مدرسه علمیه فاطمیه ابهر

  • خانه 
  • برگزاری جلسه دفاع در ۲۶ مرداد ماه ۹۸ برگزاری جلسه دفاع الماس‌هاي بي‌عيب 
  • تماس  
  • ورود 
  • بحرکاظمي صفيه گرجي بتول سادات بنیادی 

پذیرش در مقطع تحصیلی سطح ۳ رشته تخصصی فقه و اصول

23 اردیبهشت 1403 توسط فاطمیه ابهر

[ عکس ]
#اطلاعیه

به یاری خداوند متعال و در ظل توجهات حضرت ولی عصر عج الله تعالی فرجه الشریف، مدرسه علمیه فاطمیه (سلام الله علیها) از خواهران طلبه واجد شرایط که سطح ۲را به اتمام رسانده اند برای تحصیل در مقطع تحصیلی سطح ۳ رشته تخصصی فقه و اصول ثبت نام می کند .

↩️سطح سه: گرایش فقه و اصول

❇️جهت دریافت ومطالعه دفترچه پذیرش به وبگاه زیر مراجعه فرمایید.
www.whc.ir

❇️شروع ثبت نام: 1 اردیبهشت 1403


❇️جهت اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
☎️۰۲۴-۳۵۲۳۴۱۳۴


#پذیرش_1403
#سطح_سه
#مدرسه_علمیه_فاطمیه_س_ابهر
#نشر_حداکثری

 

 نظر دهید »

مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر برای سال تحصیلی ۱۴٠۴-۱۴٠۳ در مقطع متوسطه اول ثبت نام می نماید

23 اردیبهشت 1403 توسط فاطمیه ابهر

[ عکس ]
🌹﷽🌹؛

💠 مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر برای سال تحصیلی ۱۴٠۴-۱۴٠۳ در مقطع متوسطه اول ثبت نام می نماید.

💎#شرایط_پذیرش :
🔶شرایط ثبت نام متوسطه اول
🔸اتمام و یااشتغال در پایه نهم و بالاتر
🔸معدل کل:حداقل ۱۵
🔸متولدین: ۱۳۸۵/۰۱/۰۱ و پس از آن


✅ثبت نام حضوری با مراجعه به آدرس :
ابهر،بلوار بسیج،جنب بازارچه عسلک ،مدرسه علمیه فاطمیه(س)

☎️جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۲۴-۳۵۲۳۴۱۳۴ تماس حاصل فرمائید.

#پذیرش_1403
#متوسطه_اول
#مدرسه_علمیه_فاطمیه_س_ابهر
#نشر_حداکثری

 نظر دهید »

آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران

23 اردیبهشت 1403 توسط فاطمیه ابهر

[ عکس ]
🌹﷽🌹؛

📌مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر برای سال تحصیلی ۱۴٠۴-۱۴٠۳ در مقطع سطح۲، طلبه می‌پذیرد.

✨آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران
۱ اردیبهشت ۱۴٠۳

✅شرایط اختصاصی پذیرش:
✔️دارا بودن مدرک دیپلم و بالاتر
✔️حداکثر سن ۴٠سال(متولدین ۱۳۶۳/٠۱/٠۱ و پس از آن)


✅ثبت نام حضوری با مراجعه به آدرس:

ابهر،بلوار بسیج ،جنب بازارچه عسلک،مدرسه علمیه فاطمیه(س)

☎️شماره تماس : ۳۵۲۳۴۱۳۴
#پذیرش_سراسری

#پذیرش_1403
#سطح_دو
#مدرسه_علمیه_فاطمیه_س_ابهر
#نشر_حداکثری

 نظر دهید »

چاپ مقاله خانم اکرم مرسلی از طلاب فارغ التحصیل مدرسه علمیه فاطمیه(ابهر)

23 اردیبهشت 1403 توسط فاطمیه ابهر

دیدگاه زکریای رازی در باب جزء لایتجزی
نویسندگان: روح اله آدینه، مجید ملایوسفی، اکرم مرسلی
محل انتشار:
دوفصلنامه کلام پژوهی، دوره: 2، شماره: 3
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی

چکیده مقاله دیدگاه زکریای رازی در باب جزء لایتجزی

بحث جزء لایتجزی در میان متفکران مسلمان از قرن اول تا قرن ششم هجری، یکی از مهم­ترین و موثرترین نظریه­ی کلامی در جهان اسلام است. این نظریه در جهان اسلام با رویکرد کلامی نخستین بار به دست متکلمان معتزلی به وجود آمده و بعدها اشعریان هم آن را پذیرفتند. بر اساس این نظریه عالم حاصل اجتماع و افتراق اجزاء خرد است. با توجه به شواهد تاریخی منشاء اقتباس این نظریه نه فقط از یونان باستان بلکه از آراء هندی از جمله: فرقه­های بودائی سوترانانیکا، ایباشیکا، در دین جین و مکتب نیایا نیز بوده و سه دیدگاه عمده در خصوص جزء لایتجزی مطرح شده است: در دیدگاه اول که نگرش غالب متکلمان اعم از معتزلی و اشعری اینکه جواهر فرد فاقد کمیت­اند­ و مانند نقطه­ی هندسی، متحیز­اند. در دیدگاه دوم معتزلیان بصری معتقدند جسم از اجزاء لایتجزایی تشکیل شده که دارای بعد و امتدادند. دیدگاه سوم که مختص محمد بن زکریای رازیست، وی اصل همه­ی مواد را هیولا می­داند و هیولی اولی همان جزء لایتجزی است که امکان فساد و تغییر در اجسام و در نتیجه خلقت جهان را شامل می­شود. این سه دیدگاه مختلف دارای وجه تشابه و افتراق ­اند.

 نظر دهید »

یادنامه علمی شیخ عبدالکریم زنجانی(ره)

23 اردیبهشت 1403 توسط فاطمیه ابهر

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مدرسه علمیه فاطمیه ابهر : به مناسبت گرامی داشت روز معلم و در راستای معرفی سطح علمی حوزه ها برای مبلغین، جهت تبلیغ پذیرش حوزه های علمیه ، واحد پژوهش مدرسه علمیه فاطمیه(س) نشست علمی با عنوان “یادنامه علمی شیخ عبدالکریم زنجانی(ره)” روز چهارشنبه 12اردیبهشت 1403در مدرسه علمیه فاطمیه ابهر برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین مهرانفر؛ استاد حوزه و دانشگاه در ابتدای سخنان خود ضمن گرامیداشت مقام اساتید به شخصیت علمی شیخ عبدالکریم زنجانی (ره) اشاره کرد و گفت: عبدالکریم زنجانی (۱۳۰۳–۱۳۸۸ قمری) عالم شیعه و از مبلغان اتحاد اسلام بود.زنجانی تحصیلات ابتدایی و بخشی از دروس حوزوی را در زنجان گذراند و برای ادامه تحصیل به شهر تهران و سپس روانه نجف شد. و در آنجا زیر نظر سید محمدکاظم یزدی، میرابوطالب یزدی، محمدکاظم خراسانی و شیخ الشریعه اصفهانی طی کرد. زنجانی برای ایجاد اتحاد بین ملت‌های مسلمان به کشورهای بسیاری سفر کرد و دیدارهای متعددی با چهره‌های معروف جهان اسلام داشت. او نوه دختری میرزا عبدالواسع مجتهد زنجانی بود.

ادامه »

 نظر دهید »

نشست دکتر عزیزی

23 اردیبهشت 1403 توسط فاطمیه ابهر

نشستی با موضوع استحکام خانواده با حضور دکتر سعید عزیزی روانشناس ومشاور خانواده در مورخه ی 17/2/1403 در مدرسه ابهر برگزارگردید.

به گزارش  خبرگزاری حوزه : دکتر عزیزی با موضوع حل تعارضات بین زوجین و راههای رسیدن به آرامش به سخنرانی پرداخت در ابتدای سخنانش به مدیریت افکار در جهت آرامش ذهن و رهایی از حالت تشویش و نگرانی اشاره کرد و گفت: ما انسان ها با افکار و ذهنمان زندگی می کنیم و یکی از مهم ترین مباحث روانشناسی بحث مدیریت ذهن است. .

پژوهشگر علوم روانشناسی به روابط سالم که باید بین زوجین بر قرار باشد اشاره کرد و راههای حل تعارضات را به تفکیک نقش همسران بیان کرد.ایشان گفت: هرچقدر زوجین بایکدیگر با صداقت برخورد نمایند بسیاری از سوءتفاهم ها برطرف خواهد شد و هرچقدر زندگی خود را بر واقعیت ها استوار کنند واگراز آرمان گرایی دور نمایند زندگیشان شیرین تر خواهد شد

ادامه »

 نظر دهید »

معرفی مقاله

07 آبان 1402 توسط فاطمیه ابهر

مراتب نفس و راهکارهای تربیتی آن در نهج البلاغه

کتایون حسنی- فارغ التحصیل سطح دو

حوزه علمیه فاطمیه (س) ابهر

چکیده

نهج البلاغه، برگزیده­ای از گفته­ها و نوشته­های ادبی است که در آن خطبه­ها، نامه­ها و جملات کوتاه حکیمانه امام علی ( علیه­السلام) ذکر شده است. در این کتاب ارزشمند، امام علی ( علیه­السلام) ضمن بیان احادیث متعدد به موضوعات متعددی پرداخته است. نفس یکی از مهمترین موضوعات به کار رفته در نهج­البلاغه به شمار می­آید که در معنای جسم، روح و جسم، روح مجرد معنا شده است. این واژه به دلیل پرکاربرد بودن آن در نهج­البلاغه از اهمیّت ویژه­ای برخوردار است. با در نظر داشتن تمایلات نفسانی در وجود انسان، شناخت نفس، مراتب نفس و راهکارهای تربیتی آن امر بسیار مهمّ بوده است که باید به آن توجّه شده است. از این رو مقاله حاضر سعی دارد با روش توصیفی تبیینی، مراتب نفس و راهکارهای تربیتی آن در نهج البلاغه بررسی شود.

  نتیجه تحقیق نشان داد که مراتب نفس همان؛ احیای عقل، نفس نورانی، نفس زکیه، نفس سلیم، نفس مطمئنه، نفس راضیه، نفس مرضیه می­باشد و راهکارهای تربیتی مراتب نفس؛ عادت دادن نفس به تحمل سختی­ها، کمک گرفتن از قرآن و حساب کشی از نفس است.

کلید واژگان :  نفس، مراتب نفس، راهکارهای تربیت نفس، نهج البلاغه.

 نظر دهید »

دوره صحیفه پژوهی استاد اعوانی

07 آبان 1402 توسط فاطمیه ابهر

حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا اعوانی در  حوزه علمیه فاطمیه(س) ابهر

صحیفه سجادیه عصاره تفکرات اهل بیت(ع) می باشد.

صحیفه پژوه کشوری حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا اعوانی در دوره صحیفه پژوهی در حوزه علمیه فاطمیه(س) گفت: تأکید ویژه امام عصر عجل الله تعالی فرجه به جناب محمد تقی مجلسی، پدر علامه مجلسی، باعث شد که بنده عزمم را برای پرداختن به این کتاب عرفانی – اخلاقی، جزم کنم و در مرحلة بعد تأکیدات ویژة مقام معظم رهبری بر انس و خواندن صحیفه، مرا در ادامة کار با صحیفه، بسیار بر سر شوق آورد.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه فاطمیه (س) ابهر در دوره صحیفه پژوهی حجت الاسلام و المسلمین اعوانی در جمع طلاب حوزه های علمیه خواهران و برادران ابهر، هیدج و خرم دره  به بیان جایگاه و اهمیت و شرح چند دعا از صحیفه سجادیه پرداخت.

استاد اعوانی در ابتدای دوره در بیان جایگاه صحیفه از فعالیت علامه مجلسی گفت : فعالیت های علامه مجلسی در تبلیغ و ترویج صحیفه‌ در پی رویای صادقه‌ای بود که در خواب به حضور حضرت صاحب الزمان (علیه السلام) شرفیاب شدند و صحیفه سجادیه را از ایشان گرفتند و بعد از آن در مدت زمانی نزدیک ۵۰ سال، همیشه بخشی از عمر علمی خودشان را در راه تصحیح و ترویج آن صرف کردند. امام عصر عجل الله تعالی فرجه به جوانی که به دنبال کسب رضایت خداوند متعال است، صحیفه را معرفی می کند؛ امامی که چراغ هدایت است و مطمئن ترین راه برای کسب رضایت خدای متعال، قطعاً راهی است که امام می فرماید و این نشان دهندة اهمیت و عظمت این کتاب برای سالکان طریق حق می باشد

 نظر دهید »

#غزه

07 آبان 1402 توسط فاطمیه ابهر

 

 در میانه ی
میدان خون و آتش
کودک مظلوم کفن کرده ی خود
را در آغوش می گیرم…
و با افتخار
پرچم فلسطین را…

#غزه_درآتش
#طوفان_الاقصی

 

 نظر دهید »

شایسته تقدیر در جشنواره علامه حلی(ره)

06 تیر 1402 توسط فاطمیه ابهر

پیرو برگزاری چهاردهمین جشنواره علامه حلی (ره)  و ششمین دوره جشنواره استانی ، آثار شایسته تقدیر طلاب مدرسه علمیه فاطمیه (س) به شرح ذیل می باشد :

1. سرکار خانم ربابه بیگدلویان با عناون مقاله : راهکارهای تقویت اراده ملی بر مبنای بیانیه گام دوم انقلاب

2.سرکار خانم معصومه بختیاری با عنوان مقاله : نقش هنر در تحقق تمدن اسلامی

 نظر دهید »

کارگاه مقاله نویسی

06 تیر 1402 توسط فاطمیه ابهر

      کارگاه پژوهشی مقاله نويسي با ارائه دكتر سيده رقيه موسوي، پژوهشگر، استاد حوزه ودانشگاه به صورت حضوري برگزار شد. به گزارش معاون پژوهش فاطمیه(س)، استاد سيده رقيه موسوي، پژوهشگر حوزه ،استاد حوزه و دانشگاه ،8 خرداد 1402در کارگاه مقاله نويسي ضمن مرور مباحث جلسه دوم در مورد مقدمه مقاله  چنین گفت: مقدمه از شش بخش تشکیل شده که سه بخش اول با چکیده مشترک است.بخش اول در مورد جمله اول است که جمله اول باید یک جمله کلی در مورد مطلب بیان کنید. بخش دوم بیان مسئله است که در این قسمت موضوع  مسئله پژوهشی مقاله را با چند پرسش مطرح کنید. بخش سوم اهمیت موضوع  است که با بیان هدف رسیدن به پاسخ این پرسش ها ، اهمیت موضوع را بیان کنید.نکته مهم بعدی  پیشنیه تحقیق است که در ادامه کارگاه به آن می پردازیم برخی از کتاب ها و مقالاتی که پیشتر در این موضوع نوشته شده اند را بیان کنید. نکته بعد در مورد مقدمه بیان ویژگی مقاله است که در این قسمت شما باید ویژگی های منحصر به فردی که مقاله شما را از دیگر کتب و تحقیق ها جدا می کند را بیان کنید. نکته آخر طرح کلی نوشتاراست که در نهایت چار چوب مقاله را مشخص کنید، و آن را در اینجا بیان کنید.

      دكتر موسوي در ادامه به نحوه نگارش پیشینه اشاره کرد و  گفت : پیشینه تحقیق همه پژوهش ها و تحقیقات مرتبطی است که در گذشته دور و نزدیک در ارتباط موضوع پژوهش شما نوشته شده است.از اینکه چگونه به پیشینه تحقیقات انجام شده بپردازید لازم است مراحل زیر را طی کنید:

ادامه »

 نظر دهید »

کارگاه پژوهشی مقاله نويسي

02 اسفند 1401 توسط فاطمیه ابهر

  مدرسه علمیه فاطمیه(س)

برگزاری کارگاه پژوهشی مقاله نويسي

کارگاه پژوهشی مقاله نويسي با ارائه دكتر سيده رقيه موسوي، پژوهشگر، استاد حوزه ودانشگاه به صورت حضوري برگزار شد .

      دكتر موسوي در کارگاه پژوهشی مقاله نويسي در مورد مساله پژوهشي گفت : قطعا هر مقاله اي علم نافع نيست. حتي هر مقاله پژوهشي هم علم نافع نيست. بسياري از مقالات، مناقشه علمي هستند و نه مشكلي از دنياي بشر حل ميكنند و نه آخرترا آباد ميكنند؛ هر چند چاپ مي شوند.

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

کرسی علمی كاركردشناسي نمادهاي منشي و رفتاري در فرآيند تمدن نوين اسلامي

29 آذر 1401 توسط فاطمیه ابهر

کرسی علمی كاركردشناسي نمادهاي منشي و رفتاري در فرآيند تمدن نوين اسلامي در تاریخ 23/09/1401 با همکاری مرکز پژوهی تمدن اسلامی پیامبر اعظم (ص)،  با ارائه  استاد محمد مصطفی اسعدی استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه علوم پزشکی ایران عضو مرکز تمدن پژوهی پیامبر اعظم (ص) ، ناقدان                 دكتر مرتضي شيرودي و دكتر حبيب زماني محجوب  و دبیر علمی دكتر علي نجات بخش اصفهاني به صورت مجازی برگزار شد.

ادامه »

 نظر دهید »

نشست پژوهشي با عنوان نكته ها و تجربيات پژوهشي در حوزه علوم اسلامي

29 آذر 1401 توسط فاطمیه ابهر

نشست پژوهشي با عنوان نكته ها و تجربيات پژوهشي در حوزه علوم اسلامي در تاریخ 26/09/1401 با حضور دكتر سيده رقيه موسوي،پژوهشگر، استاد حوزه و دانشگاه برگزار شد.

به گزارش معاون پژوهشی مدرسه علمیه فاطمیه(س) استاد موسوي ضمن تبريك هفته پژوهش در اهميت و جايگاه پژوهش گفت: نكته هايي در پژ وهش وجود دارد كه با تجربه به دست مي آيد، تا قلم به دست نگيريد و ننويسيد و چند بار كار شما توسط اساتيد نقد و بررسي نشده باشد قابل يادگيري نيستند.

دكتر موسوي گفت: پژوهش فعاليت منظمي است كه منجر به گسترش دانش و كشف حقايق جهان مي شود. در واقع پژوهش فرآيند تدريجي است كه از مراحل مختلف تشكيل شده است كه موفقيت در هر مرحله اي در گرو كام يابي در مرحله ي پيشين است.

ادامه »

 نظر دهید »

روز شمار پژوهش

21 آذر 1401 توسط فاطمیه ابهر

#هفته_پژوهش
#عکس_نوشت

 نظر دهید »

روز شمار پژوهش

21 آذر 1401 توسط فاطمیه ابهر

#هفته_پژوهش
#عکس_نوشت

 نظر دهید »

روز شمار پژوهش

21 آذر 1401 توسط فاطمیه ابهر

#هفته_پژوهش
#عکس_نوشت

 

 نظر دهید »

اهداي كتاب اهداي دانايي

21 آذر 1401 توسط فاطمیه ابهر

به مناسبت هفته كتاب و كتابخواني و هفته پژوهش طرح اهداي كتاب، اهداي دانايي در مدرسه علميه فاطميه (عليهاسلام)  برگزار شد.

به گزارش معاون پژوهش مدرسه فاطميه(علیهاسلام)طرح اهداي كتاب ، اهداي دانايي جهت غني سازي منابع كتابخانه اين مجموعه اجرا شد كه با استقبال طلاب و اساتيد كتاب، نرم افزار و نشريات معتبر به كتابخانه اهدا گرديد.

عقيلي معاون پژوهش مدرسه فاطميه(علیهاسلام)در خصوص تعداد كتابهاي اهدا شده گفت : در اين طرح 30 نسخه نرم افزار ،6 جلد نشريه علمي_پژوهشي و 50 جلد كتاب توسط طلاب و اساتيد اهدا و به كتابخانه جهت ثبت تحويل داده شد.

معاون پژوهش اين مركز در مورد روند اجراي اين طرح گفت: اين طرح هر ساله طي چند نوبت اجرا مي شود و در صورت تكراري بودن كتاب ها با اجازه واقفين محترم، به مدارس و طلاب هديه داده مي شود و اساتيد محترم در اين طرح فعاليت چشمگيري داشته و كتاب هاي غني و مورد استفاده طلاب را به كتابخانه اهدا        مي كنند.

 

 نظر دهید »

#تبريك_پژوهش

21 آذر 1401 توسط فاطمیه ابهر

📚 هفته پژوهش بر همه پژوهشگران به ویژه اساتید پژوهشگر و دانش‌پژوهان عرصه علوم اسلامی مدرسه علمیه فاطمیه سلام‌الله‌علیها گرامی باد.

 

 نظر دهید »

نمايشگاه كتاب فاطمي

22 آبان 1401 توسط فاطمیه ابهر

به مناسبت هفته كتاب و كتابخواني نمايشگاه كناب فاطمي در مدرسه علميه فاطميه (عليهاسلام)  برگزار شد.

به گزارش معاون پژوهش مدرسه فاطميه(علیهاسلام)نمايشگاه كتاب فاطمي با ارائه كتابهايي در مورد سبك زندگي حضرت زهرا(سلام الله عليها)، دايره المعاف هاي فاطمه، پژوهش هاي صورت گرفته در حيطه زندگي ايشان،  از تاريخ 8آبان لغايت 25 آبان براي بازديد عموم برپا مي باشد.

خانم انصاري كتابدار مدرسه فاطميه(علیهاسلام)در خصوص تعداد كتابهاي ارائه شده گفت : در اين نمايشگاه 154 جلد كتاب در موضوعات مختلف زنذگي حضرت زهرا(علیهاسلام)مورد بازديد عموم قرار داده شده است.

 نظر دهید »

#ابزار_پژوهشی

06 آبان 1401 توسط فاطمیه ابهر

#معرفی_ابزار_پژوهشی

✅ابزارهای رایگان “آی نور” خدمت پژوهشگران عزیز تقدیم می شود

🔔تأسیس آزمایشگاه #هوش_مصنوعی و علوم اسلامی و انسانی دیجیتال، گام جدیدی در حوزه #پردازش_هوشمند محتوای اسلامی است.

🌐https://ai.inoor.ir/

1.‏‎🔻 آیه‌یاب 👈 آیات، سوره و شماره آیه را در متن مورد نظر پیدا کنید.

2.🔻‏تحلیل صرفی و نحوی قرآن کریم 👈 صرف و نحو تمام آیات قرآن

3.🔻 حدیث یاب 👈 مقایسه متن با تمام احادیث کتب معتبر حدیثی

4.‏🔻 اعراب گذاری 👈 با دقت بالای 90% متون عربی در حوزه علوم اسلامی را اعراب گذاری نمایید.

5.🔻 تحلیلگر صرفی 👈 بیش از 20 ویژگی صرفی را به صورت قانون محور شناسایی می کند.

6.🔻 ریشه‌یاب فارسی 👈 با وارد کردن کلمه مورد نظر خود ریشه آن را دریافت کنید.

7.🔻 ریشه‌یاب عربی 👈 در فرایند پردازش متن می توانید با وارد کردن کلمه مورد نظر خود ریشه آن را دریافت کنید.

8.🔻تصحیح فاصله متن فارسی 👈 با کیفیتی مناسب چسبیدگی کلمات و نیز نیم فاصله های زبان فارسی را به صورت هوشمند اصلاح کنید.

9.🔻 خلاصه‌سازی متن 👈 با وارد کردن متن یا مقاله فارسی خود خلاصه آن را به صورت خودکار دریافت کنید.

10.🔻 دسته‌بندی موضوعی متن 👈 رده‌بندی خودکار متون در حوزه پردازش زبان‌های طبیعی

11.🔻 استخراج کلیدواژه 👈 با تحلیل متن، واژگان کلیدی آن را بصورت خودکار استخراج می کند.

12.🔻 تبدیل تصویر به متن 👈 تصاویر مقالات و کتب خود را با بالاترین کیفیت به متن تبدیل کنید.

#آی_نور
#هوش_مصنوعی
#دیجیتال
#ابزار_پژوهش
#معاونت_پژوهش
#حوزه_علمیه_فاطمیه_س_ابهر

در ایتا همراه ما باشید👇👇

@fatemieh1400_abhar_whc

 نظر دهید »

راهکارهای اصلاح الگوی مصرف در اندیشه استاد جوادی آملی

27 مهر 1401 توسط فاطمیه ابهر

راهکارهای اصلاح الگوی مصرف در اندیشه استاد جوادی آملی

نگین نوروزی-فارغ التحصيل سطح 2

مدرسه علميه فاطميه(س) شهرستان ابهر

چکیده

از انجا که ایران اسلامی به طور دائم با تهاجمات فرهنگی از جمله ترویج فرهنگ مصرف گرایی و تحریم های اقتصادی روبرو است - برخلاف جنگهای نظامی که مربوط به مقاطع خاص زمانی هستند - و نظر  به اینکه اصلاح الگوی مصرف جز ان دسته از الزاماتی است که نه تنها توجه دولت مردان بلکه عموم مردم را می طلبد در این مقاله سعی شد با استفاده از منابع نقلی و روش توصیفی- تحلیلی، راهکارهای رسیدن به الگوی صحیح مصرف در دو بعد مربوط به مسئولین و مردم بررسی شود. در نهایت نیز این نتیجه حاصل امد که کارگزاران با بهره گیری از اموزه های الهی و بررسی معانی حقیقی توسعه و تعالی، تعدیل منفعت طلبی و گردش دارایی که تنها در نظام اقتصادی اسلامی میسر است میتوانند فرهنگ مصرف صحیح را در جامعه پی ریزی کنند. شهروندان نیز با اشنایی الگوهای حقیقی و فهم مسئولیت خود در برابر جهان هستی کمک به سزایی در مقابله با حربه های دشمنان داشته و نه تنها خود را در مسیر تعالی، بلکه می توانند اطرافیان را نیز مورد تادیب و پرورش قرار دهند.

کلید واژگان:

مصرف گرایی، اصلاح الگوی مصرف، اسراف، مدیریت مصرف

 نظر دهید »

تأثیر خدمت به خلق در ایصال به کمال از نظر شهید مطهری

27 مهر 1401 توسط فاطمیه ابهر

عنوان مقاله :  تأثیر خدمت به خلق در ایصال به کمال از نظر شهید مطهری

 نويسنده : معصومه نجفی پور [1]

طلبه سطح 2

چکیده

مسئله­ ی خدمت به خلق، از موضوعات بسیار مهمّی است که جایگاه ویژه­ای در اندیشه­ی دانشمندان اسلامی دارد و به عنوان یک فضیلت اساسی به آن اهتمام  شده است. از آن­جا که خدمت به خلق تأثیر به سزایی در هدایت و سعادت دارد، از این جهت می­تواند نقشی در ایصال به کمال را ایفا کند. شهید مطهری دانشمند فرهیخته اسلامی در آثاری که دارد به این نقش خدمت به خلق اشاره کرده است. حال سؤال اینجاست که این خدمت به خلق چه تأثیری در ایصال به کمال دارد که مقاله حاضر سعی دارد با روش توصیفی و تبیینی و با گردآوری اطلاعات از طریق کتاب­های موجود در این آثار و نرم افزارها، پس از تبیین مفهوم خدمتگذاری پاسخگوی این مسئله باشد.   

کلید واژه­ ها :  خدمت به خلق، کمال، ایصال به کمال، آثار خدمت به خلق.



[1]. طلبه سطح دو، حضرت فاطمیه(سلام ­الله علیها) .

 نظر دهید »

زیر ساخت ها و بایسته های تمدن اسلامی در اندیشه استاد جوادی آملی

27 مهر 1401 توسط فاطمیه ابهر

عنوان مقاله : زیر ساخت ها و بایسته های تمدن اسلامی در اندیشه استاد جوادی آملی
نويسنده : معصومه بختیاری[1]

طلبه سطح 2

چکیده
تمدن از موضوعات مهمی است که توجه داشمندان و فرهیختگان اسلامی و غیر اسلامی را به خود جلب نموده است. تمدن اسلامي يعني مجموعه مؤلفه هاي فكري، ارزشي، اعتقادي و هنري برگرفته از آيين و فرهنگ اسلامي كه بر اساس اين آيين تجلي يافته است. هدف از پژوهش حاضر بررسی و تبیین زیر ساخت ها و بایسته‌های تمدن اسلامی در اندیشه استاد جوادی آملی است. در این پژوهش از ابزار کتابخانه‌ای و روش عقلی و وحیانی استفاده شده است، پردازش اطلاعات و روش تحقیق در این مقاله به صورت توصیفی- تبیینی صورت گرفته است. زیرساخت های تمدن از نظر علامه جوادی آملی دین، عقلانیت و علم می باشد و همچنین بایسته‌های تمدن از نظر ایشان عبارتند از: عدالت اجتماعی، استقلال سیاسی، استقلال اقتصادی، تعاون و انسجام اجتماعی، آزادی و تسامح اجتماعی برخوردار شود. حکومت اسلامی، حکومت عدالت و قسط است.

کلیدواژه: تمدن، جوادی آملی، زیرساخت های تمدن.



[1] طلبه سطح دو حوزه علمیه فاطمیه (س) شهرستان ابهر

 نظر دهید »

بررسی خط نفاق در ماجراي كربلا

27 مهر 1401 توسط فاطمیه ابهر

نشست بررسی خط نفاق در ماجراي كربلا با همكاري  انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی (روی خط تاریخ) و مرکز تحقیقاتی خاتم الاوصیا(علیه السلام) در روز جمعه يازدهم شهريور ماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۹ با حضور استاد حجت الاسلام مسلم خاطري, مبلغ بين الملل و پژوهشگر حوزه تاريخ اسلام و تشيع و جناب آقای حسن فاطمی راد,دبیر انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی برگزار گرديد.

ادامه »

 نظر دهید »

نشست بررسی اولین قیام به خونخواهی سیدالشهدا علیه‌السلام (تحلیل قیام مردم سیستان به عنوان اولین قیام پس از حادثه کربلا)

05 مرداد 1401 توسط فاطمیه ابهر

نشست بررسی اولین قیام به خونخواهی سیدالشهدا علیه‌السلام (تحلیل قیام مردم سیستان به عنوان اولین قیام پس از حادثه کربلا)با  انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی (روی خط تاریخ) و ستاد مردمی نخستین قیام به خونخواهی سیدالشهدا(علیه السلام) و مرکز تحقیقاتی خاتم الاوصیا(علیه السلام) به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم  در روز دوشنبه سوم مرداد ماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۹ با  حضور حجت الاسلام والمسلمین محمد باقر حیدری نسب ,نویسنده و پژوهشگر حوزه تاریخ اسلام و تشیع و جناب آقای حسن فاطمی راد,دبیر انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی برگزار گرديد.

به گزارش معاون پژوهش مدرسه فاطميه(س)  استاد محمد باقر حیدری نسب، اشاره اي به سخن مقام معظم رهبري كرد و گفت: مقام معظم رهبري در مورد مردم سيستان چنين بيان كردند كه مردم سيستان مردمي هستند كه از لحاظ گذشته ي تاريخي در بين همه ي اقوام ايراني كم نظيرند. گذشته ي سيستان يك گذشته ي خيلي فوق العاده برجسته و درخشاني است.

استاد حيدري نسب در مورد زمان قيام مردم سيستان چنين گفت: فاجعه کربلا ۳۰سال پس از ورود اسلام به سیستان، روی داد. در حالی که مردم بسیاری از نقاط ایران در آن دوره هنوز به مکتب اسلام گرایش نداشتند، هنگامی که خبر شهادت امام حسین(ع) و اسارت دختران رسول ا… به مردم سیستان رسید، مردم ولایت مدار سیستان در برابر آن موضع گرفتند و به خروش آمدند و در برابر دستگاه جبار یزید دست به قیام زدند.

ادامه »

 نظر دهید »

گونه‌شناسی شبهات عزاداری

03 مرداد 1401 توسط فاطمیه ابهر

مدرسه علمیه فاطمیه(س)

نشست پژوهشي گونه‌شناسی شبهات عزاداری با همکاری انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی و مرکز پاسخگویی به سوالات دینی و مرکز تحقیقاتی خاتم الانبیا (علیه السلام) به مناسبت فرا رسیدن ایام محرم در روز یکشنبه دوم مرداد ماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۹ با حضور استاد مصطفی حسینی و استاد حسن فاطمی برگزار گرديد.

به گزارش معاون پژوهش مدرسه فاطميه(س) استاد مصطفی حسینی به اهميت روز مباهله اشاره كرد و گفت: در آیه مباهله، واژه «وانفسنا» در حقیقت بر این دلالت دارد که امام علی علیه‌السلام از همه پیامبران و اولیا و اصحاب رسول خدا صلی‌الله علیه و آله برتر است؛ چون در حدیث مباهله، به جز امام، کسی نبود که مشمول آن عبارت باشد. پیامبر خدا به نجرانیان فرمود: «بیایید فرزندان و زنان و جانمان را دعوت کنیم که در میدان مباهله حاضر شوند»، در حالی که از مردان به جز امام علی علیه‌السلام، کسی را همراه نیاورد. پس امام علی علیه‌السلام پس از پیامبر، از همه برتر است. امام رضا علیه‌السلام ضمن استدلال به این آیه، برای برتری امام علی علیه‌السلام می‌فرماید… این امتیازی است که کسی در آن پیشی نخواهد گرفت و فضیلتی است که بشری به آن نخواهد رسید، و شرافتی است که فردی به آن سبقت نگرفته است، زیرا پیامبر صلی‌الله علیه و آله، علی را چون نفس خود معرفی نمود.در بياني جامع و كامل روز مباهله روز اثبات خلافت و حقانيت امام علي (عليه السلام) است.

ادامه »

 نظر دهید »

كارگاه مقاله نويسي با حضور استاد علي شعباني

03 مرداد 1401 توسط فاطمیه ابهر

 

اولين جلسه كارگاه مقاله نويسي با حضور استاد علي شعباني نويسند، پژوهشگر، استاد حوزه هاي علميه  در روز شنبه اول مرداد 1401 با حضور طلاب برگزار شد.

به گزارش معاون پژوهش مدرسه فاطميه(س) استاد شعباني به بيان اهميت پژوهش اشاره كرد و گفت : طلاب بايد خود را در معرضاستفاده عموم قرار دهند، عالمي كه علم خود را عرضه و اظهار نكند بي حاصل است .عرضه علم شهرت طلبي نيست، يكي از راههاي عرضه علم نگارش و پژوهش است كه طلاب بايد در اين امر با قدرت وارد شوند.

استاد شعباني در جلسه اول كارگاه پژوهشي به اهميت انتخاي عنوان پژوهشي اشاره كرد و گفت: ابتدا انسان دغدغه حل مشكل و مسئله اي را در ذهن مي پروراند و تصميم مي گيرد كه پي كشف اين مجهوا باشد. در واقع انسان از مجهول به معلوم مي رسد و اين سوال ها و مجهولات مبناي هر فرضيه علمي را تشكيل مي دهند. از همين حركت ذهن از مجهول به معلوم است كه عنوان پژوهشي شكل مي گيرد كه در اين مرحله پژوهشگر بايد دقت بيشتري داشه باشد زيرا مه مهم تين ركن پژوهشي انتخاب عنوان مناسب و كاربدي است.

استاد حوزه در ادامه به مهم ترين ويژگي هاي عنوان را چنين بيان كرد : از ويژگي هاي مهم يك عنوان مناسب شفاف بودن آن است، عنوان نبايد مبهم يا سوالي باشد. وقتي سوال يا مساله پژوهشي در ذهن داريد آن را حالت سوال خارج كنيد .

استاد شعباني در ادامه كارگاه به صورت عملي ويژگي هاي عنوان مناسب را در مورد عناوين مختلف توضيح دادند.

لازم به ذكر است جلسه دوم كارگاه در تاريخ 8مرداد 1401 برگزار خواهد شد.

 

 

 

 نظر دهید »

کرسی علمی ترویجی نمادشناسی در ساختار تمدن نوین اسلامی بر مبنای اندیشه آیت الله خامنه ای

03 مرداد 1401 توسط فاطمیه ابهر

 

کرسی علمی ترویجی نمادشناسی در ساختار تمدن نوین اسلامی بر مبنای اندیشه آیت الله خامنه ای در تاریخ 15/04/1401 با همکاری مرکز پژوهی تمدن اسلامی پیامبر اعظم (ص)،  با ارائه  استاد محمد مصطفی اسعدی استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه علوم پزشکی ایران عضو مرکز تمدن پژوهی پیامبر اعظم (ص) ، ناقدان حجت الاسلام و المسلمین دکتر امیرمحسن عرفان و دکتر مرتضی شیرودی  و دبیر علمی صفر سفیدرو به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش معاون پژوهشی مدرسه علمیه فاطمیه(س) استاد محمد مصطفی اسعدی در ابتدا به نگاه تمدنی اشاره کرد و گفت :همان گونه که شناخت اندیشه یک فیلسوف نیازمند نگره فلسفی است، شناخت نوع تفکر یک اندیشمند تمدننگرنیز نیازمند نگاه تمدنی است. شناخت منظومه فکری رهبر معظم انقلاب به عنوان یک عالم تمدنی نیازمند همین نگاه است و بدون آن نمیتوان درک دقیقی از این مسئله داشت.

دکتر اسعدی در خصوص نماد پنین بیان کرد :  نماد و گزارههای مرتبط با آن، بازهی گستردهای در میادین متنوع پژوهشی از هنر تا ادبیات، معماری، ارتباطات ورسانه  و حتی تفسیر قرآن را در بر گرفته و پژوهشگران این رشته ها و شاخه های دانشی را به بررسی چیستی وچگونگی آن در رشتهی تخصصی خود وا داشته است که بیان هر کدام آن ها به فضای علمی خود تعلق دارد. برای ما در این حوزه، التفات به اشتمال و اشتراک اجمالی مباحث این موضوع در آن میادین دانشی، با مباحث فرهنگ و تمدن به طور کلی و فرهنگ و تمدن اسلامی به خصوص ضروری است. زیرا به نظر میرسد نمادها،کارکردهای متفاوت و متعددی دارند که هم توان اثربخشی بر فرهنگ جوامع دارد و هم قابل تاثیر بر تمدنها است. نمادها و عناصر نمادین دینی و ملی، جایگاه و آثار خاص خود را در قبال شخص، جامعه و جهان داشته و منهای آن که در شریعت اسلام تعریف شده، دانشمندان و اسلامشناسان را نیز به تأمل و اظهار نظر واداشته است .

ادامه »

 نظر دهید »

نشست تحليلي تاريخي جمعيت حاضر در غدير خم

03 مرداد 1401 توسط فاطمیه ابهر

  به همراه پخش مستندات ويژه از موقعيت جغرافيايي و وضعيت فعلي غدير خم  با حضور دكتر محمد جواد ياوري سرتختي  عضو هيئت علمي دانشگاه باقرالعلوم (ع) و آقاي حسن فاطمي راد دبير انجمن علمي تاريخ و تمدن اسلامي با همکاری مرکز علمی پژوهش یار و انجمن علمی دانشجویی معارف اسلامی دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت عید غدیردر روز یکشنبه مورخ26/4/1401 ساعت 19:30 به صورت مجازي برگزار گردید.

به گزارش معاون پژوهش مدرسه فاطميه(س) استاد حسن فاطمي به ذكر اهميت غدير پرداخت و گفت: اين آخرين سفر پيامبر(ص) بود و بسياري از مردم سراسر جهان اسلام جمع شده بودند و بزرگترين سخنراني دنيا از حيث جمعيت تا آن زمان به شمار مي رفت.جمعيتي بالغ بر 120.000 هزار نفر در اين اجتماع شركت داشتند .

استاد فاطمي در مورد موقعيت جغرافيايي غدير خم چنين گفت: غدير جايي بود كه راه حاجيان از هم جدا مي شد و اهالي مصر، عراق، مدينه و شام به سرزمين خود مي رفتند.روز هجدهم ذي الحجه كاروان مسلمانان به اين منطقه رسيدند و رويداد مهم اعلام ولايت امام علي (ع) در اين منطقه رخ داد.غدير خم را در تاريخ و منابع مختلف به نام هاي ديگري همچون جحفه، خرّار، غربه نيز مي شناسند كه به دليل همجواري اين مناطق با غدير خم به اين نام گذاري ها صورت گرفته است.

در ادامه دكتر ياوري سرتختي جحفه در مورد وضعيت كنوني غدير خم چنين گفت: بعد از شهادت امام علي( ع) ، دوستداران اهل بيت(ع) در دشت هاي حجاز متفرق شدند و براي خود باغ ها و آبادي هايي در برخي مناطق  از جمله اطراف غدير خم ساختند. اين آبادي ها بعد ها به خاطر شرايط سياسي و جغرافيايي به محلي مخروبه تبديل شد و آثار و بقاياي تاريخي آن تا حدودي از بين رفت، اما با اين وصف در پي تلاش دو محقق شيعه و سني به نام هاي دكتر شيخ عبد الهادي فضلي و عاتق بن غیث بلادی از علمای شیعی این مکان شناسایی شد.برابر با برخي گزارش هاي تاريخي بعد از اين رويداد هم مسجدي در همان محلي پيامبر اكرم(ص) خطبه خواند و اميرالمومنين(ع) را به جانشيني برگزيد به نام غدير بنا شد كه 50متر مربع وسعت داشت و چند بار هم از سوي پادشاهان شيعه هند بازسازي شد، اما شهريور 1386پيروان فرقه وهابيت در اقدامي شبانه آن را ويران كردند.

استاد دانشگاه در مورد متروك ماندن غدير خم چنين گفت: جحفه تا قرن 5 آباد مانده و در قرن ششم هجری به ویرانه ای تبدیل شده است و آن چه جغرافی دانان قرن ششم به بعد گفته اند، جحفه تا قرن 5 آباد مانده و در قرن ششم هجری به ویرانه ای تبدیل شده است و آن چه جغرافی دانان قرن ششم به بعد گفته اند،اوصاف جحفه قرن 1 تا 3 می باشد و نه اوصاف جحفه عصر فاطمی ها و سلطه آن ها بر حجاز در قرن 4 تا اواخر قرن 5 هجری قمری است. به عنوان یک محقّق در بیابان های حجاز، از خود پرسیدم چرا جحفه آباد ویران شد و امروزه جز یک صحرای خشک، نشانی از آن آبادانی ها نیست؟! جحفه ای که در اقوال بزرگان تحقیق، اشارات صریحی به آبادانی آن شده است. در نتیجه اگر این ویرانی را بدان جهت بدانیم که عباسیان تمرکز مردمی را حول مکان غدیرخم پراکنده کردند؟ درک صحیحی از منابع تاریخی ارائه نداده ایم؟وقتی تحقیق کردم که مصریان و مغربیان کشتی نشین چگونه می توانستند در سفر حج محرم شوند، بی آن که در میقات جحفه توقف کنند؟ توقّفی که به هرحال می توانست موجب رونق و بازسازی خرابی ها شود.

در پايان استاد فاطمي به بيان اهميت واقعه غدير در منابع پرداخت و گفت: با توجه به متواتر بودن روايت غدير خم، متكلمان، محدثان و مورخان شيعه و سني از زواياي مختلفي از جمله زمان و مكان غدير، علت اانتخاب اين مكان،  عبارت ها و كلماتي كه پيامبر(ص) بيان كردند  و جرياني كه در غدير اتفاق افتاد  را مورد كاوش قرار دادند.

 

 نظر دهید »

دلنوشته

09 بهمن 1400 توسط فاطمیه ابهر

نامه اعمال

 تمام دنیا دست به دامنت آقا
تو سر به زانوی مادرت آقا

ازچه غمگینی هان فهمیدم!
دوباره جمعه شد خواندی نامه اعمالم

هر جمعه تا صبح بیدارم فردا میدانم

میبینی نامه اعمالم

اقا گر گرفته شد حالت ز دست اعمال و کارهایم
برای درد و دل به نظر مادرت نبرزمن نامی

 آبرو داری کن نفهمد زهرا چه کردم
با قلب یوسف قعر چاهش چه کردم

آقا سر به زیر دارم اما سرم نشکسته نه
آقا ز خجالت سر به زیر کردم

هر بار که آه کشیدی با دیدن نامه اعمالم
زغم گناهم دست به قلبت نه به دعابلندکن برایم آقا

زبدیم نامه ای سیاه دارم آقا
اما خیالم راحت است خدایی رحیم دارم

زبدیم نامه ای سیاه دارم آقا
اما عشق حیدر در دل دارم آقا

 از بدیم نامه ای سیاه دارم اقا
اما ضامنی چو رضاو اربابی چو حسین دارم

 برای آنکه دست گناهکارم بگیری می دانم برایم زیاد است اما
دستای عباس علم گیر دارم اقا

برای رفع غم هایم التماس دعا دارم ردنمیکنی خواهشم
برای واسطه ام المصائب دارم

 دوست دارم که میهمان خیمه سبزت باشم اما هرچه فکر می‌کنم مراچه به میهمانیت آقا
برای من همان بهتر که گدای درب خوانه ات باشم اقا

مریم السادات یعقوبی- طلبه سطح 2

 نظر دهید »

برگزاری دوره معارف فاطمی در خطبه فدکیه

25 دی 1400 توسط فاطمیه ابهر

  مدرسه علمیه فاطمیه(س)

برگزاری دوره معارف فاطمی در خطبه فدکیه

برگزاری دوره معارف فاطمی در خطبه فدکیه با سخنرانی  استاد محمد مصطفی اسعدی پژوهشگر،  مدرس حوزه و دانشگاه به صورت مجازی برگزار شد .

استاد محمد مصطفی اسعدی در دوره معارف فاطمی در خطبه فدکیه گفت: در روایات آمده است هنگامى که خبر غصب فدک به حضرت صدیقه کبری رسید، لباس به تن کرده و چادر بر سر نهاد، و با گروهى از زنان فامیل و خدمتکاران خود بسوى مسجد روانه شد، در حالیکه راه رفتن او همانند راه رفتن پیامبر خدا بود، به مسجد پیامبر(ص) در آمد، حضرت به گونه ای قدم بر می داشت که مسلمانان با دیدن ایشان یاد و خاطره رسول الله (ص) در ذهن ها تداعی شد.

به گزارش معاون پژوهش فاطمیه(س)، استاد محمدمصطفی اسعدی، پژوهشگر،  مدرس حوزه و دانشگاه،27آذر ماه لغایت 13دی 1400در دوره مجازي كه به مناسبت ایام فاطمیه  برگزار شد بیان داشت: حقیقت این است که زندگی حضرت زهرای مرضیه (س) که به یقین سیدة نساء العالمین لقب گرفته است الگوی آموزنده‌ای برای همه زنان جهان بلکه برای همه مردان نیز می‌باشد و در این میان خطبه‌های نورانی آن حضرت مخصوصاً خطبه فدکیه، نشانه آشکاری از مقام علم و تقوا ژرف ‌نگری و فداکاری و شجاعت ، سخنوری و ولایت مداری آن حضرت است و حتی نوع پوشش و ظاهر شدن حضرت برای ایراد سخنرانی درس بزرگی برای زنان جامعه می باشد.

 استاد اسعدی به شرح خطبه فدکیه پرداخت و گفت: حضرت زهرا (س) بى‏ اعتنا به «جوسازى» خاصى كه در اين زمينه در جامعه شده بود، و پيامدهاى احتمالى اين افشاگرى بزرگ در پی خواهد داشت ، به برنامه خود ادامه داد، و به بهانه «غصب فدك» خطبه بسيار غرايى در مسجد پيامبر (ص) در برابرمهاجرين ايراد نمود كه بسيارى از حقايق و ناگفته ها را در آن افشا شد.

 وی در ادامه در 13 پاکدست به شرح خطبه فدکیه پرداختن و فایل های آن در کانال پژوه یار بارگذاری شد و در 24 دی ماه آزمون آنلاین آن برگزار گردید و در روز ولادت حضرت زهرا (س) به برگزیدگان جوایزی اهدا خواهد شد و به طلاب حاضر در دوره گواهی حضور صادر خواهد شد.

 

 نظر دهید »

برگزاری کارگاه پژوهشی آشنایی با نرم افزار نور

20 دی 1400 توسط فاطمیه ابهر

  مدرسه علمیه فاطمیه(س)

برگزاری کارگاه پژوهشی آشنایی با نرم افزار نور

کارگاه پژوهشی آشنایی با نرم افزار نوربا سخنرانی  روح الله رحمانی استاد حوزه ودانشگاه به صورت مجازی به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد .

استاد روح الله رحمانی در کارگاه پژوهشی روش تحقیق و پژوهش در متون اسلامی با استفاده از نرم افزارهای مرکز تحقیقات علوم اسلامی نور در مورد اهمیت یادگیری  نرم افزار گفت : اشاعه فرهنگ غنی اسلام، تسهیل دستیابی به منابع و متون اصیل دینی و نیز سرعت بخشیدن به امر کاوش و پژوهش در حوزه علوم اسلامی با بهره گیری از فناوری اطلاعات و به کارگیری امکانات رایانه ای برای ارائه معارف حقّه اهل بیت( علیهم السلام )به جهانیان در شکل و قالب جدید، از اهداف مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی شمرده شده است.

به گزارش معاون پژوهش فاطمیه(س)، استاد روح الله رحمانی، پژوهشگر حوزه ،استاد حوزه و دانشگاه ،20آذر ماه در کارگاه مجازي كه به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد بیان داشت: مركز تحقیقات كامپیوتری علوم اسلامی، نهادی پژوهشی است که برای سهل‏ نمودن دسترسی به منابع و متون علوم اسلامی و فرهنگ دینی و مقدمات مربوط به آن با استفاده از فن‏ آوری اطلاعات و ارتباطات، و توسعه و تعمیم آن در حوزه‏ های علمیه و مجامع فرهنگی داخلی و بین‏ المللی تشكیل گردیده و دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی، اداری و استخدامی به صورت غیر انتفاعی می باشد.

 استاد رحمانی به آموزش نرم افزار جامع الاحادیث پرداخت و گفت :جامع الاحادیث که در بر گیرنده ی بزرگترین کتابخانه حدیث شیعه و از مهم ترین و کاربردی ترین منابع روایی است که با امکانات بی نظیر پژوهشی ، حجم بالایی از اطلاعات حدیثی را در اختیار شیفتگان معارف اهل بیت (ع) قرار می دهد.

 وی در ادامه به آموزش نرم افزار پرداخت و گقت  : از جمله قابلیت نرم افزار جامع الاحادیث ارتباط آیات قرآن با احادیث ارتباط متن با لغت نامه، امکانات متنوع پژوهش در احادیث،  تطبیق متن نمایشی با فهرست کتب، تفکیک آیات ، اسناد، متن احادیث و بیان مولف، امکان مقابله متون با یکدیگر ؛ قابلیت های گوناگون پژوهشی، نرم افزار فوق الذکر یکی از 80نرم افزار مجموعه نور می باشد که بر روی کلیه ی رایانه های کتابخانه تخصصی علوم قرآنی و حدیث نصب شده اند و به صورت رایگان در اختیار مراجعان و اعضای کتابخانه قرار دارد.

پژوهشگر حوزه در ادامه  به آموزش قسمت های مختلف نرم افزار پرداخت و به سوالات طلاب پاسخ دادند.

 نظر دهید »

وبينار نقش شهيد سردار سليماني و نيروي قدس در فرآيند تمدن نوين اسلامي

20 دی 1400 توسط فاطمیه ابهر

استاد محمد مصطفي اسعدي در وبينار نقش شهيد سردار سليماني و نيروي قدس در فرآيند تمدن نوين اسلامي ضمن اهمیت تمدن نوين اسلامي گفت : رهبر معظم انقلاب(مدظله العالي) مي فرمايند تمدن نوين اسلامي هدف اصلي انقلاب اسلامي است.

به گزارش معاون پژوهش فاطمیه(س)، استاد محمد مصطفي اسعدي، پژوهشگر حوزه مطالعات تمدني،استاد حوزه و دانشگاه ،18آذر ماه در وبينار مجازي كه به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد بیان داشت: تمدن نوين اسلامي يك زنجيره پنج حلقه اي است كه ما در حلقه مياني آن يعني حلقه سوم هستيم كه هنوز محقق نشده است.

  وي در مراحل تشكيل هر تمدن گفت: هر تمدن براي تشكيل نياز به چندين سال تلاش دارد كه به عنوان مثال تمدن صنعتي غرب حدود 100 الي 150 سال طول كشيد .

 استاد دانشگاه معارف  ادامه داد:تمدن ايران را چنين بايد ترسيم كرد كه انقلاب اسلامي حلقه اول است، حلقه دوم نظام اسلامي، حلقه سوم دولت اسلامي، حلقه چهارم جامعه اسلامي و حلقه پنجم تمدن بين المللي اسلامي است. نظامي كه در اينجا شكل گرفته اين ظرفيت را به وجود آورده و يك نهادي را با عنوان نيروي قدس ايجاد كرده كه معلول آن همان نظام سازي فرا مرزي را فراهم كرده است.

استاد اسعدي انقلاب اسلامي را حامي مظلومان عالم بيان كرد كه حامي مظلوم بودن لزوما به اين معنا نيست كه فرد شيعه ، مسلمان و … باشد بايد بدون نگاه به دين و مليت فردي اين كار صورت بگيرد.

 وی یادآور شد : دشمني آمريكا فقط با اصل انقلاب اسلامي است نه مسائل ديگر. تمدن اسلامي اگر ميخواهد در كل جهان مطرح باشد بايد فرهنگ ستم ستيزي داشته باشد و حامي مظلومان باشد كه ايران اسلامي در اين راه موفق عمل كرده است.

پژوهشگر مطالعات تمدني گفت : تمدن اسلامي اگر مي خواهد در كل جهان مطرح باشد بايد فرهنگ ستم ستيزي داشته باشدو حامي مظلومان باشد. ويروس تكفير مانند ويروس كرونا آسايش و آرامش ، شغل و … مردم را مختل كرده بود كه حضور سردار سليماني و سپاه قدس با فرهنگ ستم ستيزي نقشه تكفيريان را بر هم زدند.

استاد اسعدي در پايان چنين بيان كردند كه: رهبر معظم در ديدار با نخبگان در 26 آبان 1400 فرمودند شما جاي خود را در جامعه بايد پيدا كنيد و ببينيد در ارتباط با شهدا ، جامعه، خانواده خود چه نقشي مي توانيد داشته باشيد.

  استاد دانشگاه در ادامه كارگاه بيان كردند كه گام سوم در نگارش مقاله جستجو براي يافتن منابع است كه مطالعه منبع اصلي و كليدي براي محدود كردن موضوع و رويكرد مقاله مي باشد و مرحله چهارم تحليل و پردازش اطلاعات جمع آوري شده و گام پنجم نوشتن مقاله اوليه و پس از چند روز مرور متن اوليه و انجام اصلاحات و مشورت با يكي از اساتيد و انجام اصلاحات مجدد و بعد نوشتن متن نهايي مي باشد كه اين مراحل بايد به صورت دقيق انجام شود.

      در پايان كارگاه روش نگارش مقدمه و چكيده را بيان كردند و به سوالات طلاب پاسخ دادند.

 نظر دهید »

معرفی_سایت

20 دی 1400 توسط فاطمیه ابهر


#جستجوی_مقاله

✳️ چهار سایت‌ پیشنهادی برای دانلود مقالات علمی:

1⃣ scholar.google.com

?گوگل اسکالر معروف ترین مرجع دانلود مقالات است. می توانید با استفاده از این نرم افزار مقاله‌ها را پیدا کنید و به آن‌ها ارجاع دهید. اما اگر مقاله پولی باشد گوگل اسکالر نمی تواند کاری برایتان انجام دهد.

2⃣ booksc.org

?دارای یکی از بهترین دیتابیس‌ها برای دانلود مقاله رایگان. فقط با دو کلیک می توانید پی دی اف مقاله را دانلود کنید.

3⃣ freepaper.me

?یک سایت ایرانی که با فرستادن آدرس ویژه هر مقاله، آن را برایتان دانلود می کند.

4⃣ sci-hub.cc

?این سایت روسی امکان دانلود رایگان مقالات را فراهم میآورد. دانلود مقالات از طریق وارد کردن کد doi آن مقاله، یا وارد کردن آدرس آن مقاله را فراهم می آورد

 نظر دهید »

معرفی نرم افزار نویسیار قرآن کریم

20 دی 1400 توسط فاطمیه ابهر

#نرم_افزار
#هفته_پژوهش

?

? با این نرم افزار می توانید هر یک از آیه ها، ترجمه ها و یا آدرس آن ها را در نرم افزارهایی مانند:
word ،notepad ،photoshop
درج نمایید.

? لینک دریافت نرم افزار:

https://b2n.ir/q59819

? مراحل استفاده از نرم افزار نویسیار

▫️با فشردن کلیدهای ترکیبی Ctrl + Q برنامه فراخوانی می‌شود.
▫️برای انتخاب آیه از محل تیک سمت چپ آیه استفاده نمایید.
▫️برای انتخاب تنها یک آیه می توان روی آن کلیک کرد که در این صورت تمامی آیه های انتخاب شده قبلی از حالت انتخاب خارج خواهند شد.
▫️اکنون برای درج همه موارد انتخابی در سند، روی دکمه‌ی “درج در سند” کلیک کنید.
▫️آیه های انتخاب شده به فایل شما منتقل شده است.

⌨️ کلیدهای میانبر

▫️برای دسترسی آسان تر به امکانات برنامه، می توانید از کلیدهای میانبر استفاده نمایید؛ تعدادی از کلیدهای میانبر این نرم افزار به شرح زیر است:
▫️نمایش یا عدم نمایش متن آیه‌ ها: Alt + Y
▫️نمایش یا عدم نمایش ترجمه آیه‌ ها: Alt + T
▫️نمایش یا عدم نمایش نشانی آیه‌ ها: Alt + N
▫️درج موارد انتخابی در سند: Ctrl + Enter
▫️فراخوانی برنامه برای ثبت در سند: Ctrl + Q
▫️انتقال به جستجو : Ctrl + F
▫️جستجو در آیه ها: Ctrl + Y
▫️جستجو در ترجمه: Ctrl + T
▫️جستجو در نشانی: Ctrl + N
▫️رنگی شدن نتایج جستجو: Ctrl + L
▫️انتخاب همه موارد: Ctrl + A

 

#معرفی_نرم_افزار
#هفته_پژوهش
#معاونت_پژوهش
#حوزه_علمیه_فاطمیه_س_ابهر

 نظر دهید »

معارف فاطمی در خطبه فدکیه حضرت زهرا سلام الله علیها

20 دی 1400 توسط فاطمیه ابهر

? دوره مجازی رایگان
در ایام فاطمیه

✅معارف فاطمی در خطبه فدکیه حضرت زهرا سلام الله علیها

?با حضور دکتر محمد صادق اسعدی و با حضور 45 نفر از طلاب برگزار شد.

این دوره با پخش 20پادکست که هر پادکست 15 دقیقه بود.

در پایان دوره با برگزاری آزمون آنلاین گواهی پایان دوره به همراه اهدای جوایز به برگزیدگان پایان خواهد یافت.

 نظر دهید »

معرفی کتاب

20 دی 1400 توسط فاطمیه ابهر

? کتاب “نقش امام باقر علیه السلام در شکل گیری جامعه اعتقادی امامیه” تألیف آقای روح الله رجبی پور از آثار پژوهشگاه قرآن و حدیث منتشر شد.

? معرفی کتاب:

✍️ در این کتاب تلاش شده تا فرضیه‌هایی که پیدایش جامعه اعتقادی امامیه را متأثر از عوامل بیرونی و جریان‌های فکری انحرافی می پندارد بر پایه شواهد و مستندات تاریخی، واکاوی و شکل‌گیری جامعه اعتقادی امامیه در آغاز سده دوم هجری را بر پایه آموزه‌های امام باقر علیه السلام تبیین و تحلیل نموده و نقش مؤثر امام باقر علیه السلام در شکل‎گیری جامعه اعتقادی شیعه را به اثبات برساند.

✍️ در کتاب حاضر، نخست به وضعیت شیعیان در عصر حیات امام باقر علیه السلام پرداخته و با تأکید بر نقش محوری امام باقر علیه السلام و مهمترین دستاوردهای ایشان در عرصه اعتقادی، تحول یافتن امامیه به یک جامعه اعتقادی را نشان داده است.

✍️ کتاب حاضر در چهار فصل تالیف یافته

 نظر دهید »

دانستنی‌های‌پژوهشی

18 دی 1400 توسط فاطمیه ابهر

#دانستنی‌های‌پژوهشی (شماره۱)

آیا داشتن استعداد نویسندگی، امری ضروری است?
در صورتی که چنین است، چه گونه می‌توان آن را شناسایی و شکوفا کرد?

#پاسخ:
البته که ضروری است.
در هر صنعت و فن و هنری، تا استعداد نباشد، توفیقی حاصل نمی‌شود؛ مثل زراعت و بذرافشانی که اگر در زمین، استعداد و قابلیت نباشد، بذرها هدر می‌رود و چیزی به بار نمی‌آید.
#مهم، «شناختن»، «به کار انداختن» و «تقویت» این استعداد است.

#اولاً خود شخص باید استعداد را در خودش حس کند. کشف این استعداد به این است که اگر فراگیری اصول و روش‌ها و تمرین عملی، جواب داد و شخص، شکوفایی را در خودش حس کرد، نشانه وجود استعداد است.

#ثانیاً گاهی خود شخص ممکن است به وجود این گنج در خودش توجه نداشته باشد و کسی دیگر که از بیرون و حاشیه به او نگاه می‌کند، این استعداد را در او ببینید، یادآوری کند، تشویق و بسترسازی کند و کمک کند تا آن استعداد، از قوّه به فعلیت برسد.

نمونه‌های فراوانی وجود دارد که کسانی و استعدادهایی، توسط دیگران کشف شده اند، نه توسط خود شخص.

راه شکوفا کردن هر استعدادی، تمرین و ممارست است، به خصوص زیر نظر استاد با تجربه که بتواند او را از بیراهه رفتن یا راه دور رفتن، برحذر دارد و با آموختن روش‌ها به او، راهی میان‌بُر و ثمربخش، پیش پای او بگذارد، تا با صرف کمترین وقت و تلاش، بازدهی‌های بیشتر و سریع‌تری داشته باشد.


?فصلنامه علمی تخصصی محفل شماره دوازدهم گفتگو راز و رمز نویسندگی/ حجت الاسلام و المسلمین جواد محدثی

 نظر دهید »

چهاردهمین جشنواره علامه حلی

18 دی 1400 توسط فاطمیه ابهر

?برگزار میشود؛
فراخوان چهاردهمین جشنواره علامه حلی (ره) و ششمین جشنواره استانی در استان زنجان

?طلاب زیر ۳۵ سال حوزه‌های علمیه برادران و خواهران سراسر کشورتا پایان روز شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ فرصت دارند فرایند ثبت‌نام در این جشنواره را تکمیل نمایند.
?آثار علمی باید با محتوای پژوهش، تألیف، تصحیح و ترجمه و در قالب مقاله، کتاب، تحقیق پایانی و پایان‌نامه باشد و حداکثر سن عمومی شرکت‌کنندگان در سیزدهمین جشنواره علامه حلی (ره)، ۳۵ سال (متولدین ۱۳۶۵/۰۱/۰۱ و بعد از آن) می‌باشد.

?به مناسبت یکصدمین سالگرد باز تأسیس حوزه‌های علمیه، کلان‌موضوع «دستاوردهای دانشی و عملکردی حوزه علمیه قم» به عنوان بخش ویژه جشنواره چهاردهم تعیین شد.

▫️جهت شرکت در این دوره به سامانه فراخوانهای پژوهشی حوزه های علمیه خواهران و یا معاونان پژوهش مدارس علمیه مراجعه فرمایید.

#اطلاع_رسانی
#جشنواره_علامه_حلی_ره
#معاونت_پژوهش
#حوزه_علمیه_فاطمیه_س_ابهر

 نظر دهید »

معرفی برگزیدگان

14 دی 1400 توسط فاطمیه ابهر

برگزیدگان مسابقات هفته کتابخوانی و پژوهش
♦️مسابقه هایکوی کتاب
۱.خانم اکرم حیدری از مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر
۲.خانم محدثه مقدم از مدرسه علمیه الزهرا(س) زنجان

?مسابقه کتابخانه شخصی من
خانم معصومه محمودی از مدرسه فاطمیه(س) ابهر

?نقاشی هفته کتاب ویژه فرزندان طلاب
۱. پارسا مرادی ۷ساله
۲. امیر رضا حیدری ۵ساله

?بهترین ایده
خانم زهر آقا ربی

?بهترین گزارش نویسی
خانم سبا مقدم

پژوهشگران برتر
♦️استاد دکتر سیده رقیه موسوی پژوهشگر برتر

?طلبه ربابه بیگدلویان - فاطمه السادات حسینی پژوهشگران برتر

✅مراسم اهدای جوایز متعاقبا اعلام خواهد شد.

?در ضمن به همه فرزندان طلاب که در مسابقه نقاشی شرکت کرده اند از طرف واحد فرهنگی سرکار خانم افشاری جوایزی اهدا خواهد شد.

#برگزیدگان
#هفته_پژوهش
#معاونت_پژوهش
#حوزه_علمیه_فاطمیه_س_ابهر

 نظر دهید »

دستیار هوشمند نگارش فارسی

14 دی 1400 توسط فاطمیه ابهر

?دستیار هوشمند نگارش فارسی

?ویرایش سریع متن را با پاک‌نویس تجربه کنید.

?پاک‌نویس ویرایشگری هوشمند برای نوشته‌های فارسی شما است. با نصب افزونهٔ وُرد پاک‌نویس می‌توانید متن‌های خود را استانداردسازی کنید و اشتباهات املایی آن را اصلاح کنید. پاک‌نویس به شما کمک می‌کند که اصول درست‌نویسی را رعایت کنید و در نتیجه هم متن زیباتر و خواناتری بنویسید و هم سهمی در پاسداشت زبان فارسی داشته باشید.

?پاک‌نویس روی جدیدترین نسخه‌های ورد (۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹) نصب می‌شود. واژه‌نامهٔ پاک‌نویس روزبه‌روز غنی‌تر می‌شود و از واژه‌های جدید پشتیبانی می‌کند. الگوریتم‌های خطایابی پاک‌نویس هم مرتباً بهبود پیدا می‌کنند تا سرعت و دقت بهتری را در ویرایش تجربه کنید.

⭕️برنامه به صورت رایگان می‌باشد.

?paknevis.ir

#پاکنویس
#ویرایشگر_هوشمند
#معاونت_پژوهش
#حوزه_علمیه_فاطمیه_س_ابهر

 نظر دهید »

چكيده مقاله

20 مهر 1400 توسط فاطمیه ابهر

خروج زن شوهردار از منزل از دیدگاههای فقهای شیعه و اهل سنت
فاطمه سادات حسینی

چکیده
بر اساس فرامین دینی و الهی ازدواج پیمانی است دو طرفه که به موجب آن هر یک از زن و مرد به ازای تکالیف محوله دارای حقوقی نیز خواهند بود با توجه به ادله ی گوناگون از جمله آیه ی( الرجال قوامون علی النساء)، جایگاه مدیریت و ریاست نظام خانواده بر دوش زوج قرار داده شده است که از مستلزمات این حق همچنین برای تحکم بنیان خانواده نیاز است که زوجه مطیع زوج باشد، یکی از مصادیق اطاعت زوجه، اذن زوجه از زوج در خروج از منزل می باشد. این تحقیق درصدد آن است که محدوده و لزوم اذن خروج زوجه از منزل، همچنین دلایل این نظریه را بین مذاهب اسلامی مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم. در این پژوهش پردازش اطلاعات به صورت تبیینی – توصیفی بوده و از روش عقلی و وحیانی و همچنین از ابزار کتابخانه‌ای استفاده شده است.

کلیدواژه: خروج زن، زن شوهردار، فقهای شیعه، فقهای اهل سنت.



 طلبه سطح 2 فاطمیه (سلام الله علیه) شهرستان ابهر

جهت دريافت فايل عكس مقاله به آدي زير در  ايتا پيام ارسال كنيد.

aqili6010@

 نظر دهید »

همايش

19 مهر 1400 توسط فاطمیه ابهر

? اولین همایش ملی روانشناسی و دین

⏰ آخرین مهلت ارسال مقالات: 15 آبان ماه 1400

⏰ تاریخ برگزاری همایش: 25 آبان ماه 1400

✅ چاپ مقالات برگزیده در مجلات علمی پژوهشی

? محورهای همایش:

? روان‌شناسی اجتماعی و دین

? روان‌شناسی دین و خانواده

? روان‌شناسی سلامت و دین

? آسیب‌شناسی اجتماعی و دین‎

? آسیب‌شناسی روانی و دین‎

? آموزه‌های روان‌شناختی در قرآن

? آموزه‌های روان‌شناختی در حدیث

? مطالعات نوین در روان‌شناسی و دین

? آموزه‌های روان‌شناختی در نهج‌البلاغه

? معنویت و سلامت روانی - اجتماعی

? فرهنگ و سلامت روانی - اجتماعی

? دین و سلامت روانی – اجتماعی

☎️ 09018214421

 نظر دهید »

همايش

19 مهر 1400 توسط فاطمیه ابهر

#همایش
#اطلاع‌رسانی
#فراخون | همایش


?زیارت در ادیان و ملل

 نظر دهید »

موضوع پژوهش

19 مهر 1400 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

پیشنهادات فضلای حوزه برای تقویت روحیه تفکرمحوری طلاب

08 تیر 1399 توسط فاطمیه ابهر

? موانع نه گانه زیر سبب تضعیف تفکرمحوری و گرایش به حفظ محوری می شود:

?1ـ وضعیت معیشتی دشوار و در نتیجه عدم تمرکز لازم
طلبه نه تنها نمی تواند با دریافت شهریه، زندگی حداقلی قابل تحملی برای خودش داشته باشد، بلکه در بسیاری از موارد به راحتی نمی تواند تشکیل خانواده بدهد و گاه مجبور می شود در کنار درسهای طلبگی به کار دیگری بپردازند تا معاش خود را تامین کند.

?2ـ کم شدن نظارت اساتید بر شاگردان
شاید در گذشته در موارد متعددی ـ به دلیل تعداد کم شاگران ـ استاد می توانست نظارت دقیق تری نسبت به طلبه هایی داشته باشد که در درسش شرکت می کنند و ببیند آیا به صورت جدی درسشان را دنبال می کنند یا نه.

?3ـ شیوه ارزیابی حافظه محور

?4ـ روش تدریس منفعل، یک سویه و استادمحور
باید استادان را آموزش داد که تفکر محور عمل کنند و طلاب را با مطلب درگیر نمایند. استاد باید مقداری سر کلاس فعال تر عمل کند و با طرح سوال و نظرخواهی باب اندیشه ورزی را باز نماید و مهارتهای لازم برای تفکر و پژوهش را در اختیار طلاب بگذارد. اگر مهارتهای لازم برای تفکر و تحصیل تفکرمحور و پژوهش محور به طلاب آموزش داده شود، به خودی خود پس از مدتی، به هیچ وجه به سمت حفظ گرایی کشیده نمی شوند.

?5ـ ترک مباحثه یا انحصار مباحثه بر تکرار سخنان استاد

?6ـ احساس طلبه مبنی بر اینکه آنچه می خواند در زندگی روزمره اش و در زندگی حاکم بر مردم جامعه اثر چندانی ندارد.

?7ـ خالی بودن متن درسی از تمرین و پژوهش

?8ـ عدم استقبال از فکر و سخن نو
باید در حوزه از اندیشه و طرح نو استقبال شود. باید به فکر نو ارزش داد و هر اندیشه ای ـ ولو ابتدایی ـ مورد بررسی و اعتبارسنجی قرار گیرد و از صاحبان افکار نو به صورت مادی و معنوی قدردانی شود. باید به کسی که در راه پژوهش، حتی گامی کوچک برداشته، بها داده شود.

?9ـ عدم هدایت و ساماندهی طلاب به سوی رشته های مورد علاقه

اقدام متقابل برای رفع هر یک از این موانع، گامی به سوی تحقق تفکرمحوری است.

?رهنامه پژوهش، شماره 10، صص28ـ36

 1 نظر

✅مرعوب بودن، سدی بر سر راه نقد و نوآوری

04 تیر 1399 توسط فاطمیه ابهر

?باید طلبه را به سوی ذهن پرسشگر سوق بدهیم و کاری کنیم که برخوردش با مطالب، برخوردی فعال باشد، و در برابر بزرگان مرعوب نباشد؛ زیرا مرعوبیت، ویژگی بدی به شمار می‌آید.

?ما نباید این‌قدر شخصیتی علمی را بزرگ کنیم که طلبه باورش نشود او هم می‌تواند فکر بکند یا باورش نشود که کلام آن شخص هم می‌تواند اشکال داشته باشد. مثلاً بگوییم فلان آقا استوانه و کوه علم است، تالی تلو معصوم است و با امام زمان (عج) دیدار کرده است.
طلبه هم فکر می‌کند، چون او با امام زمان (عج) دیدار داشته است، پس به او نمی‌توان اشکال کرد.

?گفتگوی رهنامه با حجت الاسلام رضا اسلامی، شماره 10، ص 9.


#موانع_پژوهش
#لوازم_پژوهشگری

 نظر دهید »

⛔️⛔️⛔️دلال نباشید؛ تولیدکننده و نوآور باشید!

03 تیر 1399 توسط فاطمیه ابهر


?من به حوزه خیلی ارادتمند هستم؛ اما ما یک دلّال داریم، یک مبتکر! فلان آقا اینطور گفته، مبنای فلان کس اینطور است! … آقای نائینی اینطور گفته، آقا ضیاء اینطور گفته، آخوند اینطور گفته، این دلّال علم شدن است؛ این فضیلت نیست!

?… دلّال بودن، آشنا بودن به آرای دیگران، آشنا بودن به اقوال دیگران، غیر از نوآوری است.

?…راه دلّال شدن را باید ببندیم. علم محدود نیست و تقسیم نکردند. خدا شیخ اشراق را غریق رحمتش کند! گفت تاکنون وقف‌نامه‌ای در نیامده که علم را خدا وقف فلان زمان و زمین کرده باشد. چرا ما نباشیم؟ چرا به دست ما نباشد؟

?دلّال بودن، آشنا بودن به آرای دیگران، آشنا بودن به اقوال دیگران، غیر از نوآوری است.

#لوازم_پژوهشگری
#آسیب_شناسی_پژوهش در حوزه
#خلاقیت

 نظر دهید »

♦️از تو حرکت از خدا برکت

03 تیر 1399 توسط فاطمیه ابهر

 

?مقام معظم رهبری (حفظه الله):
ما باید به آن‌جا برسیم که اگر در اکناف عالم یک پژوهشگر، یک دانشمند، بخواهد به فلان نظریه‌ی علمی یا نظریه‌ی فلسفی دست پیدا کند، ناچار باشد زبان فارسی را یاد بگیرد. ۱۴/۰۲/۱۳۸۴

#کلام_رهبری
#چشم_انداز_پژوهش

 نظر دهید »

معرفی_کتاب

24 خرداد 1399 توسط فاطمیه ابهر

 
 مترجم کتاب اصغر افتخاری است. نگارنده در مقدمه‌ی کتاب با اشاره به این که یکی  از راه‌های حفظ و بقای دین، تبلیغ و رساندن احکام شریعت به نسل حاضر است، به لزوم تاثیرپذیری مبلغان دینی از پیامبر اکرم (ص) و تجربیات آن حضرت در این خصوص اشاره کرده، آن‌گاه برخی از اهداف، وظایف و اوصاف پیامبر (ص) را در امر تبلیغ و هدایت مردم بازگو می‌کند. وی در ادامه شیوه‌های تبلیغی پیامبر (ص) (اعم از تبلیغ گفتاری و عملی) را با ذکر شواهدی چند بررسی می‌کند. برخی از راه‌کارهایی که درخصوص تبلیغ در کتاب از آن‌ها یاد شده عبارت است از: ایجاد پایگاه‌های تخصصی تبلیغ در کنار دروس حوزوی، انتشار مجلات تخصصی تبلیغ برای مبلغان و ایجاد شبکه‌ی جهانی تبلیغ، تامین وضع معیشتی مبلغان، پرهیز از تبلیغات مقطعی، مشخص نمودن اهداف تبلیغاتی، پرهیز از علوم زاید در تبلیغ، و استفاده از تبلیغ تدریجی و گام به گام.
تنظیم: مریم صفری

 نظر دهید »

معرفی_پایگاه

24 خرداد 1399 توسط فاطمیه ابهر


وبگاه نورحدیث به نشانی www.noorhadith.ir، مجموعه احادیث شیعی را به صورت برخط، گرد آورده است. این گنجینه عظیم و ارزشمند، نتیجه 30 سال تلاش مستمر مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی به شمار می رود. به مدد فنّاوری اطّلاعات و دانش متن کاوی، 400 هزار حدیث شیعه از 200 منبع روایی استخراج شده و در معرض استفاده تشنگان معارف اسلامی، به ویژه محقّقان و حدیث پژوهان قرار گرفته است. گفتنی است که متون حدیثی این پایگاه، با 20 هزار جلد کتاب علوم اسلامی نیز مرتبط شده و این گونه، جهانی به وسعت تمام میراث حدیثی شیعه، در منظر همگان نمایان گردیده است.

 نظر دهید »

وقتی استادی پژوهش‌گر نباشد، طلبه‌اش هم دنبال پژوهش نمی‌رود!!

21 خرداد 1399 توسط فاطمیه ابهر


?تا ما نیرو و برنامه برای تربیت فضلای حوزه، جهت توانمندی در پژوهش نداشته باشیم، نیازهای جامعه هم برطرف نمی‌شود.

♦️وقتی استادی پژوهش‌گر نباشد، طلبه‌اش هم دنبال پژوهش نمی‌رود؛ چون در این کار تربیتی، طلبه متأثر از روحیات و توانایی‌های استاد است. اگر استادی در دانشگاه مقاله علمی-پژوهشی منتشر نکند، نه تنها پیشرفت نمی‌کند، حتی بعدها از دانشگاه اخراج هم می‌شود. بنابراین باید کار پژوهشی بکند. چرا در حوزه استادان را رتبه‌بندی نمی‏کنیم؟ نمی‌گویم به پیروی از دانشگاه، استادان را با عنوان‌های مربی، استادیار و استاد تمام رتبه‌بندی کنیم؛ بلکه حوزه باید برای خودش عنوان درست کند و ارتقای اساتید براساس کارهای پژوهشی‌ اساتید باشد. کار پژوهشی‌شان هم باید در راستای نیازهای پژوهشی جامعه باشد، نه مسائلی که گره‌ای از جامعه باز نمی‌کند.


?گفتگوی حجت الاسلام خسروپناه با رهنامه پژوهش،ش 6، ص 27ـ28

#آسیب_شناسی_پژوهش در حوزه
#نقش_اساتید_در_پژوهشگرایی_طلاب

 5 نظر

حذف تدریجی برخی ارزشها از صحنه پژوهش‼️

21 خرداد 1399 توسط فاطمیه ابهر

 

✅در پژوهشهای منتسب به حوزه، باید خصوصیاتی برای محقّق قائل شد، مثلاً:

?توقّع داشت که به #اخلاص‏ آراسته باشد؛

?نگاهی قدسی به کار علمی داشته باشد؛

?دغدغه کشف حقیقت داشته باشد؛

?هدفش کسب وجاهت اجتماعی و نام یا نان نباشد.

?امّا متأسفانه شاهد کمرنگ شدن و حذف تدریجی برخی از این ارزشها در فضای تحقیقاتی حوزه هستیم.

?مقاله «آسیب شناسی نظام پژوهش حوزه»، رهنامه، ش6، ص 5۴ #لوازم_پژوهشگری

 نظر دهید »

رهنامه پژوهش

21 خرداد 1399 توسط فاطمیه ابهر

​✅نیازسنجی علامه سید محمدحسین طباطبایی (ره)

?وقتی به قم آمدم، مطالعه‌ای در وضع تحصیلی حوزه کردم و فکری درباره نیاز جامعه اسلامی، بین آن نیاز و آنچه موجود بود، تناسبی ندیدم. جامعه ما نیاز داشت که به عنوان جامعه اسلامی قرآن را درست بشناسد و از گنجینه‌های علوم این کتاب عظیم الهی بهره‌برداری کند ولی در حوزه‌های علمیه حتی یک درس رسمی قرآن وجود نداشت.

?جامعه ما برای اینکه بتواند عقاید خود را در قبال عقاید دیگران عرضه کند و از آنها دفاع نماید، به قدرت استقلال عقلی نیازمند بود. باید درس‌هایی در حوزه وجود داشته باشد تا قدرت تعقل و استدلال دانشجویان را بالا ببرد. چنین درس‌هایی در حوزه تدریس نمی‌شد … تعلیم و تربیت معنوی و اخلاقی به چشم نمی‌خورد مگر برای افراد نادری.

?نه از فلسفه و معقول خبری بود و نه از تفسیر قرآن و نه از سایر بخش‌های کتاب و سنت، بلکه فقط فقه و اصول تدریس می‌شد که فقط بخشی از سنت پیامبر (صلی الله علیه و آله) و ائمه (علیهم‌السّلام) بود.

?بر خود لازم دیدم که یک درس فلسفه، یک درس تفسیر قرآن و یک درس اخلاق در حوزه شروع کنم.

?رهنامه، ش 6، ص 43

 نظر دهید »

جايگاه دعا در انديشه اسلام و رهايي از مشكلات

12 خرداد 1399 توسط فاطمیه ابهر

مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر

نشست پژوهشي با سخنرانی حجت الاسلام  والمسلمین دكتر جعفر رحيمي، امام جمعه و موسس مدرسه فاطميه(س) و استاد و پژوهشگر حوزه و دانشگاه  در مدرسه علمیه فاطمیه(س) ابهر

نشست پژوهشي با سخنرانی حجت الاسلام  والمسلمین دكتر جعفر رحيمي، امام جمعه و موسس مدرسه فاطميه(س) با حضور طلاب و کادر با موضوع جايگاه دعا در انديشه اسلام و رهايي از مشكلات به صورت آنلاين از سامانه سيما برگزار گرديد.

به گزارش خبرگزاری حوزه حجت الاسلام  وا لمسلمین رحيمي در ابتدا به مفهوم دعا پرداخت وگفت:  دعا در لغت به معناي ندا و صدا زدن است و در اصطلاح بدين معناست كه فرد پست و پايين، از فرد برتر و بالا، با حالت خضوع و سرافكندگي، چيزي را طلب كند.

مدرس حوزه گفت : عقل هر عاقلي حكم مي كند كه وقتي انسان قدرت دارد، بايد ضرر را از خودش دفع نمايد و از طرف ديگر مي دانيم كه زندگي در اين دنيا براي هيچ انساني بدون ضرر و زيان و تشويش خاطر نيست چون : يا درد و مرضي در اندرون خود دارد و يا طلمي از خارج او را مي آزارد كه مي تواند اين آزار در شغل، همسايه و يا امثال آن باشد و ممكن است هيچ يك از اين گرفتاريها را در حال حاضر ندارد ولي باز عقل محال نمي داند كه در آينده گرفتاريهايي برايش پديد آيد. از سوي ديگر، دعا وسيله اي است كه مي تواند اين مشكل را برطرف سازد و آن را براي انسان حل كند، پس عقلا لازم است كه دست به دامان دعا بياويزيم و از آن براي حل مشكلاتمان كمك بگيريم.

حجت الاسلام  والمسلمین رحيمي  در ادامه به بيان حديثي پيرامون دعا پرداخت و گفت : از رسول خدا (صلي الله عليه و آله و سلم) آمده : أ لاَ أدُلُّكُم عَلى سِلاحٍ يُنجِيكُم مِن عدوكم ، وَ يُدِرُّ أرزاقَكُم ؟ قالوا : بَلى . قالَ : تَدعُونَ رَبَّكُم بِاللَّيلِ و النَّهارِ، فَإنّ الدُّعاءُ سِلاحَ المؤمنين.  

آيا سلاحى را به شما نشان دهم كه از دشمنان نجاتتان مى دهد و روزى تان را زياد مى كند؟ عرض كردند : آرى.فرمود: شب و روز به درگاه پروردگارتان دعا كنيد ؛ زيرا سلاح مؤمنين دعاست .

ادامه »

 نظر دهید »

چکیده مقاله پایانی

21 بهمن 1398 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح 2

پژوهشگر : اکرم کیانی دوست

تاريخ ارزیابی :1398/11/08

عنوان: نقش انبیا (علیهم السلام)در پیدایش علوم مختلف

چکیده

آیا انسان می تواند با قوای نیرومندی مانند عقل وحس به علوم دسترسی پیدا کند؟مقتضای حکمت الهی این است که راه دیگری ورای حس وعقل برای شناختن مسیر تکا مل همه جانبه ،در اختیار بشر قرار دهد؛وآن همان راه وحی است.

پرسش اصلی ؛چگونگی نقش انبیا در پیدایش علوم مختلف می باشد؟

در این بررسی در تلاش هستیم بتوانیم به این سوالات پاسخ دهیم. روش پژوهش کتابخانه ای است ؛جهت این موضوع مستنداتی جمع آوری نموده ایم از منابع مختلف آیات و روایات و کتب مختلف . این نوشته نظریات و دیدگاههای برخی از متکلمان امامیه را مورد بررسی قرار داده ،آنان معتقدندپیامبران علاوه بر نقش معنوی در جامعه در تامین نیازهای دنیوی ومعیشتی ورضایت مندی ،آرامش روانی و روحی وحیات فردی واجتماعی تاکید و اهتمام دارند. دین هرگز از مظاهر دنیا و زیبایی های آن که جهت رشد و کمال انسانها خلق شده است غافل نیست،در این زمینه می توان به آیات و روایات بسیاری اشاره کرد که به صورت های گوناگون درآنها به ترغیب علوم وتوسعه وآبادانی سفارش شده است.

 طبق این بررسی هیچ شکی در اینکه انبیا (علیهم السلام)همواره پیشگام ایجاد وپیدایش علوم و نشر آن بوده اند وجود ندارد و کلیه نویسندگان غیر مغرض به این موضوع اذعان داشته اند .

کلید واژه ها:علم، نقش انبیا ،نهضت ترجمه ،تقسیم بندی علوم

 نظر دهید »

معرفی مقاله هایی که در موضوع حضرت_زینب سلام الله علیها نوشته شد

11 دی 1398 توسط فاطمیه ابهر

معرفی مقاله هایی که در موضوع حضرت_زینب سلام الله علیها نوشته شد:
1. مبانی، عملکردها و روش های تربیتی حضرت زینب(س)
نویسنده: علینقی فقیهی سمیه خورشیدی
منبع: پژوهشنامه تربیت تبلیغی سال اول پاییز ۱۳۹۱ پیش شماره

2.خردورزی در سیره حضرت زینب (س)
نویسنده: اعظم نوری
منبع: پژوهشنامه مطالعات اسلامی زنان و خانواده سال اول پاییز و زمستان ۱۳۹۲ شماره 1


3.تحلیل خطبه حضرت زینب سلام الله علیها در کوفه براساس نظریه کنش گفتار سرل
نویسنده: طاهره ایشانی معصومه نعمتی قزوینی
منبع: سفینه سال دوازدهم زمستان ۱۳۹۳ شماره ۴۵ «ویژه حدیث»


4.واکاوی سبک زندگی علمی حضرت زینب (س) با رویکردی به قرآن و حدیث
نویسنده: سهراب مروتی زهرا منصورزاده
منبع: سراج منیر سال پنجم بهار ۱۳۹۳ شماره ۱۴

5.منطق حاکم بر احتجاجات حضرت زینب(س) پیرامون قیام امام حسین(ع)
نویسنده: محمد رنجبرحسینی طاهره عطار
منبع: پژوهشنامه معارف حسینی (آیت بوستان سابق) سال اول زمستان ۱۳۹۵ شماره ۴

6.بررسی شخصیت و اوصاف حضرت زینب (س)
نویسنده: بهرام مرادی فرزاد دیده باز نرگس بهرامی
منبع: پژوهشنامه معارف حسینی سال چهارم تابستان ۱۳۹۸ شماره ۱۴

7.ولایت مداری حضرت زینب(س)
نویسنده: فاطمه معتمد لنگرودی
منبع: پژوهشنامه معارف حسینی سال چهارم تابستان ۱۳۹۸ شماره ۱۴

8.تحلیل اقتباس های قرآنی حضرت زینب( س) در خطبه کوفه
نویسنده: محمد رنجبرحسینی نرجس ارج
منبع: پژوهشنامه معارف حسینی سال چهارم تابستان ۱۳۹۸ شماره ۱۴

9.روابط عاطفی حضرت زینب(س) و امام حسین (ع) با تاکید بر واقعه عاشورا
نویسنده: بشیر سلیمی سعید طاووسی مسرور
منبع: پژوهشنامه معارف حسینی سال چهارم تابستان ۱۳۹۸ شماره ۱۴

10.سیمای حضرت زینب (س) در شعر شاعران مسیحی معاصر عرب
نویسنده: سید مهدی نوری کیذقانی
منبع: پژوهشنامه معارف حسینی سال چهارم تابستان ۱۳۹۸ شماره ۱۴

میلاد_حضرت_زینب_کبری
مقاله

 نظر دهید »

بررسی رابطه علم و بندگی در قرآن

10 دی 1398 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح 2

پژوهشگر : عزیزه عزیزخانی - کسب رتبه سوم در جشنواره علامه حلی (ره) در استان زنجان در سال98

استاد راهنما:سیده رقیه موسوی

تاريخ دفاع :97/12/22

عنوان:بررسی رابطه علم و بندگی در قرآن

خداوند متعال اصل و اساس آفرینش انسان را، علم و شناخت خالق هستی و عبد و بنده خدا بودن، قرار داده است. علم و بندگی از فضایل و کمالات انسان به شمار می­رود و ارزش و اعتباری که انسان در کرامت و شرافت نسبت به دیگر مخلوقات کسب کرده است به سبب وجود علم و معرفت و بندگی خداوند می­باشد.

حال سوال این است که مفهوم علم و بندگی چیست؟ و چه رابطه­ای بین علم و بندگی وجود دارد؟ در زمینه­ی پاسخ­گویی به این سوال، انسان، محتاج هدایت خداوند است. بر همین اساس قرآن - کتاب جامع و هدایت­گر بشریّت- به مسأله­ی علم و بندگی و رابطه آن دو با یکدیگر به طور جامع پرداخته است.

در پژوهش حاضر که به صورت توصیفی، تحلیلی و با رویکرد قرآنی صورت گرفته است. با استناد بر آیات قرآن کریم، می­توان،توحید، ایمان، خضوع در برابر حق، دفع ضرر، قدرت، شایستگی مدیریت را از آثار علم نام برد. و بندگی فطری، بندگی اختیاری، بندگی ملائکه، بندگی هوی و هوس از آقسام بندگی به شمار می­رود. و شناخت خدا، ایمان به پیامبرJ، مراقبه و محاسبه نفس، اخلاص در عمل، از جمله راه­های رسیدن به بندگی می­باشد. همچنین می­توان علم را عامل هدایت انسان به سوی بندگی و تقوای الهی، و بندگی را سبب کسب علم و معرفت برشمرد. و بندگی بدون علم و معرفت، و علم بدون بندگی، بی­نتیجه و بی­پایه و اساس می­باشد.

کلید واژه ­ها: علم، بندگی، معرفت، عبادت، عبودیّت.

 

 نظر دهید »

تحلیل کمّی مضامین مناجات التّائبین مناجات خمس عشر

10 دی 1398 توسط فاطمیه ابهر

چکیده مقاله

مولف : سرکار خانم خاطره محرمخانی

کسب رتبه دوم در جشنواره علامه حلی(ره) در استان زنجان در سال98

مناجات بیان خواسته بنده از خدای خویش می­باشد که همراه با اظهار خضوع و عجز و طلب است. ادعیه­هایی که از معصومین علیهم السّلام برجای مانده است، علاوه بر اهداف تربیتی، نحوه مناجات با پروردگار را آموزش داده­اند. این ادعیه­و مناجات­ها، به دلیل معارف غنی و عمیق، همواره از اهمّیّت برخوردار بوده است. از این میان، مناجات­ها و ادعیه­ی امام سجّاد علیه السّلام به دلیل شرایط حاکم بر زمانشان و روش حضرت در تربیت نفوس، از اهمّیّت ویژه­ای برخوردار می­باشد. چرا که حاوی عمیق­ترین مطالب اخلاقی، تربیتی و عرفانی­ در رابطه با خدا است.

      به عبارتی دیگر این مناجات، کلاس درسی است که طیِّ آن، بنده­ی گنه­کار با شیوه صحیح توبه آشنا می­شود. در این تحقیق سعی شد تا ضمن بررسی شرایط فرهنگی- سیاسی و اجتماعی عصر امام سجّاد علیه السّلام ، مضامین مناجات موردتحلیل کمّی واقع شود. لذا با استخراج نمودارهای فراوانی مضامین ومفاهیم موجود در این مناجات، این متن مورد مداقّه قرار گرفت. مقولاتی چون معنای توبه حقیقی، جایگاه صفات الهی و صفات الهی مؤثّر در پذیرش توبه، ارکان توبه و آثار زیان­بار گناه از مواردی بودند که این مفاهیم بدان اشاره داشتند.

کلید واژه: مناجات التّائبین، امام سجّاد علیه السّلام، توبه، تحلیل کمّی، تائب، مناجات خمس­ عشر

 

 

 

 

 1 نظر

پژوهش باید در متن جریانات علمی باشد

10 دی 1398 توسط فاطمیه ابهر

 

استاد فرزانه بازدار در کارگاه پژوهشی اصول مقاله نویسی که با طلاب پایه چهارم و پنجم بخش حضوری و پاره وقت داشت ضمن اهمیت پژوهش خصوصا مقاله نویسی گفت: طبق فرموده مقام معظم رهبری(مدظله العالی) تحقیق و پژوهش و اطلاع و آگاهی از حقایق و معارف عالم و وضع علمی دنیا، از چیزهایی است که برای حوزه علمیه لازم است. حوزه علمیه نباید از مسائل و جریانات علمی دنیا منزوی باشد. باید در متن جریانات علمی باشد.

به گزارش معاون پژوهش فاطمیه(س)، استاد فرزانه بازدار، استاد حوزه و دانشگاه ،2دی ماه در جمع طلاب مدرسه علمیه فاطمیه(س) بیان داشت: پژوهشگر در جریان تحقیق، نخست به اطلاعاتی خام دست می یابد که به آنها «داده ها» یا «یافته ها» گویند. سپس این یافته ها مورد ارزیابی قرار می گیرند و اطلاعات ارزشمند و معتبر به دست می آید. این اطلاعات معتبر برای تحقیق، پردازش می شوند. اطلاعات شایسته و معتبر آنهایی هستند که مرتبط با موضوع، کامل، صادق، دقیق، واضح، نو و مستند باشند. اما گاهی برخی پژوهشگران یافته ها را به جای اطلاعات به کار می گیرند، در حالی که یافته ها ارزش کاربردی ندارند؛ برای مثال کسی که هر حدیثی را در هر کتابی که یافت - بدون بررسی سند و ارزیابی متن - به کار می برد؛ محقق شمرده نمی شود.

وی در مورد تبارشناسی مسائل گفت: برخی از مسائل تک تباراند،مثل مسائل فقهی نماز در اینجا نیاز به مطالعات میان رشته ای نیست. اما برخی از مسائل چند تباراند؛ مثل ماهیت ایمان که از منظر کلام، تفسیر قرآن و روان شناسی قابل بررسی است؛ در این گونه مسائل بدون مطالعات میان رشته ای و تطبیقی جواب کامل به دست نمی آید. برخی از پژوهشگران به تبارشناسی مسائل توجه نمی کنند؛ از این رو مسئله را تک بُعدی و ناقص می بینند و پژوهش آنان نتیجه کامل نمی دهد. این خطا در خلط روش علم مورد استفاده نیز تأثیر دارد.

 استاد حوزه های علمیه ادامه داد: مقالات انواع مختلفی دارند مانند: 1. مقاله ابداعی یا ابتکاری : (original papers ) مقالاتی که بر مبنای تجربیات ، معلومات ، احساسات و افکار و عقاید شخصی نویسنده نوشته شوند . این نوع مقالات جزو منابع دست اول به شمار می آیند . بعضی رساله ها ، اشعار و داستانهای کوتاه و بلند از این نوع هستند .

2. مقاله پژوهشی کتابخانه ای ( مقالات مروري ) : Library Research Paper مقاله ای که از روی کتاب ها و مدارک موجود در کتابخانه ها تهیه می شود .

 الف ) - مقاله پژوهشی بنیادی:

مقاله ای که بر اساس تحقیق آزمایشگاهی و میدانی در رشته های علوم و کشاورزی ، پزشکی ، مشاهده و تجربه ، مطالعات موردی ، آماری ، پرسشنامه ای ، مصاحبه ای ،… تهیه شده است .

ب ) - بر اساس منابع مکتوب و چاپ شده ( در همه رشته ها )

       وی یادآور شد : در انتخاب عنوان مقاله باید روش صحیح انتخاب موضوع با معیارهای را رعایت کنیم که عبارت است از :  

      الف. نیاز جامعه و مراکز علمی؛

     ب. استعداد و توان پژوهشگر؛

     ج. علاقه پژوهشگر؛

       د. ضرورت پژوهش در موضوع.

در بسیاری از موارد، مراکز پژوهشی و پژوهشگران از روش صحیح برای انتخاب موضوع و مسئله پیروی نمی کنند، بلکه گاهی برای رفع تکلیف اقدام به انتخاب موضوع پایان نامه می کنند و گاهی…

استاد بازدار در مورد اخلاق پژوهشگری گفت : پژوهشگران افراد با اخلاق و امینی هستند، به ویژه در حوزه دین که توصیه آن به دینداران رعایت اخلاق و امانت است. اما گاهی ممکن است برخی از پژوهشگران از حقوق معنوی نویسندگان دیگر آگاهی کافی نداشته باشد و مطالب دیگران را بدون آدرس نقل می کنند که این کار، نوعی سرقت علمی به شمار می آید. این امور، شایسته یک محقق نیست و از اخلاق حرفه ای پژوهشگری به دور است و از آسیب های اخلاقی پژوهش به شمار می آید.

وی در ادامه در مورد ساختار مقاله، نحوه نوشتن یک مقاله علمی، چکیده نویسی، مقدمه نویسی ، نتیجه گیری و منبع نویسی توضیحات کاملی را برای طلاب ارائه کرد.

 نظر دهید »

۱۲ گام برای انجام یک پژوهش _علمی

24 آذر 1398 توسط فاطمیه ابهر

1️⃣ شناسایی حوزه پژوهشی مورد علاقه خود

2️⃣ جستجوی تمام حوزه های پژوهشی حوزه مورد علاقه در پایگاه های اطلاعاتی و مجراهای اطلاعاتی از قبیل وب

3️⃣ یافتن حداقل 50 چکیده و استفاده از کلیدواژه های آن برای جستجو در منابع اطلاعاتی

4️⃣ استفاده از پایگاه های اطلاعاتی استنادی از قبیل اسکوپوس، ای اس ای و گوگل اسکالر و تنظیم مقالات براساس تعداد استناد (نشان دهنده اعتبار و اهمیت مقاله است)

5️⃣ دانلود یا امانت مقالات و کتاب های مرتبط و انتخاب شده و مطالعه دقیق و هدف مند آنها

6️⃣ یافتن مقالات دیگر از طریق فهرست ماخذ مقالات دانلود شده

7️⃣ تهیه رئوس مطالب و برنامه زمان بندی (دقیقا مشخص کنید چه چیزی می خواهید انجام دهید و چگونه)

8️⃣ در صورت نیاز تماس با نویسندگان و صاحب نظران  برای تبادل نظر

9️⃣ در صورت امکان تقاضا برای گرفتن کمک.. هزینه و تقاضا برای گرفتن امکانات پژوهشی و آزمایشگاهی (از قبیل نرم افزار، دستگاه آزمایش، مواد و ابزار آزمایشگاهی و …)

? اجرای پژوهش

1️⃣1️⃣ ثبت نتایج و جزئیات در طول فرایند اجرای پژوهش

1️⃣2️⃣ نگارش پژوهش و انتشار آن در قالب مقاله، پایان نامه یا گزارش فنی

 نظر دهید »

معرفی کتاب

24 آذر 1398 توسط فاطمیه ابهر

نقش_سياسي_اجتماعي_زنان_در_تاريخ_معاصر 

شيرودي، مرتضي/ 1386/ وزيري/ شميز/ 160 ص/ چاپ اول

ناشر: قم - انتشارات زمزم هدایت

خلاصه کتاب: درباره نقش زنان در تحولات سياسي و اجتماعي يک قرن اخير ايران، کمتر کتابي نوشته شده، زيرا در ظاهر شرايط حاکم بر جامعه ايران در سدة اخير، به آنان کمتر اجازه حضور در اجتماع و تأثيرگذاري بر روند سياسي يا اجتماع را مي¬داده  است.

 نظر دهید »

هفته پژوهش

21 آذر 1398 توسط فاطمیه ابهر

​? روزشمار آیین بزرگداشت هفته پژوهش 

? رهبر معظم انقلاب مدظله العالی: 

? برگزاری مستمر نشست های علمی پژوهشی در حوزه، در زمینه های مختلف، روح پژوهش و تحقیق را احیا و پرورش می دهد. 

? بیانات در دیدار  فضلا و نخبگان حوزه علمیه قم در تاریخ 14 آذر 1379

 نظر دهید »

هفته پژوهش

21 آذر 1398 توسط فاطمیه ابهر

​?  4 روز مانده به آیین بزرگداشت هفته پژوهش

?  رهبر معظم انقلاب مدظله العالی: 

?  «روند تحقیقات حوزه، باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر شناخت نیازهای موجود، با آینده‌نگری نیازها و شرایط ده‌ها سال بعد را هم پیش‌بینی و راه علاج آن را بیابد».

?  بیانات در دیدار فضلا و نخبگان حوزه علمیه‌ی قم، 14/09/70.

 نظر دهید »

برگزاری کلاس درس در کتابخانه

02 آذر 1398 توسط فاطمیه ابهر

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی کلاس درس در کتابخانه فاطمیه )س(برگزار گردید

معرفی کتاب توسط اساتید در کلاس های درسی

#اخبار_پژوهشی

#هفته_کتاب_و_کتابخوانی

#مدرسه_علمیه_فاطمیه_ابهر

 نظر دهید »

معرفی کتاب توسط اساتید

02 آذر 1398 توسط فاطمیه ابهر

معرفی کتاب توسط اساتید در کلاس های درسی

#اخبار_مدارس

#هفته_کتاب_و_کتابخوانی

#مدرسه_علمیه_فاطمیه_ابهر

 نظر دهید »

علم نت چیست?

01 آذر 1398 توسط فاطمیه ابهر

?? معرفی موتور جستجوی علم نت

✅ #علم_نت یک جویشگر علمی فارسی است که با رویکردی شبیه به گوگل اسکالر و با تمرکز بر اسناد علمی فارسی طراحی شده است. این جویشگر سایت های نمایه کننده اسناد علمی مانند مگیران، نورمگز، انسانی، سیویلیکا، ایرانداک و همچنین سایت های اصلی نشریات علمی پژوهشی را ایندکس کرده و در قالب یک جویشگر تخصصی و یکپارچه در اختیار پژوهشگران قرار می دهد.

✅ در حال حاضر از طریق علم نت امکان جستجو در اطلاعات بیش از 4.5 میلیون سند علمی شامل کتاب، مقاله و پایان_نامه فراهم شده است.

??? https://elmnet.ir

#اطلاعات_پژوهشی

 نظر دهید »

فراخوان پژوهشی

28 آبان 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

نشست علمی پژوهشی

28 آبان 1398 توسط فاطمیه ابهر

​به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی نشست علمی _پژوهشی با عنوان منبع شناسی و پرسش و پاسخ منابع علمی با حضور استاد مهرانفر در مدرسه علمیه فاطمیه (علیهاسلام)شهرستان ابهر برگزار گردید.

#نشست_علمی_پژوهشی

#هفته_کتابخوانی

#مدرسه_فاطمیه_ابهر

 نظر دهید »

مسابقه نقاشی " من کتاب را دوست دارم"

28 آبان 1398 توسط فاطمیه ابهر

​به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی مسابقه نقاشی با عنوان “من کتاب را دوست دارم” با حضور دانش آموزان مقطع ابتدایی در کتابخانه مدرسه علمیه فاطمیه(علیهاسلام) سهرستان ابهر برگزار گردید.

#اخبار_مدارس

#مسابقه_نقاشی 

#هفته_کتابخوانی

#مدرسه_فاطمیه)س(
میه_ابهر

 نظر دهید »

نمایشگاه تازه های کتابِ کتابخانه

28 آبان 1398 توسط فاطمیه ابهر

​نمایشگاه معرفی تازه های کتابِ کتابخانه به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در مدرسه فاطمیه(علیها سلام)شهرستان ابهر برگزار گردید,این.نمایشگاه در ۲۷ آبان ماه ادامه دارد.

#اخبار_مدارس

#نمایشگاه

#هفته_کتابخوانی

#مدرسه_فاطمیه_ابهر

 نظر دهید »

 فراخوان پژوهشی

28 آبان 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

من و امام زمان(عج)

22 آبان 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

چکیده تحقیق پایانی سطح2

02 مهر 1398 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح 2

پژوهشگر : نعیمه حدادیان ابهری

استاد راهنما:فرزانه بازدار

تاريخ دفاع :98/06/30

عنوان : دیدگاه­های راهبردی نهج البلاغه در مسائل زنان

 زن به مثابه­ی موجودی انسانی که­ همه­ی خصوصیّات انسان بودن در وجود او جمع است، در طول تاریخ بشری همواره مورد بحث و مناقشه بوده است. در بزرگ­داشت الهی از انسان، زن و مرد فرقی ندارند و جز در عرصه­ی سپردن مسئولیّت­ها که هر کدام ویژگی ذاتی خاصّی دارند؛ تفاوتی میان آن دو نیست. و­جود نگرش­های متفاوت و گاه کاملاً دو سویه در موضوع زنان و نیز نظریّه پردازی اقشار علمی جامعه بر اساس سلائق و تجارب شخصی باعث گردید تا مسائل آنان در انبوه ابهام و ایهام قرار گیرد. درک این مهمّ همراه با لزوم طرح دیدگاه اسلام و آراء و اندیشه­های متولّیان این مکتب متعالی سبب گردید به منظور شناسایی و بهره­مندی از توانمندی­ها و امکانات جامعه­ی زنان در راستای ایجاد فرصت­های مناسب و شایسته جهت رشد و شکوفایی متوازن زنان فارغ از جنسیّت به منابع غنی که نمایان­گر دیدگاه اسلام می­باشد، رجوع شود. یکی از این منابع، نهج البلاغه می­باشد که آینه­ی دیدگاه­ها و اندیشه­های امیر مؤمنان حضرت علی(علیه السّلام) می­باشد.

    پژوهش حاضر به روش توصیفی و تحلیل مطالب موجود در مجموعه­ی نهج البلاغه بوده و به لحاظ هدف، کاربردی می باشد. نتایج تحقیق بیان­گر آن است که از نظر امام علی(علیه السّلام) زن نیز مانند مرد و به عنوان یک انسان دارای کرامت ذاتی بوده و دارای جایگاه والای انسانیّت و مظهر جمال و اسرار الهی است. وی دارای حقوق سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی است که در این بین نقش زن در خانواده از محوری­ترین نقش­ها است؛ چرا که دو وظیفه­ی بسیار اساسی و حیاتی،(وظیفه­ی همسری و وظیفه­ی مادری) در خانواده به عهده­­­ی زن گذاشته شده­است. امام علی(علیه السّلام) توجّه به فطرت، رعایت حدّ تعادل در احاله­ی وظایف و معاشرت، توجّه ویژه به نقش تربیتی زنان در خانواده و کنترل نگاه در مردان و کنترل جذّابیّت­های زنان در استفاده از ابزارهای زنانگی و تقویّت بعد غیرت در مردان را در برنامه ریزی­های راهبردی برای مسائل زنان ضروری می­دانستند.

کلید واژه ها: دیدگاه، راهبرد، نهج البلاغه، مسائل، زنان

 

 نظر دهید »

چکیده تحقیق پایانی سطح2

12 شهریور 1398 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح 2

پژوهشگر : عزیزه عزیزخانی - کسب رتبه سوم در جشنواره علامه حلی (ره) در استان زنجان

استاد راهنما:سیده رقیه موسوی

تاريخ دفاع :97/12/22

عنوان:بررسی  رابطه علم و بندگی در قرآن

خداوند متعال اصل و اساس آفرینش انسان را، علم و شناخت خالق هستی و عبد و بنده خدا بودن، قرار داده است. علم و بندگی از فضایل و کمالات انسان به شمار می­رود و ارزش و اعتباری که انسان در کرامت و شرافت نسبت به دیگر مخلوقات کسب کرده است به سبب وجود علم و معرفت و بندگی خداوند می­باشد.

حال سوال این است که مفهوم علم و بندگی چیست؟ و چه رابطه­ای بین علم و بندگی وجود دارد؟ در زمینه­ی پاسخ­گویی به این سوال، انسان، محتاج هدایت خداوند است. بر همین اساس قرآن - کتاب جامع و هدایت­گر بشریّت- به مسأله­ی علم و بندگی و رابطه آن دو با یکدیگر به طور جامع پرداخته است.

در پژوهش حاضر که به صورت توصیفی، تحلیلی و با رویکرد قرآنی صورت گرفته است. با استناد بر آیات قرآن کریم، می­توان،توحید، ایمان، خضوع در برابر حق، دفع ضرر، قدرت، شایستگی مدیریت را از آثار علم نام برد. و بندگی فطری، بندگی اختیاری، بندگی ملائکه، بندگی هوی و هوس از آقسام بندگی به شمار می­رود. و شناخت خدا، ایمان به پیامبرJ، مراقبه و محاسبه نفس، اخلاص در عمل، از جمله راه­های رسیدن به بندگی می­باشد. همچنین می­توان علم را عامل هدایت انسان به سوی بندگی و تقوای الهی، و بندگی را سبب کسب علم و معرفت برشمرد. و بندگی بدون علم و معرفت، و علم بدون بندگی، بی­نتیجه و بی­پایه و اساس می­باشد.

کلید واژه ­ها: علم، بندگی، معرفت، عبادت، عبودیّت.

 

 

 نظر دهید »

چکیده تحقیق پایانی سطح2

12 شهریور 1398 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح 2

پژوهشگر : فریده نصرت آبادیان

استاد راهنما:سیده رقیه موسوی

تاريخ دفاع :98/03/29

عنوان:نقش حدیث قرب نوافل برآثار فردی و اجتماعی

چكيده:

نافله در اصطلاح به نمازهاي مستحبّي روز و شب گفته مي­شود. در روایات بسیاری از جمله حدیث قرب نوافل به نوافل تاکید بسیاری شده است. حال سوال این است که نوافل چه آثار فردی و اجتماعی دارد که موکَّد آیات و روایات به ویژه حدیث قرب نوافل است؟ در تحقیق حاضر با روش توصیفی و تحلیلی این نتیجه حاصل شده است که نقش نوافل در زندگی فردی عبارت است از عنایت ویژه‌ی خداوند به عبد، یار و مویّد شدن خدواند به عبد، قطع توجه از ما سوا الله و غیره که می­توان بدان اشاره نمود و در زندگی  اجتماعی انسان باعث، حصول محبّت خداوند در قلب عبد، عدم همنشینی با مفسدان، پندگرفتن و دنیا را آینه عبرت دانستن، سهو نداشتن و دنیا را محضر خدا انگاشتن و موارد بسیار دیگر می­شود. بنابراین حدیث قرب نوافل تاکیدی است بر انجام نوافل که هم آثار فردی دارد و هم آثار اجتماعی.

واژگان کلیدی : قرب، نوافل، فرائض، حدیث قرب نوافل، عابد و معبود.

 

 نظر دهید »

فراخوان مقاله

25 خرداد 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

اطلاعیه برگزاری جلسه دفاع در 29خرداد ماه 98

25 خرداد 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

اطلاعیه برگزاری جلسه دفاع در 29خرداد ماه 98

25 خرداد 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

اطلاعیه برگزاری جلسه دفاع در 29خرداد ماه 98

25 خرداد 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

اطلاعیه برگزاری جلسه دفاع در 29خرداد ماه 98

25 خرداد 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

اطلاعیه برگزاری جلسه دفاع در 29خرداد ماه 98

25 خرداد 1398 توسط فاطمیه ابهر

 نظر دهید »

تغذیه سالم و اصول آن از دیدگاه قرآن

10 خرداد 1397 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح2


پژوهشگر : سکینه شریفی


استاد راهنما:لیلا بیگ وردی


تاريخ دفاع :96/12/24

عنوان:تغذیه سالم و اصول آن از دیدگاه قرآن

چکیده

تغذیه یعنی مجموعه‌ای از مواد لازم و ضروری که انسان برای رشد و نمو و ادامه حیات به آن نیازمند است و بدون آن قادر به ادامه حیات نیست؛ بنابراین یکی از عوامل حیات انسان تغذیه سالم است. از موضوعات مهم در بحث­ تغذیه، توجه و شناختن اصول تغذیه سالم است. اهمیت این مسئله ناشی از تأثیرات تغذیه بر سلامت جسم و جان انسان است. قرآن صریحاً انسان را به توجه و نگاه به غذای خود سفارش می­کند: «فَلْیَنظُرِ الْإِنسَانُ إِلَى طَعَامِهِ[1]؛ پس انسان بايد به خوراك خود بنگرد.» این امر نشان از اهمیت والایی اصول تغذیه سالم در قرآن دارد. با توجه به آیات قرآن کریم، تغذیه سالم دارای آثار روحی و جسمی می­باشد و دارای شاخص­های مختلف از جمله آرامش روان، ارضای حس خضوع، عمل صالح و شناخت انسان می­باشد. در تحقیق حاضر، با رویکرد قرآنی و روش تبیینی در مورد بررسی اجمالی مفهوم اصول و تفاوت آن با آداب ، تغذیه و آثار تغذیه و اصول تغذیه را در قرآن مورد بررسی قرار داده است. تحقیق و روش تحقیق نیز توصیفی و کتابخانه­ای با بررسی اسناد و مدارک می­باشد. همچنین تغذیه در قرآن دارای اصل­هایی چون اصل رعایت اعتدال، اصل حلیّت، اصل تنوع، اصل توجه و دقت، اصل الویت درمانی غذا و… می­باشد.

  کلیدواژگان: اصول، تغذیه، اصول تغذیه، سلامت روان، قرآن، روایات.

[1] عبس، آیه24.

 نظر دهید »

تبیین خیر و مصادیق آن در قرآن

27 اردیبهشت 1397 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح2


پژوهشگر : سیده فرزانه ابراهیمی


استاد راهنما:سیده رقیه موسوی


تاريخ دفاع :96/8/22

عنوان:تبیین خیر و مصادیق آن در قرآن

چکیده

خداوند ذات انسان­ را با صفاتی سرشته است. مثل آنکه گرايش فطری به كمال مطلق و خير و پاكي دارد. از جمله­­ ویژگی­های فطریات آن است که با فشار و تحميل نمي‏توان آن­ها را زایل كرد، لذا تغييرپذير نخواهند بود. و به عبارت ديگر: ثابت و پايدار هستند، گرچه ممكن است تضعيف شوند. بر این أساس انسان در هر زمان و مکانی به دنبال خیر و کمالات است.

    حال سؤال این است که خیر حقیقی چیست؟ و چه اموری را می­توان به عنوان مصادیق بارز آن برشمرد؟ در زمینه­ی پاسخگویی به این سوال انسان، محتاج هدایت خداوند است. بر همین أساس قرآن ـ کتاب هدایت­گر بشریّت ـ با دارا بودن صفت تبیان به تعریف و تبیین خیر به طور جامع پرداخته است.

    در پژوهش حاضر که با روش توصیفی و تحلیلی و با رویکرد قرآنی صورت گرفته است، از مواردی هم­چون؛ ایمان و تعقل و… با عنوان سر چشمه­های خیر نامبرده می­شود و همچنین با استناد بر آیات مبین قرآن می­توان أموری هم­چون؛ بهشت ، آمرزش إلهی و امکانات مادی مانند مال و فرزند و… را از مصادیق خیر برشمرد.

کلید واژه ها: خیر، خیر مطلق، خیر نسبی، مصادیق خیر.

 

 

 

 نظر دهید »

تبیین حکمت و آثار آن در قرآن

27 اردیبهشت 1397 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح2-اشتغال در سطح 3 رشته کلام اسلامی

پژوهشگر : مریم بابایی یگانه

استاد راهنما:سیده رقیه موسوی

تاريخ دفاع :96/6/26

عنوان:تبیین حکمت و آثار آن در قرآن

چکیده

خداوند در قرآن کریم بارها با عنوان حکیم ستوده شده است؛ و حکمت إلهی منشأ آثار بسیاری است؛ که باعث می­شود تمامی کارهای خداوند حکیمانه و دارای أغراض و أهداف خاصی باشد. لذا إعطای حکمت از سوی فاعل حقیقی به برگزیدگان و بندگانی که زمینه­ی إعطای آن را در خود فراهم کرده­اند، نیز از أغراض ویژه­ای برخوردار است، که آن دست­یابی بندگان به آثار این فضل گران­قدر است.

    حال سؤال این است که حکمت از منظر قرآن چیست؟ و چه مواردی را می­توان به عنوان آثار آن برشمرد؟ إنسان برای دست­یابی به پاسخ این سؤالات محتاج به هدایت خداوند است. بر همین أساس قرآن حکیم به طور همه جانبه به تعریف و تبیین حکمت و بیان آثار آن پرداخته است.

    در پژوهش حاضر با إستناد به آیات مبین قرآن، حکمت عبارت است از: برخورداری از عقل و علم  و معرفت به معارف قرآن و مراتب أفعال و نیز علم به آن چیزهایی که عمل به آن­ها مورد اراده و محبوبیت خداوند است، که شرح و تبیین کامل آن در متن آورده شده است. بنابراین می­توان اموری را از قبیل: شکر إلهی و تسلیم شدن در درگاه او، هدایت، صالح شدن، خیر کثیر و … را از آثار حکمت بشری و الوهیت، ولایت، تنزه از شرک و نقص، هدفمندی آفرینش­های گوناگون، بعثت أنبیاء و نزول أحکام متعدد و معاد و … را از آثار حکمت إلهی در دو مقام تکوین و تشریع برشمرد.

    کلید­واژه ­ها: حکمت، حکمت إلهی، حکمت نظری، حکمت عملی، تکوین، تشریع.

 

 

 

 

 نظر دهید »

راههای کسب موفّقیّت علمی در قرآن و روایات

27 اردیبهشت 1397 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح 2

پژوهشگر : معصومه عزیزخانی

استاد راهنما:مهین قاسمی

تاريخ دفاع :96/12/24

عنوان:راههای کسب موفّقیّت علمی در قرآن و روایات

چکیده :

قرآن کتاب هدایت و راهنمایی به راه سعادت و کمال است و هدایت هم از راه عقل و علم میسّر است. از این جهت علم و دانش از اهمّیّت و جایگاه ویژه ای در قرآن کریم برخوردار است. یکی از اساسی ترین نیاز های انسان کسب علم و دانش است و رسیدن به موفّقیّت در این زمینه از آرزوهای هر فردی می باشد. برای رسیدن به موفّقیّت باید به دنبال راهکار آن بود. مهمترین هدف این تحقیق؛ ارائه راهکارهایی  برای رسیدن به موفّقیّت  علمی با تکیه بر آیات و روایات معصومین (علیهم السّلام) می باشد. در این نوشتار ابتدا به بیان ارزش و اهمّیّت علم و دانش پرداخته شد، و بیان گردید که علم پایه عزّت­ها و استقلال­ها است و علم آموزی در دین اسلام یک فریضه بوده که انجام سایر فرائض وابسته به آن می باشد. به خاطر ارزش بالای علم، علماء و متعلّمین در اسلام از جایگاه والایی برخوردارند و دارای امتیازات ویژه می باشند. مانند خداترسی و عاقبت به خیری. انسان­ها برای رسیدن به موفّقیّت و کمال، نیاز به دریافت توفیق از جانب خداوند دارند. از جمله عواملی که موجب می شود توفیق الهی نصیب انسان شود دعای پدر و مادر و داشتن خلوص نیت می باشد. در مقابل عواملی نیز وجود دارد که موجب سلب توفیق از انسان می گردد عواملی مانند، گناه، تردید و دودلی و… یکی از اهداف مهمّ انسان­ها کسب موفّقیّت علمی می باشد. در قرآن کریم و روایات معصومین (علیهم السّلام) به سه دسته از مهارت­ها اشاره شده که طالبان علم برای رسیدن به موفّقیّت تحصیلی باید مجهز به این سه دسته مهارت باشند. الف) مهارت­های شناختی ب) مهارتهای رفتاری. ج) مهارتهای معنوی. امید است که طالبان علم و دانش با به کارگیری این راهکارها به  موفّقیّت­های روز افزون در عرصه ی علم و دانش دست یابند.

کلید واژگان: متعلّم، علم، موفّقیّت، عالم.   

 

 نظر دهید »

مقاله ISI مهم تر است یا علمی-پژوهشی؟

30 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

مشاوره_پژوهشی

اعتبار و اهمیت مقالات ما در داخل و خارج کشور متفاوت است. در داخل کشور، در سال های اخیر، مجلات علمی-پژوهشی تقریبا هم سطح مجلات ISI ارزیابی می شوند. البته محافل علمی تخصصی هنوز بین مجلات خوب ISI و مجلات علمی-پژوهشی تفاوت قائل هستند. ولی به لحاظ قوانین رسمی (مانند قوانین ارتقای اساتید و یا پذیرش دانشجویان کارشناسی و دکترا) ارزش مقالات علمی-پژوهشی داخلی نیز چندان کمتر از مقالات ISI نیست. اما در خارج از کشور، اعتبار مقالات ISI بسیار بالاتر از مجلات علمی-پژوهشی است. علت اصلی آن است که مجلات علمی-پژوهشی که فارسی زبان هستند، در خارج قابل ارزیابی نیستند. حتی از نظر بعضی محافل بین المللی، کنفرانس های بین المللی ارزش بالاتری نسبت به مجلات علمی-پژوهشی دارند.

 2 نظر

معرفي منابع ديجيتالي

27 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر


? دومین نسخه از نرم افزار دانشنامه شهید صدر، مشتمل بر بیش از 190 جلد کتاب، عرضه شد.

◀️ جزئیات بیشتر ? http://yon.ir/1PSGQ

 1 نظر

«شبِ اِحیا» یا «شبِ اَحیا»؟

27 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

دو واژهٔ «اَحیا» و «اِحیا» از زبان #عربی_کهن (#عربی_کلاسیک) وارد #زبان_فارسی شده‌اند. هردو در اصل با همزه به‌کار می‌رفته‌اند، اما به‌مرور همزه‌شان افتاده‌است؛ یعنی «اَحیاء» و «اِحیاء»، براساس قوانین طبیعیِ تحول زبان، به‌صورت «اَحیا» و «اِحیا» نوشته و تلفظ می‌شوند.

? این دو واژه ریشهٔ مشترک دارند، اما معنی آنها با هم فرق دارد. هردو با «حَیّ» (به‌معنی زنده) که در فارسی کاربرد داشته و دارد هم‌ریشه‌اند. برای مثال، امروزه «حَیّ‌وحاضر» هنوز در فارسی رایج است و مفهوم آن برای همهٔ ما آشناست.

⬅️ و اما معنی «اَحیا» و «اِحیا»:

? احیا: جمع «حَیّ» است و معنی آن زندگان است.
? احیا: به‌معنی زنده‌داشتن، زنده نگه‌داشتن، زنده‌کردن و همچنین شب‌زنده‌داری و بیدار ماندن در شب است.

✅ بنابراین، «شبِ اِحیا» یا «شب‌های اِحیا» داریم نه «شبِ اَحیا*» و «شب‌های اَحیا*».

 نظر دهید »

معرفی_ناشر

27 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر


? موسسه آینده روشن

? مؤسسه آينده روشن با محوريت مهدويت و موعودگرائی به ارائه تحقيقات, توليد محتوی و محصولات فرهنگی و سمعی بصری, برگزاری همايش و نشست های تخصصی و همچنين انتشار کتاب و نشريات می پردازد. برخی از آثار منتشر شده از این موسسه در پژوهان عبارت است:

? فصلنامه مشرق موعود:
goo.gl/aoZZMB
? فصلنامه پژوهش های مهدوی:
goo.gl/13lpEH
?کتاب‌های منتشر شده:
goo.gl/2kI5pA

—————————————————
? برای استفاده از نسخه الکترونیک کتاب‌ و دسترسی به امکانات متعدد کتابخوان پژوهان، به صورت ذیل عمل نمایید:

1️⃣ اپلیکیشن اندرویدی کتابخوان همراه پژوهان را از لینک زیر دریافت و نصب نمایید:
goo.gl/RlMeKY
2️⃣ در برنامه ثبت نام نموده و وارد برنامه شوید
3️⃣ کتاب‌های «موسسه آینده روشن » را با تخفیف ویژه ? ( تا 80 درصد)، از لینک زیر دریافت نموده و مطالعه نمایید.
goo.gl/2kI5pA
—————————————————
?به ما بپیوندید?
@pajoohaan_ir
? پژوهان | لذت مطالعه و پژوهش

پژوهان؛ فروشگاه کتاب الکترونیک - Android Apps on Google Play@pajoohaan_ir
کتابخوان همراه پژوهانسامانه پژوهشی توليد و مطالعه كتاب الكترونيك

 نظر دهید »

مشاوره_پژوهشی

24 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

چکیده پایان نامه چگونه باید باشد؟

چكيده بخشي از پايان‌نامه است كه خواننده را به مطالعه آن علاقمند مي‌كند و يا از آن مي‌گريزاند. چكيده بايد در عين كوتاه بودن پاسخگوي سه پرسش ذیل باشد:

۱. سوال یا مسئله تحقیق چیست؟
۲.روش پاسخگویی به سوال یا حل مسئله کدام است ؟
۳. نتایج مهم بدست آمده کدامند؟

©چكيده بايد ترجيحاً‌ در يك صفحه باشد
©متن چكيده بايد مزين به كلمه‌ها و عبارات با معني و روشن باشد و با 300 کلمه بتواند خواننده را به خواندن پایان نامه راغب نماید
©در چكيده باید از ذكر منابع، اشاره به جداول و نمودارها اجتناب شود.
©کلمات كليدي در انتهاي چكيده فارسی و انگلیسی آورده شود.
©چكيده بايد منعكس كننده اصل موضوع باشد.
©در چكيده بايد اهداف تحقیق مورد توجه قرار گيرد.

منبع: وبلاگ دکتر سعید خواجه ای

 نظر دهید »

دانستنی_های_استناد_دهی2 در بدنه پژوهش

24 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

کجا باید استناد بدهیم؟
به طور کلی باید گفت هنگام نگارش یک اثر، هرگاه از ایده‌ها، واژه‌ها و آثار دیگران استفاده می‌کنیم باید استناد بدهیم، مگر اینکه:
1- خودمان صاحب آن ایده و نظر باشیم و قبلاً آن ایده یا مطلب را در جایی دیگر منتشر نکرده باشیم؛
2- آن ایده یا مطلب جزء اطلاعات عمومی(common knowledge) محسوب شود. اگر شک داریم آن مطلب یا ایده جزء دانش یا اطلاعات عمومی به حساب می‌آیم یا خیر، بهتر است استناد بدهیم (3،2).
واضح است که هنگامی که مقاله، پایان‌نامه، کتاب، طرح تحقیقاتی، بروشور، بولتن، پوستر و بنر، وب‌سایت‌ و وبلاگ و به طور کلی هر نوع منبع نوشتاری چاپی و الکترونیکی را در تحقیقات و یا صحبت‌های خود مورد استفاده قرار می‌دهیم، باید مشخصات و نشانی منبع را طوری ذکر کنیم که دیگران بتوانند به راحتی آن منبع دسترسی پیدا کنند. در این زمینه، ناگفته پیداست که دادن نشانی نادرست و ناقص (به هر دلیلی)، نوعی کوتاهی به شمار می‌رود و اعتبار سخنان و نوشته‌های ما را زیر سؤال می‌برد.
علاوه بر منابع نوشتاری، هر بار که از یک مطلب غیرنوشتاری استفاده می‌کنیم هم باید حواس‌مان به استناددهی متناسب باشد. این منابع غیرنوشتاری می‌تواند شامل موارد زیر باشد:
1- ایده‌ها و سخنانی که در همایش‌ها و مراسم‌های علمی و غیرعلمی به صورت رسمی یا غیررسمی مطرح می‌شوند؛
2- مطالب یا ایده‌هایی که در جلسه‌ای تخصصی و خصوصی به گوش‌مان خورده؛
3- ایده‌هایی که شخصی به منظور عملیاتی کردن یا صرفاً برای دریافت مشورت و راهنمایی با ما در میان گذاشته؛
4- اگر یکی از منابع مهم و اصلی پژوهش ما از سوی یک شخص به ما معرفی شد، اخلاقی است که در پانویس به این قضیه اشاره کنیم تا مراتب قدردانی را به جای آورده باشیم. جملۀ ما می‌تواند چنین جمله‌ای باشد: «پژوهشگران بر خود می‌دانند از آقای … / خانم … برای معرفی منبعِ … قدردانی کنند.»
هر جا که احساس می‌کنیم که با استناد دادن و قدردانی، جوانب اخلاق، احترام و سپاس‌گزاری بهتر رعایت می‌شود می‌توانیم استناد بدهیم. فراموش نکنیم که خواندن متن‌های علمی و مشاهدۀ نمونه‌های استناد و قدردانی یکی از بهترین راه‌های یادگیری شیوه‌ها و حالت‌های استناددهی است.

 نظر دهید »

دانستنی_های_استناد_دهی در بدنه پژوهش

24 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

حالت‌های کلی استناددهی: در بدنۀ علم و دانش امروزی، معمولاً هیچ پژوهشی به خودی خود شکل نمی‌گیرد و بر پایۀ مطالعات دیگران تدوین می‌شود. هنگام استفاده از مقالات و پایان‌نامه‌ها و به طور کلی آثار، نوشته‌ها و سخنان دیگران مشخص کردن منبع مورد استفاده امری ضروری است. استناد دادن در یک اثر پژوهشی علاوه بر اینکه نویسنده را از ارتکاب به سرقت علمی مصون می‌دارد و احترام به سایر آثار پژوهشی است، آن اثر را وارد ادبیات پژوهشی حوزۀ مربوط می‌کند. همچنین به خواننده نشان می‌دهد که نویسنده در موضوع مرتبط به اندازۀ کافی تحقیق و مطالعه داشته و باعث اعتبار اثر می‌شود.
استناددهی سبک‌های مختلفی دارد که کم‌وبیش به یکدیگر شبیه‌اند. مهم این است که مطابق با استانداردی که مربوط به مجله یا حوزۀ مورد نظر ماست، نشانی منبع مورد استفاده‌مان را به خوبی در اختیار مخاطب قرار دهیم. اما استناددهی به هر شیوه‌ای که باشد غالباً به دو حالت قابل ارائه است:

استناد اصلی: در استناد اصلی یا Primary Citation، نویسنده به منبع یا منابع مختلف و مرتبط مراجعه می‌کند و پس از مطالعۀ دقیق و دریافت اطلاعات صحیح، با استفاده از کلمات خود مفهوم دریافتی را بازنویسی می‌کند و به منبع یا منابع مورد استفاده داخل پرانتز استناد می‌دهد.
مثال: …………………………………… (William, 2014).

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

واکاوی اصول و روش¬های تربیت اسلامی در اندیشه استاد مطهری

16 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

فارغ التحصيل سطح 2-اشتغال در سطح 3 جامعه الزهرا

پژوهشگر : شكوفه مرداني

استاد راهنما:سمانه كركه آبادي

تاريخ دفاع :95/11/2

عنوان:واکاوی اصول و روش­های تربیت اسلامی در اندیشه استاد مطهری

چكيده:

پژوهش حاضر به «واکاوی اصول و روش­های تربیتی اسلام در اندیشه استاد مطهری» می­پردازد. اهمیّت تربیت در پیشبرد اهداف متعالی اسلام وضوحی بلابیان دارد و نه تنها برای انسان­ها ضرورت دارد بلکه برای تحقّق جامعه آرمانی مدّ نظر اسلام نیز ضروری است. پژوهش­گر به دنبال پاسخ به این پرسش می­باشد که اصول و روش­های تربیتی اسلام در اندیشه استاد مطهری چیست؟ و با روش توصیفی- تحلیلی و با هدف بنیادی- کاربردی به شیوه کتابخانه­ای به جمع­آوری مطالب پرداخته­است. یافته­های پژوهش نشان می­دهد استاد مطهری ساختن انسان­ها را از وظایف مهمّ سیستم آموزشی اسلام می­داند. ایشان تربیت را ساختن و پرورش قوای درونی و بالقوّه انسان در جهت ملکه­شدن آن­ها می­داند که مبتنی بر اصول و روش­هایی است. استاد تربیت را مطابق با آیات و روایات مورد توجّه قرار داده­است و دیدگاه دانشمندان غربی را که با مبانی اسلام ناسازگار است، مطرود می­داند. مهم­ترین نکته در اندیشه استاد مطهری رویکرد فلسفی به مسأله تربیت است. ایشان با توجه به اینکه انسان موجودی با قابلیّت­های بالقوّه بسیار است، این نکته را تأیید می­نماید که تمامی انسان­ها قابلیّت تربیت­شدن را دارا هستند و برای بالفعل شدن این قابلیّت با توجّه به شرایط سنّی، دو شیوه را باید مدّ نظر داشته باشند.شیوه اوّل که مربوط به اوایل زندگی انسان تا تکامل عقل اوست، شیوه تربیت پذیری از مربّی است و به مرور زمان و تحت شرایط خاصّ با کامل شدن عقل انسان، شیوه خودتربیتی را برای تکامل انسان و طی­کردن درجات عالیه انسانی، مورد نیاز می­شمارد.

کلید واژگان: تربیت، اصول، روش، اصول تربیت، روش تربیت، تربیت اسلامی، استاد مطهری.

 

 

 نظر دهید »

چكيده تحقيق پاياني با عنوان مسیر و غایت زندگی اُخروی از نگاه علامه طباطبایی

11 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

پژوهشگر : سيده مائده احمدي

استاد راهنما : سيده رقيه موسوي

استاد داور: زهرا خليلي

تاريخ دفاع : 25/2/96

چکیده:

دنیا و نعمت های مقدماتی آخرت، همه برای رسیدن به لقای خداست. لقاء الله، علت واقعی آفرینش انسان و جهان است. بسیاری از آیات قرآن دلالت دارد براینکه تمام موجودات باید فانی در ذات خدا گردند و بواسطه صور اسرافیل ( صور دوم) که صور احیاء است بقاء بالله پیدا می­کنند و بشر و نفوس عالیه فرشتگان سماویه بعد از نیل به فناء مشرّف به مقام بقاء شده و بقای ذات مقدس حضرت احدیت باقی خواهند بود.

   علامه طباطبایی معتقد است هر موجودی از آسمان و زمین گرفته تا همه آنچه در میان آنهاست، وجودشان محدود به اجلی است که خداوند آن را تعیین و برآورد نموده به طوری که هیچ وجودی از اجل خویش فراتر نخواهد رفت. بنابراین مرگی که خدای سبحان آن را به حق وصف نموده، بازگشتی است بسوی او که خروج از نشئه دنیا و ورود به نشئه دیگر« آخرت» محقق می­گردد، و غایت این سیر بدین گونه است که تمامی موجودات در مقام ذات احدیت فانی می گردند وبعد از فنای در ذات خداوند به مقام بقای در ذات منتهی می شوند.

کلید واژه: صور، برزخ، بقاء باالله، فناء فی الله، زندگی اخروی، علامه طباطبایی.

 

 

 نظر دهید »

چكيده تحقيق پايني با عنواننقش عبادت در تکامل انسان (با محوریت آموزه¬های دینی)

11 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

پژوهشگر : زهرا چكين

استاد راهنما :سيده رقيه موسوي

استاد داور:زهرا خليلي

تاريخ دفاع : 25/2/96

عبادت به معناي طاعت همراه با خضوع است. گاه، عبادت به معناي پيروي از روش و دين و آيين است نه پرستش و گاه به معنای اعتقاد به الوهیت. عبادت محبانه عبارتند از عبادتی که منجر به کمال نهایی انسان یعنی قرب الهی، شود و از آنجا که هدف آفرینش انسان، عبادت و بندگی خداوند است. این هدف آفرینش، در خلق و مخلوق است نه در خالق؛ زیرا خالق کاملی است که هیچ نقصی ندارد تا بخواهد با حرکت و فعلی آن را از میان بردارد، یا به کمالی برسد.   
   از اینجا دانسته می‌شود که غایت و فلسفه خلقت انسان را باید در آثار عبادتی جست‌وجو کرد که خداوند برای انسان در نظر گرفته است. به این معنا که خداوند انسان را خلق کرده تا او را عبادت کند و از راه این عبادت، انسان به چیزهایی دست یابد که جز از این راه تحقق نمی‌یابد و دست یافتنی نیست.        

   حال سوال این است که، ازدیدگاه آموزه های دینی عبادت محبانه درتکامل انسان چه نقشی دارد؟ عبادت مخلصانه بنده، در تکامل و سعادت او آثار بسیار مفید و سازنده­ای دارد؛ همانطوری که بی­توجهی به آن­ها، پیامدهای منفی در زندگی دنیوی و اخروی او خواهد داشت. در پایان نامه حاضر، با رویکردی اسلامی و روش کتابخانه­ای  به بررسی نقشی که عبادت محبانه در رسیدن انسان به کمال دارد، ابتدا به توضیح مختصری از عبادت پرداخته سپس کمال را بررسی کرده­ایم و همینطور آثار عبادت در دنیا و آخرت مورد بررسی و پژوهش قرار خواهیم داد.

کلید واژه: کمال، قرب الهی، عبادت، تقوا، حبُ و قرب.

 نظر دهید »

واژه ها و عبارتهایی که نباید آنها را در نگارش پایان نامه و یا یک متن علمی بکار برد:

11 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

واژه ها و عبارتهایی که در نگارش یک پایان نامه و یا متن علمی باید از بکارگیری آنها پرهیز کرد

10قیدهایی مانند “واقعا"، “در واقع"، “حتما"، “خوشبختانه"، “بدبختانه”

2.لطیفه و یا ضرب المثل

3-واژه هایی مانند: “خوب"، “بد"، “عالی"، “زشت"، “زیبا"، “احمقانه"، “وحشتناک"، “مشهور” - لازم به توضیح است که برای نگارش ارزیابی خود از کیفیت باید از واژگان دقیق  استفاده کنید و از قضاوتهای کیفی پرهیز نمایید

4-واژه هایی مانند: “خالص"، “محض"، “حقیقت” که در باطن آنها نوعی قضاوت نهفته است

5-واژه هایی مانند: “کامل"، “جامع” که در دنیای واقعی وجود ندارند

6-واژه هایی مانند “ایده آل” که نسبت دادن آن به هر روش یا راه حلی دربردارنده قضاوت است

7.واژه هایی مانند “امروز"، “به زودی"، “در آینده نزدیک”

8-عبارت هایی مانند: “به نظر می رسد"، “بیانگر آن است"، “نشان می دهد"،  “واضح است که"، “حقیقت آن است که"- اگر بکارگیری این واژه ها برای اثبات موضوعی باشد نباید بکار گرفته شوند

9-واژه “متفاوت” که گاهی به صورت اشتباه به جای گوناگون در نظر گرفته می شود

10-واژه هایی مانند: “تعداد زیادی"، “از نوع"، “از جنس"، “چیزی شبیه به"، “فقط درباره"، “احتمالا” که همگی آنها مبهم هستند

11.واژه هایی مانند” “باید"، “لاجرم"، “همیشه"، “هر"”

12-به کاربردن ضمایر اول شخص مانند: “در فصل بعد شرح خواهم داد” و یا بکار بردن ضمایر دوم شخص مانند” در فصل بعد می خوانید” جایی در نگارش یک متن علمی ندارند.

 نظر دهید »

مراحل انجام پژوهش در علوم اسلامي

11 خرداد 1396 توسط فاطمیه ابهر

 مراحل پژوهش

به نظر مي ‏رسد، عموم پژوهش‏ها اعم از مسئله‏ پژوهى، موضوع ‏پژوهى و متن‏ پژوهى‏ کمابیش چهار مرحله نسبتاً متمایز را به این ترتیب طى مي ‏کنند:

1. طراحى؛

2. اجرا؛

3. نگارش؛

4. گزارش.

ادامه »

 نظر دهید »

استاد پناهيان

21 فروردین 1396 توسط فاطمیه ابهر

 1 نظر
  • 1
  • 2
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

مدرسه علمیه فاطمیه ابهر

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • پژوهشی
    • فایل چکیده مقالات
    • چکیده تحقیقات پایانی
  • حدیث
  • اخبار مدرسه
    • پژوهشي
      • فرهنگي
      • دستور العمل نگارش تحقيقات پاياني
      • تحقيقات در حال تدوين
      • تحقيقات دفاع شده
    • آموزشي

تدبر در قرآن

آیه قرآن تصادفی

اوقات شرعی

اوقات شرعی

  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس