهد که نویسنده در موضوع مرتبط به اندازۀ کافی تحقیق و مطالعه داشته و باعث اعتبار اثر می‌شود.
استناددهی سبک‌های مختلفی دارد که کم‌وبیش به یکدیگر شبیه‌اند. مهم این است که مطابق با استانداردی که مربوط به مجله یا حوزۀ مورد نظر ماست، نشانی منبع مورد استفاده‌مان را به خوبی در اختیار مخاطب قرار دهیم. اما استناددهی به هر شیوه‌ای که باشد غالباً به دو حالت قابل ارائه است:

استناد اصلی: در استناد اصلی یا Primary Citation، نویسنده به منبع یا منابع مختلف و مرتبط مراجعه می‌کند و پس از مطالعۀ دقیق و دریافت اطلاعات صحیح، با استفاده از کلمات خود مفهوم دریافتی را بازنویسی می‌کند و به منبع یا منابع مورد استفاده داخل پرانتز استناد می‌دهد.
مثال: …………………………………… (William, 2014).

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

واژه ها و عبارتهایی که نباید آنها را در نگارش پایان نامه و یا یک متن علمی بکار برد:

11 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

واژه ها و عبارتهایی که در نگارش یک پایان نامه و یا متن علمی باید از بکارگیری آنها پرهیز کرد

10قیدهایی مانند “واقعا"، “در واقع"، “حتما"، “خوشبختانه"، “بدبختانه”

2.لطیفه و یا ضرب المثل

3-واژه هایی مانند: “خوب"، “بد"، “عالی"، “زشت"، “زیبا"، “احمقانه"، “وحشتناک"، “مشهور” - لازم به توضیح است که برای نگارش ارزیابی خود از کیفیت باید از واژگان دقیق  استفاده کنید و از قضاوتهای کیفی پرهیز نمایید

4-واژه هایی مانند: “خالص"، “محض"، “حقیقت” که در باطن آنها نوعی قضاوت نهفته است

5-واژه هایی مانند: “کامل"، “جامع” که در دنیای واقعی وجود ندارند

6-واژه هایی مانند “ایده آل” که نسبت دادن آن به هر روش یا راه حلی دربردارنده قضاوت است

7.واژه هایی مانند “امروز"، “به زودی"، “در آینده نزدیک”

8-عبارت هایی مانند: “به نظر می رسد"، “بیانگر آن است"، “نشان می دهد"،  “واضح است که"، “حقیقت آن است که"- اگر بکارگیری این واژه ها برای اثبات موضوعی باشد نباید بکار گرفته شوند

9-واژه “متفاوت” که گاهی به صورت اشتباه به جای گوناگون در نظر گرفته می شود

10-واژه هایی مانند: “تعداد زیادی"، “از نوع"، “از جنس"، “چیزی شبیه به"، “فقط درباره"، “احتمالا” که همگی آنها مبهم هستند

11.واژه هایی مانند” “باید"، “لاجرم"، “همیشه"، “هر"”

12-به کاربردن ضمایر اول شخص مانند: “در فصل بعد شرح خواهم داد” و یا بکار بردن ضمایر دوم شخص مانند” در فصل بعد می خوانید” جایی در نگارش یک متن علمی ندارند.

 نظر دهید »

مراحل انجام پژوهش در علوم اسلامي

11 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

 مراحل پژوهش

به نظر مي ‏رسد، عموم پژوهش‏ها اعم از مسئله‏ پژوهى، موضوع ‏پژوهى و متن‏ پژوهى‏ کمابیش چهار مرحله نسبتاً متمایز را به این ترتیب طى مي ‏کنند:

1. طراحى؛

2. اجرا؛

3. نگارش؛

4. گزارش.

ادامه »

 نظر دهید »

آموزش رايانه

25 اسفند 1395 توسط فاطمیه ابهر

آموزش رايانه پيشرفته براي طلاب پايه دوم ، چهارم و پنجم  در ساعات پژوهشي برگزار مي گردد.

 نظر دهید »

همایش طلایه داران تبلیغ دردفتر امام جمعه شهر ابهر برگزار شد

25 اسفند 1395 توسط فاطمیه ابهر

همایش طلایه داران تبلیغ باهمکاری اداره تبلیغات اسلامی و حوزه های علمیه خواهران با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین جعفر رحیمی امام جمعه شهر ابهردر با حضور 60 نفر از مبلغین فعال درحوزه های فرهنگی از حوزه های علمیه خواهران ابهر و هیدج برگزار شد.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرابهر گفت: همایش طلایه داران مبلغات با حضور مبلغین فعال در عرصه های فرهنگی پیش از ظهر شنبه با هماهنگی دفتر امام جمعه برگزار شد وی با اعلام اینکه در این همایش از مبلغین فعال تجلیل به عمل امد، اظهار

داشت: ۶۰ نفر از مبلغین فارغ التحصیل شده از حوزه های علمیه خواهران ابهر و هیدج در این همایش حضور داشت.

وی هدف از اجرای این نشست ها را احیای سبک زندگی اسلامی با توسل به سیره حضرت زهرا(س) عنوان کرد و ادامه داد: ارتقاء روحیه معنوی و تقوا، ایجاد زمینه های رشد و بالندگی معنوی آحاد جامعه، نهادینه کردن احکام و ارزش های دینی در جوانان و بخصوص قشر بانوان، آشنایی با سیره زندگانی حضرت زهرا(س)، تعمیق باورهای دینی در اقشار جامعه و بررسی آثار فردی و اجتماعی توسل به حضرت زهرا (س) از دیگر اهداف این نشستها می باشد.

حجت الاسلام والمسلمین رحیمی باتأکید بر ضرورت معرفی ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه(س) در جامعه به ویژه بین دختران و بانوان اظهار داشت: طلاب در این زمینه باید فعالیت چشمگیری داشته باشند و درجهت تبیین سبک زندگی فاطمی گام بردارند.

ادامه »

 نظر دهید »

تاثير شبکه های اجتماعی بر دين و خانواده

25 اسفند 1395 توسط فاطمیه ابهر

نشست فرهنگی با سخنرانی حجت الاسلام شیری نماينده نهاد دانشگاه استان زنجان با موضوع تاثير شبکه های اجتماعی بر دين و خانواده با حضور طلاب و اساتید مدرسه علميه فاطميه(س) شهر ابهر با همکاری اداره تبليغات اسلامی اين شهر برگزار شد.

نماينده نهاد دانشگاه زنجان در رابطه باافزايش استفاده از اينترنت گفت: افزایش استفاده از اينترنت و به ويژه شبکه­های اجتماعی موبايلی این روزها به رغم استفاده ­های مفیدی که دارد، در کنار اشتغال به کار طولانی والدين و تغيير نگرش والدين به تربیت فرزندان، موجبات دوری اعضای خانواده از يکديگر را فراهم ساخته است به گونه­ ای که به رغم نزدیکی فیزیکی و در زیر یک سقف بودن در داخل خانواده، گاه فاصله عاطفی و معنوی زیادی را از یکدیگر تجربه می­ کنند و افراد خانواده کمترین مراودات و گفتگوی همدلانه را با هم دارند.

ادامه »

 نظر دهید »

سومین همایش خانواده پایدار در مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر برگزار شد

25 اسفند 1395 توسط فاطمیه ابهر

سومین همایش خانواده پایدارروز یکشنبه 22اسفند ماه به همت مدرسه علمیه فاطمیه(س)ابهر با همکاری مرکز خدمات حوزه های علمیه خواهران باسخنرانی دکتر عزیزی پژوهشگر علوم روانشناسی علمی مذهبی با حضور امام جمعه محترم و مسئولین شهر ابهر و 300 نفر از خانواده های طلاب متاهل در سالن اجتماعات این مدرسه برگزار گردید.

به گزارش خبرگزاری حوزه خواهران فاطمیه(س) مراسم با تلاوت آیاتی از کلام الله مجیدواقامه نماز مغرب شروع شد و بعد از آن حجت الاسلام صبری نیا مدیر مرکز خدمات حوزه های علمیه استان زنجان توضیح مختصری در رابطه با فعالیت های مرکزخدمات برای آشنایی طلاب با این مرکز ارائه دادندو ضمن تشکر از حضور طلاب و خانواده هایشان خواستار همکاری بیشتر شدند.

ادامه »

 نظر دهید »

نشست مهارت افزایی با موضوع ارتباط

15 اسفند 1395 توسط فاطمیه ابهر

 

راضیه اسماعیلی پویا از برگزاری نشست مهارت افزایی با موضوع شیوه های گفتگودر مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر خبر داد

در این نشست که با سخنرانی دکتر حسینی استاد حوزه و دانشگاه با حضور طلاب و اساتید مدرسه علمیه فاطمیه(س) برگزار شدحسینی گفت: ارتباط برقرار کردن، از آغاز جهان هستی، بعنوان نیاز طبیعی انسان در تعامل با دیگران همواره مورد بحث بوده است، بسیار مباحث و گفته‌ها در این مورد آمده و بعد از این نیز خواهد آمد، در واقع برآیند تعاریف مختلف گویای آن است که هر کسی از دیدگاه خود به تعریف ارتباط و ویژگی‌ها و شرایط برقراری آن می‌پردازد.

ادامه »

 نظر دهید »

نشست علمي مهارت های برقراری ارتباط

15 اسفند 1395 توسط فاطمیه ابهر

 

نشست مهارت های برقراری ارتباط

نشستی با موضوع ” مهارت های برقراری ارتباط “با سخنرانی دکتر مائده هاشمی با حضور طلاب و اساتید مدرسه علمیه فاطمیه(س) در مدرسه علمیه خواهران ابهر برگزار شد.

در این نشست هاشمی دکتر روانشناس بالینی ضمن بیان اهمیت این نشست ها و تأثیرگذاری آن بر تقویت بنیه علمی و موفقیت طلاب، تصریح کرد: نارضایتی از روابط با دیگران، احساس تنهایی، کاهش اعتماد به نفس، فشار روانی،احساس خشم و تعارض به عنوان پیامد نبود مهارت ارتباطی است.

وی در ادامه هدف از ارتباط را انتقال احساسات، بیان نیازها و خواسته‎ها دانست و گفت: پذیرش و اعتماد، ابراز علاقمندی و توجه نشان دادن، مثبت گویی، تلاش برای درک نیازهای فرد مقابل، خلاصه گویی از جمله عامل‎هایی تسهیل کننده ارتباط کلامی‎هستند.

هاشمی همچنین مهارت‎های انتقال پیام را در دو دسته کلامی، غیر کلامی‎قرار داد و یادآور شد: صحبت نکردن به طور مداوم و پشت سر هم، نصیحت نکردن، استفاده از كلمات و جملات مثبت و مناسب، احساس شنونده را در نظر گرفتن از مهارت‏های کلامی ‎در بهتر شدن ارتباطات است.

وی در پایان از تن و آهنگ صدا، فاصله فیزیکی، حرکات سر و چهره، وضعیت ظاهری چون نوع لباس و نگاه و حالت بدن به عنوان مهارت‏ها غیر کلامی در برقراری ارتباط یاد کرد. ‎

 

 

 نظر دهید »

سبك زندگي فاطمي

15 اسفند 1395 توسط فاطمیه ابهر

برگزاری مراسم عزاداری فاطمیه

راضیه اسماعیلی پویا مدیرمدرسه علمیه فاطمیه(س)از برگزاری مراسمی به مناسبت شهادت حضرت زهرا(س) با سخنرانی

حجت الاسلام والمسلمین رحیمی امام جمعه شهر در مورخه ی11/12/95با حضور طلاب و 400نفر از بانوان شهر ابهردر سالن اجتماعات مدرسه علمیّه فاطمیّه(س) خبرداد.

حجت الاسلام والمسلمین رحیمی امام جمعه شهر ابهر ضمن تسلیت به مناسبت شهادت حضرت زهرا(س) درباره عظمت این بانوی بزرگوار گفت: پیامبری هیچ پیامبری کامل نمی شود مگر اینکه به فضیلت و محبت حضرت زهرا(س) اقرار کند.

رحیمی در ادامه برنامه با اشاره به منزلت و مقام والای حضرت فاطمه(س) به عنوان یک الگو برای سیره زندگی بانوان و خواهران اظهار کرد: همه خانم ها باید در تمام عرصه ها، مثل خانه داری و تربیت فرزند، در اجتماع بودن و رفتار و کردار پیرو حضرت زهرا(س) باشند.

امام جمعه ابهر رکن واساس سبک زندگی فاطمی را صداقت ،خوش اخلاقی، احترام متقابل ،نظافت ،آراستگی ،درک متقابل ،برنامه ریزی ،ایجاد فرهنگ گفتگو،قهر نکردن و عذر خواهی را جز محورهای زندگی حضرت زهرا(س) برشمرد وگفت: شما بانوان باید حضرت زهرا(س) را در زندگی الگوی خود قرار دهید.

گفتنی است که حجت الاسلام والمسلمین رحیمی در پایان مراسم درباره پذیرش حوزه های علمیه گفت: کسانی که می خواهند سبک زندگی اهل بیت(ع)  را فرا گیرند بهترین  کار تحصیل در حوزه های علمیه  وآموختن معارف اسلامی است.

و در پایان مراسم بعد از سخنرانی دژبانی مقدم مداح اهل بیت به مرثیه سرایی و مداحی پرداخت.

 

 نظر دهید »

مبارزه با ظلم و استکبارو ولایت فقیه اساس انقلاب اسلامی است

24 بهمن 1395 توسط فاطمیه ابهر

 

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصار المهدی(عج)استان زنجان در مراسمی که به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی در مدرسه علمیه فاطمیه(س) شهر ابهر با حضورسرهنگ فروزنده فرمانده سپاه ناحیه ابهروحجت الاسلام همتی مسئول بسیج طلاب ابهرو اساتید و طلاب برگزار شددرباره اساس انقلاب اسلامی گفت: مبارزه با ظلم و استکبارو ولایت فقیه  اساس انقلاب اسلامی است

نماینده ولی فقیه در سپاه انصارالمهدی(عج) استان زنجان با بیان اینکه دو انقلاب عمده در جهان وجود دارد که یکی انقلاب های محدود داخلی و دیگری انقلاب مادر و انقلاب ریشه است گفت: انقلاب اسلامی ایران انقلاب مادر است چون بعد از چندین سال به جایی رسیده که به کشورهای دیگر صادر می شود و و دیگر کشورها از انقلاب اسلامی ایران الگو گیری می کنند.

ادامه »

 نظر دهید »

پاسخ به نيازهاي پژوهشي؛ آرمان پژوهشگران

09 دی 1395 توسط فاطمیه ابهر

به مناسبت هفته پژوهش نشست علمي پژوهشي با موضوع ” پاسخ به نيازهاي پژوهشي؛ آرمان پژوهشگران ” با حضور استاد رويا عزيزي برگزار شد .

در اين نشست استاد عزيزي به مباحث ذيل اشاره كردند :

1.نحوه انتخاب موضوع
2.اهميت مباحث علوم انساني در پژوهش ها
3.توجه به توانايي ها و امكانات در دسترس
4.اهداف عاليه پژوهش و سوق دادن طلاب به سمت مباحثي كه تنها بومي و منطقه اي نباشد بلكه بعد از گذراندن پژوهش هاي مقدماتي و كسب تجربه آرماني كه در نظر مي گيرند در جهت حل مشكلات جهان اسلام باشد.

و در آخر دغدغه در بين طلاب در مباحث پژوهشي ايجاد كردند و به اين اصل مهم اشاره كردند كه اهداف پژوهشي بايد متعالي باشد و به تحقيقات سطحي بسنده نكرد.
 اهداف متعالي و بسنده نكردن به تحقيقات سطحي

 نظر دهید »

آموزش طلایه داران امر به معروف ونهی از منکر

05 دی 1395 توسط فاطمیه ابهر

اولین دوره طلایه داران امر به معروف ونهی از منکردر دو گروه خواهران و برادران شهر ابهر برگزار گردید.
به گزارش خبرگزاری حوزه اولین دوره طلایه داران امر به معروف ونهی از منکربا همکاری ستاد امر به معروف ونهی از منکر، سازمان تبلیغات، حوزه علمیه و سپاه ناحیه ابهر تشکیل شد.

محمدی رئیس سازمان تبلیغات در راستای برگزاری این دوره گفت: طلایه داران یکی از گروه هایی است که در راستای امر به معروف و نهی از منکر انجام شده و در این گروه نیز سعی می شود تا مردم را بدون قرار گرفتن در سازمان ها در زمینه امر به معروف و نهی از منکر دخیل کنیم.

جعفر رحیمی جانشین ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهر ابهر خاطرنشان کرد: چون مساله امر به معروف ونهی از منکر به انسان برمی گرددباید اصول موضوعه بحث را روشن کنیم وی در ادامه به 4 اصل پرداخت و گفت: چون انسان موجودی مختار است و از آن جایی که انسان دارای مطلوب نهایی است و کمال انسان در رسیدن به خداست پس انسان برای رسیدن به هدف(خدا) تلاش می کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین متین با اشاره به اینکه فرد مومن باید مورد رحمت الهی قرار بگیرد و شایستگی آن را دارد، اما حلقه واسطه امر به معروف و نهی از منکر است، اضافه کرد: همین امر موجب می‌شود، رحمت جامعه را فرا گیرد.

گفتنی است که این جلسه در مورخه ی 30/09/95در سالن بصیرت سپاه برگزار شد .

 نظر دهید »

بازديد از سومين نمايشگاه تخصصي كتاب حوزه

05 دی 1395 توسط فاطمیه ابهر

 

 

به مناسبت هفته پژوهش فعالان پژوهش به همراه اعضاي كانون 2دي ماه 95 از سومين نمايشگاه تخصصي كتاب حوزه در موسسه آموزش عالي نورالزهرا(س) زنجان بازديد كردند.

لازم به ذكر است طلاب از بن خريد كتاب استفاده كردند.

 نظر دهید »

سخنان رهبر ي در مورد پژوهش

28 آذر 1395 توسط فاطمیه ابهر

اگر ژرف یابی و پژوهش نباشد; نتیجه اش یک جا ایستادن، در جا زدن و با دنیای پیرامون خود به تدریج بیگانه تر شدن است.

 نظر دهید »

نشست علمي با موضوع آسيب شناسي پژوهشي،موانع و راهكارها

28 آذر 1395 توسط فاطمیه ابهر

به مناسبت هفته پژوهش نشست علمي با حضور استام سيده زقيه موسوي با موضوع آسيب شناسي پژوهشي؛ موانع، راهكارها برگزار شد.

استاد موسوي در اين نشست به بيان تعريف پژوهش و موانع موجود در اين راه پرداخت و در ادامه به راهكارهاي رسيدن به پژوهش هدفمند را بيان نمود.

ايشان خاطر نشان كرد كه بايد يافته ها را بعد از تاييد صدق آنها به اطلاعات تبديل كرد.

 نظر دهید »

نشست علمي

28 آذر 1395 توسط فاطمیه ابهر

نشست علمي پژوهشي با موضوع توليدات پژوهشي؛ كاربست دانش

به مناسبت هفته پژوهش نشست علمي با حضور استاد ليلا بيگ وردي در تاريخ 25/9/95 برگزار شد.

استاد بيگ وردي در اين نشست به تبيين جايگاه پژوهش در حوزه ها پرداخت و توليدات پژوهشي را پايدار ترين فعاليت طلبه ها دانست.

لازم به ذكر است اين نشست با حضور طلاب پايه سوم برگزار گرديد.

 نظر دهید »

​منزلت پژوهشگر

28 آذر 1395 توسط فاطمیه ابهر

پژوهش گامی است که محقق برای شفاف سازی مسئله ای مبهم برمی دارد تا پاسخی دقیق و منطقی برای حل آن بیابد. رسالت اصلی پژوهشگر و محقق، صیانت از حریم حقیقت و تبیین و تشریح آن است. محقق کسی است که به منظور کشف حقایق، در دریای اندیشه والای انسانی غوطه ور می شود. محققان، اهرم های نیرومند روحی، سرمایه های سرشار فکری، روشن کننده راه پرپیچ و خم زندگی پیشینیان و مقدمه سازان فکری عروج به کمال در پیش روی انسان اند. اینان همان طالبان علم اند که در فرهنگ قرآن و اهل بیت علیهم السلام از ایشان با عبارت های مختلف تجلیل شده است؛ چنانکه امام باقر علیه السلام می فرماید: «همه جنبندگان زمین بر طالب علم درود می فرستد، حتّی ماهی های دریا».

 نظر دهید »

هفته پژوهش

25 آذر 1395 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

فضا سازي مدرسه علميه فاطميه (س) ابهر به مناسبت هفته كتاب و كتابخواني

03 آذر 1395 توسط فاطمیه ابهر

به مناسبت هفته كتاب و كتابخواني صورت گرفت

 

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

طلاب خواهر شهرستان ابهر در مسابقه كتابخواني شركت كردند

03 آذر 1395 توسط فاطمیه ابهر

برگزاري مسابقه كتابخواني به مناسبت هفته كتاب و كتابخواني
طلاب خواهر شهرستان ابهر در مسابقه كتابخواني شركت كردند
به گزارش خبرگزاري مدرسه علميه فاطميه(س) ابهر به مناسبت هفته كتاب و كتابخواني، اين مدرسه با همكاري مراكز مختلف اقدام به برگزاري مسابقه كتابخواني بين طلاب نمود.
با همكاري مركز خدمات حوزه هاي علميه مسابقه كتابخواني ” اشك بايد راز دار باشد” را برگزار كرد كه در اين مسابقه 40 نفر از طلاب شركت كردند.
به گزارش خبرگزاري حوزه از ديگر مسابقه ها ،مسابقه كتابخواني ” شيوه هاي دعوت به نماز” تاليف “حجه الاسلام والمسلمين محسن قرائتي” با همكاري ستاد اقامه نماز شهرستان بود كه در اين مدرسه برگزار گرديد و56 نفر از طلاب شركت كردند.
و همچنين با همكاري كتابخانه هاي عمومي سطح شهر مسابقه كتابخواني ” ضيافت بلا” تاليف ” سيد محمد مهدي ميرباقي ” يكي از برنامهاي اين مدرسه در هفته كتابخواني بود كه 50 نفر از طلاب در اين مسابقه شركت كردند.
لازم به ذكر است در هفته كتابخواني عضويت در كتابخانه اين مركز رايگان بوده و طلاب به صورت رايگان عضو كتابخانه شدند

 نظر دهید »

جشن كتاب در مهد كودك فاطميه (س) ابهر

03 آذر 1395 توسط فاطمیه ابهر

صبح امروز صورت گرفت
جشن كتاب در مهد كودك فاطميه (س) ابهر
مدرسه علميه فاطميه(س) ابهر به مناسبت هفته كتاب و كتابخواني اقدام به برگزاري مراسمي با عنوان جشن كتاب كودك نمود. اين مراسم با حضوركودكان مهد كودك اين مدرسه برگزار گرديد. برنامه های اين جشن شامل قرائت قرآن ، سرود من یار مهربانم ، شعر، قصه گویی (نمایش) توسط سركار خانم نرگس بختياري يكي از طلاب اين مدرسه بود كه با استقبال زيادكودكان روبرو گرديد. لازم به ذكر است اين برنامه به همت واحد پژوهش مدرسه برگزار گرديد و در پايان به همه ي كودكان كتاب اهدا شد

 نظر دهید »

​به همت واحد پژوهش و آموزش حوزه علميه خواهران ابهر برگزار شد :

03 آذر 1395 توسط فاطمیه ابهر


به دنبال درك باشيد نه مدرك !

نشست علمي ” انگيزش طلاب به مطالعه و پژوهش ” با حضور طلاب مدرسه علميه فاطميه(س) برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري حوزه حجت الاسلام موسي آقاياري ،استاد حوزه و پژوهشگر نمونه مركز مديريت حوزه هاي علميه برادران استان زنجان در اين دوره،با اشاره به اهميت مطالعه بيان كرد:يكي ازشرايط اساسي مطالعه ،تمركز حواس است كه در حين مطالعه بايد به آن توجه كرد اگر مطالعه با عدم تمركز حواس صورت بگيرد مطالعه سودمندي نخواهد شد و نوعي ركود علمي به وجود خواهد آمد.
وي افزود : سه نوع شيوه مطالعه صحيح وجود دارد كه اولين نوع آن مطالعه روشمند است،يعني هر كس طبق هدف و خواسته خود كتاب بخواند شيوه دوم مطالعه انتقادي است كه هر طلبه بايد محقق باشد نه مقلد،يعني تسليم در برابر هر كتابي نباشد كه اين سبب ركود مي شود و اگر مطالعه انتقادي باشد طلبه محقق مي شود كه اين باعث صعود وي خواهد شد شيوه سوم مطالعه موجه ومعنوي است كه بهترين نوع مطالعه براي طلاب است زيرا تا خود مطلبي را نفهمد نمي تواند به ديگران انتقال دهد.

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

منادیان سبک زندگی اسلامی

24 آبان 1395 توسط فاطمیه ابهر

بسمه تعالی
دکتر محمود احمدی میانجی
منادیان سبک زندگی اسلامی
دکتر محمود احمدی میانجی مدیرموسس آموزش عالی بنت الهدی درمیان جمع کثیری از طلاب مدرسه علمیّه فاطمیه(س) گفت: یکی از ویژگیهای طلاب علوم دینی فاطمی بودن آنهاست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام و المسلمین محمود احمدی میانجی مدیرموسس آموزش عالی بنت الهدی درمیان جمع کثیری از طلاب مدرسه علمیّه فاطمیه(س) گفت: یکی از ویژگیهای طلاب علوم دینی فاطمی بودن آنهاست.
این مقام مسئول افزود: زن در اسلام افزون بر مسوولیت اداره خانه و تربیت فرزندان که از مهمترین وظایف اوست در بسیاری از مسوولیت های اجتماعی با مردان شریک است و انجام این وظیفه خواه نا خواه او را از حصار خانه به صحنه های اجتماع می کشاند . این نه تنها با حفظ حجاب و عفاف که وظیفه دیگر اوست منافعات ندارد بلکه او را در انجام بهتر مسوولیت های اجتماعی یاری می کند .
حجت الاسلام میانجی در ادامه ابراز داشت: کلید خوشبختی جامعه ما در دستان شماست چون شما خوشبختی آفرین هستید و کلید تقویت فرهنگی دینی شهرستان ابهر در دستان حوزه علمیه است.
وی تاکید کرد: شما باید منادیان سبک زندگی اسلامی باشید تا بتوانید برای دیگران الگو و اسوه شوید طلبه بودن خیلی عالی است ولی اقتضائاتی دارد در واقع حکم شما مثل حکم زنان پیامبر است.
گفتني است هماهنگي جلسه توسط موسس محترم مدرسه در 19 آبان ماه صورت گرفت.

 نظر دهید »

بازديد و خريد تعدادي از طلاب مدرسه فاطميه(س) ابهر از نمايشگاه كتاب

24 آبان 1395 توسط فاطمیه ابهر

صبح امروز صورت گرفت
بازديد و خريد تعدادي از طلاب مدرسه فاطميه(س) ابهر از نمايشگاه كتاب
مدرسه علميه فاطميه(س) ابهر در هفته كتاب و كتابخواني ، شرايط بازديد تعدادي از طلاب اين مدرسه را از نمايشگاه كتاب كه در فرهنگسراي نور اداره ارشاد شهرستان برگزار شده را فراهم نمود.
در اين بازديد تعدادي از طلاب پايه هاي دوم وپنجم همراه با معاون پژوهش و فرمانده پايگاه مدرسه از نمايشگاه كتاب بازديد و كتب مورد نياز خود را خريداري كردند.
لازم به ذكر است كتابهاي اين نمايشگاه با 50 درصد تخفيف به فروش مي رسد

 نظر دهید »

جلسه ی اخلاق عمومی با موضوع خانواده با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید سجاد موسوی نیا

11 مهر 1395 توسط فاطمیه ابهر


بسمه تعالی

جلسه ی اخلاق عمومی با موضوع خانواده با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید سجاد موسوی نیا امام جمعه محترم شهر صائین قلعه با حضور اساتید و طلاب مدرسه علمیه فاطمیه(س) در مورخه ی 04/07/95در سالن اجتماعات برگزار گردید.

راضیه اسماعیلی پویا مدیر مدرسه علمیّه فاطمیه(س) گفت: حجت الاسلام  والمسلمین موسوی نیا ضمن تبریک به مناسبت آغاز سال تحصیلی گفت: هدف از خلقت انسان رسیدن به مقام خلیفه اللهی است که خداوند فرموده من در آسمان خدایی می کنم تو در زمین به جای من خلیفه اللهی کن ((اِنِّی جاعِلٌ فی الارِض خلیفه….))ایشان گفت: انسان کسی است که خداوند همه موجودات را برای او خلق کرده و اینکه انسان ارزش و بهایش غیر از بهشت نیست نباید خود را به کمتر از بهشت بفروشد چون بهشت جایی است که لذت ابدی و نعمت ابدی در آنجاست.

صفحات: 1· 2

 1 نظر

حلقه معرفتی با موضوع اخلاق طلبگی

11 مهر 1395 توسط فاطمیه ابهر

 

بسمه تعالی

حلقه معرفتی با موضوع اخلاق  طلبگی با سخنرانی فاطمه عباسی استاد حوزه با حضور طلاب در مورخه ی 06/07/95 در سالن اجتماعات مدرسه علمیّه فاطمیّه(س) برگزار گردید.

عباسی گفت: پذیرفته شدگان در حوزه از این پس با عنوان طلبگی یاد خواهند شد بنابراین باید فرق طلبه و دانشجو را بدانیم .ایشان گفت: از یک دانشجو جزء خوب درس خواندن انتظار دیگری نمی رود چون یک دانشجو به صرف دانشجو بودنش فقط کارنامه ای با نمرات 20 تحویل کسی دهد حتما از آن فرد چیزی به جزء تشویق دریافت نمی کند بدون نظر به اخلاق او، البته که هر فردی با هر عنوانی و هر کسوتی مقتضای انسان بودن از او انتظار انسانیت می روداما این دیگر اقتضای دانشجو بودن او نیست.

ادامه »

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

نمايشگاه دستاورد هاي پژوهشي طلاب

03 مهر 1395 توسط فاطمیه ابهر

همزمان با برگزاري افتتاحيه آغاز سال تحصيلي 95-96 واحد پژوهش اقدام به برگزاري نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي طلاب نمود كه در اين نمايشگاه آثار طلاب در معرض ديد مسئولين، اساتيد و طلاب قرار گرفت.اين نمايشگاه ار تاريخ 29 لغايت اول مهر ماه برگزار گرديد.

لازم به ذكر است از اين نمايشگاه حجه الاسلام والمسلمين حاج آقا بلال محمدي مديريت محترم حوزه هاي علميه خواهران استان زنجان و آقاي عزيزي نماينده مردم ابهر و خرمدره در مجلس شوراس اسلامي و همچنين حاج آقا محمدي رياست سازمان تبليغات شهرستان به همراه هيئت همراه ديدن فرمودند.

 3 نظر

برگزاري جلسه دفاع

25 شهریور 1395 توسط فاطمیه ابهر

 جلسه دفاعیه 10نفر  از طلاب در مدرسه فاطميه سلام الله علیها شهرستان ابهر با حضور جمعی از طلاب و اساتید محترم راهنما سركار خانم موسوي ،قاسمي راد،عزيزي وخليلي  و آقايان حاج آشبيري و طالبي و  داوری خانم ها بازدار و خليلي در تابستان 95 برگزار گردید. تحقیقات پایانی دفاع شده به شرح ذیل می باشد :

1.رابطه ي اخلاق و عرفان عملي  پژوهشگر : سولماز يوسفلو      استاد راهنما : سركار خانم موسوي   استاد داور : سركار خانم خليلي

2.تاثير نماز بر شخصيت جوانان از ديدگاه آيات و روايات  پژوهشگر : فريده رشيدي     استاد راهنما: سركار خانم عزيزي  استاد داور : سركار خانم خليلي

3.معراج جسماني و روحاني حضرت پيامبر(ص) و حضرت عيسي (ع)   پژوهشگر : صغري آقاميري   استاد راهنما :سركار خانم موسوي  استاد داور :سركارخانم خليلي

4.راههاي رسيدن به معرفت رب از طريق معرفت نفس  پژوهشگر :خديجه رجبي    استاد راهنما : حاج آقا طالبي    استاد داور : سركار خانم خليلي

5.راهكارهاي تربيت فرزند محبّ اهل بيت (ع) در خانواده    پژوهشگر : مريم مظفري    استاد راهنما:سركار خانم موسوي    استاد داور :سركارخانم خليلي

6.شيوه هاي تربيت كودك در نهج البلاغه    پژوهشگر : سهيلا صادقي      استاد راهنما:سركار خانم موسوي    استاد داور :سركار خانم خليلي

7.عوامل شادي انسان در اسلام(باتاكيد برآثار حسين الهي قمشه اي)  پژوهشگر : زهرا ولي     استاد راهنما : سركار خانم موسوي    استاد داور :سركار خانم خليلي

8.بررسي شيوه هاي مديريتي در سيره علوي      پژوهشگر : راضيه حسني   استاد راهنما :حاج آقا شبيري      استاد داور: سرگار خانم خليلي

9.ملاك هاي سلامت روان از ديدگاه قرآن     پژوهشگر : مريم ازلگيني       استاد راهنما: سركار خانم موسوي   استاد داور :سركار خانم خليلي

10.اهميت فرزند آوري و فرزند پروري در اسلام   پژوهشگر:مهناز قاسمي    استادراهنما :سركار خانم خليلي      استاد داور :سركار خانم بازدار

که در ابتدا هر یک از طلاب بعد از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید به دفاع از تحقیق خود پرداخته و به سوالات استاد داور پاسخ دادند.از بين 10 دفاع برگزاره شده يك تحقيق برتر شناخته شد . بقيه تحقيقات نيز در سطح خوبي بودند.

 1 نظر

طرح نامه اجمالي و تفصيلي

05 اردیبهشت 1395 توسط فاطمیه ابهر

دانلود طرح نامه اجمالي و تفصيلي تحقيقات پاياني

http://abhar.kowsarblog.ir/media/blogs/abhar/2.doc?mtime=1461475324

 نظر دهید »

دسترر العمل نگارش تحقيقات پاياني

05 اردیبهشت 1395 توسط فاطمیه ابهر

دانلود دستور العمل نگارش تحقيقات پاياني از نظر شكلي

http://abhar.kowsarblog.ir/media/blogs/abhar/1.docx?mtime=1461474071

 نظر دهید »

فضائل امام علي (عليه السلام)

04 اردیبهشت 1395 توسط فاطمیه ابهر

حجت الاسلام والمسلمین طالبی امام جمعه شهرستان خدابنده ،استاد حوزه و دانشگاه ضمن تبریک ماه رجب ومیلاد با سعادت امام علی (علیه السلام)گفتند:که ماه رجب مقدمه ورود به ماه شعبان وماه خود سازی است وماه شعبان مقدمه ورود به ماه رمضان است.ایشان گفت :امام جواد (علیه السلام)به کسی که شادمان بود گفت:علت شادمانیت چیست؟آن مرد گفت :که از رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) شنیدم که اگر کسی حاجت مومنی را برطرف کندباعث خوشحالیش میشود ومن امروز این کار را نجام د اده م امام فرمود به جا نم قسم که سزاوارخوشحالی هستی البته اینکه مواظب باشی این احسان را از بین نبری امام فرمودند :((یَاایُها الّذِینَ آمَنوالا تُبطِلو اصَدَقاتِکم بالمَنِّ والاَذی))ای کسانیکه ایمان آورده اید صدقات خودر ا با منت واذیت کردن باطل مکنید.

صفحات: 1· 2

 1 نظر

تعبد و تعقل

31 فروردین 1395 توسط فاطمیه ابهر

 

برنامه جلسه ی اخلاق باموضوع تعبد وتعقل در حوزه علمیه فاطمیه (علیها سلام) و با حضور اساتید و طلاب مدرسه علمیه فاطمیه (علیهاسلام) در مورخه ی29/01/1395 در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فاطمیه (علیهاسلام) شهرستان ابهر برگزارگردید.
حاج آقای حدادیان از اساتيد حوزه گفتند:یک طلبه خوب ویک مسلمان خوب ویک شیعه خوب کسی است که عقلانیتش همراه با تعبدش باشدغالبا مردم تا اهل تعبد می شوند تعقلشان ضعیف می شود یا زمانیکه مباحثی عقلی را یاد می گیرند تعبدشان ضعیف می شود که این دو هر کدام به تنهایی نقص است و به درد نمی خورد هر دو در صراط مستقیم نیستند طلبه ای طلبه است که تعبدش همراه با تعقلش باشد.

صفحات: 1· 2

 1 نظر

بررسی عصمت امامان از دیدگاه آیات و روایات (با بررسي برخي شبهات پيرامون عصمت)

26 فروردین 1395 توسط فاطمیه ابهر

 

پژوهشگر :زینت بیگلری

تحصیلات : فارغ التحصیل سطح 2 اشتغال در سطح 3 در رشته تفسیر و علم قرآنی

چکیده :

هدف از ارسال پيامبران و تعيين امامان اين است که انسان ها به سعادت برسند و براي رسيدن به سعادت بايد همين نمايندگان معصوم باشند تا بتوانند وظايفي که خداوند برعهده ي آن ها نهاده را انجام دهند.
عصمت امامان همواره مورد اختلاف شيعه و سني بوده است. عصمت امامان را اهل سنت نمي پذيرند و انتصاب امام را به عهده مردم واگذار مي كند ولي شيعه معتقد است امام از طرف خداوند انتخاب مي شود و معصوم است و همين مسئله منجر شده اختلاف بزرگي ميان مسلمان ايجاد شود به طوري كه اگر اين اختلاف ها حل شود سعادت جامعه اسلام را در بر خواهد داشت پژوهش حاضر درصدد پاسخ به سئوالاتي چون «آيات و روايات چه ديدگاهي در رابطه با عصمت امامان دارند» با استفاده از منابع دست اول مي باشد و در پايان كار به اين نتيجه رسيده كه عصمت امامان در آيات و روايات به صورت مكرر اشاره شده است و عقل انساني ايجاب مي كند شخصي كه از طرف خداوند منصوب مي شود بايد معصوم باشد تا بتواند احكام خدا را حفظ كند و وظايف پيامبر (ص) را انجام دهد.
اهل بيت (ع) بر اساس آيات قرآن و روايات، در مرحله عقل نظري و عملي معصوم اند يعني هم درست و صحيح مي دانند و دريافت مي كنند و هم درست اجرا مي نمايند. و عصمت آنان را با استفاده از آياتي چون آيه تطهير و اولي الامر مي توان اثبات كرد.
و در ادامه چند شبهه طرح و با پاسخ دادن به آنها سعي در زدودن شبهات از افكار و اذهان شده است.

واژگان کلیدی : عصمت،گناه،عصمت علمی،عصمت عملی

 1 نظر

اسراف و علل تحريم آن در اسلام

26 فروردین 1395 توسط فاطمیه ابهر

پژوهشگر : ناهید محرم خانی

تحصیلات : سطح 2 حوزه

چکیده :
اسراف به معني زياده روي مي باشد. واژه ي « اسراف و علل تحريم آن در اسلام » عنوان پايان نامه تحقيقي
در هر امري است.
در اين تحقيق سعي شده كه به مفاهيمي چون تعريف لغوي و اصطلاحي اسراف و واژگان نزديك و
مرتبط با آن، عوامل و پيامدهاي سوءاسراف، فلسفة تحريم آن و را ههاي مبارزه با آن پرداخته شود.
و انواع آن آشنا شوند « اسراف » هدفم اين است كه به پاس خداوند متعال، خوانندگان اين تحقيق با مفهوم
و با بيان راهكارهايي براي رفع و مبارزه آن اقدام نمايند.
در راستاي اين تحقيق با سؤالاتي روبرو بودم كه از جمله اين سؤالات اسراف و علل تحريم آن در اسلام
چيست؟ چه عواملي منجر به اسراف مي شود؟ اسراف شامل چه مواردي م يشود؟ در اين پژوهش سعي
شده است كه از نظرات اسلام در پرتو دو گوهر گرانبهايش يعني قرآن و روايات علل تحريم آن مورد
بررسي قرار گيرد.
يعني تجاوز كردن از اندازه و اعتدال گرفته ،« سرف » واژه اسراف مصدر باب افعال است؛ از ثلاثي مجرد
شده است. بنابراين منظور از اسراف همان تجاوز از حد و مرزهاي مناسب و رسيدن به افرا طگرايي است
كه از نظر عقلا اين گونه تجاوز از حد، مذموم شمرده شده است، لذا اسراف چون ضد ميانه روي و اعتدال
است، حرام و از گناهان كبيره است، فلسفه تحريم اسراف نيز از نظر عقلي و شرعي اجتناب از تباهي و
فساد و تجاوز، جهت رعايت اعتدال و عدالت و حق و حقوق انساني در جامعه و در امان ماندن از فقر و
ورشكستگي است، تا بدين طريق حقوق افراد مستمند جامعه رعايت شده و پايمال نگردد.
به نظر مي رسد كه گرايش به اسراف در افراد تحت تأثير عواملي چون خودنمايي، جهل و بي خبري،
ضعف ايمان، عقد هها و بيمار يهاي رواني و… صورت مي گيرد.
از آثار و پيامدهاي سوء اسراف نيز مي توان به مواردي چون: فاصله ي طبقاتي، گرفتار شدن به عذاب و
بلاهاي دنيوي، كفران نعمت، بي ايماني و ب ياعتقادي و… اشاره كرد.
بهترين راه هاي ريشه كن كردن اسراف نيز عبارتند از: صرفه جويي و قناعت، شكر و راضي بودن به رضاي
خدا، تقدير و انداز هگيري معيشت، امر به معروف و نهي از منكر و… .
كليدواژه هاي بكار رفته در اين پژوهش عبارتند از: اسراف- اسلام- تبذير- اتراف- فقر- تحريم.

توجه : برای دریافت اصل تحقیق به مدرسه فاطمیه(علیها سلام) مراجعه نمایید.

 نظر دهید »

نقش تربیتی مادر در دوران بارداری از منظر قرآن و روایات

26 فروردین 1395 توسط فاطمیه ابهر

پژوهشگر : سیده زهرا حسینی راد

تحصیلات: سطح 2 حوزه

چکیده :

پژوهش حاضر مجموعه ای از روشهای تربیتی است که تحت عنوان نقش مادر در دوران بارداری از منظر قرآن و روایات تنظیم شده است . تعلیم و تربیت دینی می تواند انسان را در راه رسیدن به کمال یاری نماید . این پژوهش در راستای پاسخ به سؤالاتی چون « نقش مادر در تربیت چیست » با تکیه بر منابع دست اول دینی و پزشکی و روان شناسی تدوین گشته و در نهایت به این نتیجه رسیده که مادر نقش بی بدیلی در تربیت فرزند از دوران بارداری دارد ، لکن این بدان معنا نیست که سعادت و شقاوت هر انسان در گرو عملکرد مادر در دوران بارداری است بلکه زمینه هدایت و شقاوت افراد بعد از تولد آنها هم با توجه به اختیار آنان رقم خواهد خورد .
تربیت از نگاه دین ، یعنی ایجاد تحولی عظیم در موجود زنده ای که قابلیت ها و استعدادهای متفاوتی دارد . تعلیم و تربیت دینی آن است که آدمی در مسیر مستقیم پروردگار قرار گیرد و به مرحلۀ کمال انسانی راه یابد. تربیت فرزندان از وظایف اولیه پدر و مادر بوده و از جمله حقوق فرزندان شمرده می شود . مادر مسئولیّتهای پرورشی مهمی بر عهده دارد که مرد تا این حد بر عهده ندارد . قرآن کریم به نقش مادر در تعلیم و تربیت اهمیّت بسزایی قائل شده است . خودسازی و تقوی برای مادر بسیار ضروری است . او علاوه بر مسئولیت شخصی ، وظیفۀ سازندگی نسل آینده را نیز برعهده دارد . محیط رحم و خصوصیات ژنتیکی و روانی پدر و مادر در سلامت روانی و جسمانی کودک مؤثر است . یکی از مسائل بسیار مهمی که در سرنوشت کودک مؤثر است تغذیه مادر قبل و بعد از انعقاد نطفه است . غذای حرام روی جنین اثر بسیار بدی می گذارد .
مادر در دوران بارداری نباید دچار استرس و هیجان شود زیرا نظم عصبی جنین را بر هم می زند . وضع تغذیه مادر در زمان بارداری در اخلاق و هوش جنین بسیار مؤثر است . مادر باید دارای سلامت روحی و روانی باشد تا جنین شخصیت سالمی پیدا کند . خوشبختی و بدبختی تکوینی انسان را باید در آخرین منزل یعنی رحم مادر جست و جو کرد . همانطور که مقدمتاَ بیان شد یک قسمت از بدبختی ناپاکان مربوط به انحرافهای دوران جنینی آنهاست . اگر مادری در دوران بارداری عملکرد بدی داشت بدین معنا نیست که جنین رستگار نمی شود بلکه زمینه هدایت برای او بعد از تولد فراهم است .
واژگان کلیدی
مادر ، فرزند ، جنین ، تربیت ، وراثت ، دوران بارداری ، نقش

 1 نظر

شفاعت از دیدگاه آیات قرآن (با بررسی برخی شبهات)

26 فروردین 1395 توسط فاطمیه ابهر

پژوهشگر : لیلا محبی نیا

تحصیلات : فارغ التحصیل سطح2 حوزه - طلبه سطح 3

چکیده :

در این تحقیق درمورد شفاعت که یکی از اعتقادات شیعه است که در دیگر فرقه های اسلامی به این شکل مطرح نیست بحث شده است.شفاعت در واقع درخواست از پیامبر و معصومان برای وساطت نزد خداوند است که به واسطه ی آنان رحمتی را برشفاعت جو نازل کند یا بلایی را از او باز گیرد. اگر انسانی بخواهد به کمال و خیری برسد متوسل به شفاعت می شود.
بحث شفاعت یکی از بحث های جدی قرآن و کلامی است که شایسته است در مورد آن به طور دقیق و منطقی تحقیق شود تا حدود آن معین شود و کسانی که برداشت صحیحی از شفاعت ندارند، فکر آنها اصلاح شود واز گمراهی نجات یابند.
این پژوهش درصددپاسخ به سوالاتی چون «آیات قرآن چه دیدگاهی دررابطه با شفاعت دارند» و«چه شبهاتی در رابطه با شفاعت مطرح شده است» با استفاده از منابع دست اول گردآوری شده است.شفاعت کردن و پذیرفته شدن شفاعت در گرو یک رشته شرایطی است که برخی مربوط به شخص گنهکار و برخی مربوط به گناهان می باشد.
درقرآن راجع به انواع شفاعت سخن به میان آمده که به طور اختصار بیان می شود:
1. آیاتی که شفاعت را به طور مطلق نفی می کند. این عقیده فقط در آیه ی دویست و پنجاه و چهار بقره آمده است.
2. آیاتی که شفاعت مورد نظر یهود را نفی می کند زیرا یهود خود را ملت برگزیده دانسته و عقیده دارند ما فرزندان خدا هستیم.
3. آیاتی که می گویند:«درروز قیامت کافران شفاعت نمی شوند و شفاعت به حال آنان سودی ندارد».
4. آیاتی که از شفیع بودن بت ها انتقاد می کنند.
5. آیاتی که شفاعت را مختص خدا می دانند.
6. آیاتی که شفاعت را تحت شرایط خاص می پذیرند وبرای شفاعت کننده و شفاعت شونده شرایطی قرار می دهند.
7. آیاتی که نه تنها از وجود شافعان در قیامت خبر می دهند بلکه از آنان نام هم می برند.
در ادامه نیز چند شبهه طرح و با پاسخ دادن به آنها سعی شده شبهاتی که در اطراف این موضوع است تا حدودی مرتفع شود.

توجه : برای دریافت اصل تحقیق به مدرسه فاطمیه(علیها سلام) مراجعه نمایید.

 

 

 نظر دهید »

نشست علمی پیرامون مطالعه به مناسبت هفته ی کتاب و کتابخوانی

13 اسفند 1394 توسط فاطمیه ابهر

 به مناسبت هفته ی کتاب و کتابخوانی واحد پژوهش نشست علمی با حضور سرکار خام چمکلو در مدرسه ی فاطمیه(علیهاسلام) با حضور طلاب برگزارکرد.ایشان به بیان مطالعه ی سودمند که وظیفه ی هر طلبه است اشاره کردند و فرمودند مهارت ارتباط گیری در امر تبلیغ نیازمند مطالعه ی هدفمند است. در آخر به معرفی کتاب ” مثلث را جدی بگیرید پرداختند.


 1 نظر

كرسي آزاد انديشي با موضوه پژوهش آري يا خير!!

13 اسفند 1394 توسط فاطمیه ابهر

 


به مناسبت هفته ی پژوهش در تاریخ 23/9/94 کرسی آزاد اندیشی با موضوع پژوهش آری یا خیر ! بر گزار شد .در این کرسی که با حضور طلاب موافق و مخالف پژوهش حضور داشتند با داوری سرکار خانم سیده رقیه موسوی صورت گرفت که طلاب شروع کننده ی بحث بودند و دو گروه موافق و مخالف نظرهای خود را پیرامون بحث مطرح کردند و استاد موسوی توضیحات لازم در مورد مسائل مطرح شده را بیان فرمودند.


 

 نظر دهید »

اولین نمایشگاه تخصصی کتاب حوزه

10 اسفند 1394 توسط فاطمیه ابهر

به مناسبت هفته ی پژوهش نمایشگاه تخصصی کتاب حوزه در تاریخ 23/9/94 با حضور امام جمعه محترم شهرستان ابهر حجه الاسلام والمسلمین حاج آقا رحیمی و مسئولان شهرستان افتتاح شد. در این نمایشگاه که بیش از 484 عنوان کتاب با موضوعات اخلاقی ،تفسیری ، دروس حوزوی، دفاع مقدس ……. و نرم افزارهای تفسیری ، تبلیغ و تربیت وجود داشت که مورد استقبال طلاب و اساتید قرار گرفت. در کنار عرضه ی کتاب غرفه ی حجاب و عفاف نیز دایر بود.

 نظر دهید »

طرح فروش كتابهاي كهنه و خريد كتابهاي جديد

09 اسفند 1394 توسط فاطمیه ابهر

موضوع : فروش کتابهای قدیمی و خرید کتاب جدید
به مناسبت هفته ی کتاب طرح فروش کتابهای کهنه توسط طلاب انجام شد که در این طرح 100 جلد کتاب به فروش رفت که درآمد حاصل از این طرح جهت خرید کتابهای جدید برای کتابخانه در نظر گرفته شد.این طرح به صورت خود جوش توسط طلاب پایه ی چهارم با همکاری کتابخانه و واحد پژوهش مدرسه علميه ابهر انجام شد.

 

 

 



 

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

مدرسه علمیه فاطمیه ابهر

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • پژوهشی
    • فایل چکیده مقالات
    • چکیده تحقیقات پایانی
  • حدیث
  • اخبار مدرسه
    • پژوهشي
      • فرهنگي
      • دستور العمل نگارش تحقيقات پاياني
      • تحقيقات در حال تدوين
      • تحقيقات دفاع شده
    • آموزشي

تدبر در قرآن

آیه قرآن تصادفی

اوقات شرعی

اوقات شرعی

  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس